戀之天地's Archiver

61216 發表於 2010-8-8 12:24

夏天長褲內穿壓力襪

我有一次去到一個商場....看到賣化妝品的salesY y-M V0Ku
她們竟然穿壓力襪在長褲內....^p$DOH2w2GgF
你們有沒有見過啊???

ringo2ph 發表於 2010-8-8 14:15

有, 可能因為佢地成日都要企掛, 不過我估佢地一出街都幾熱:3:

feel2353 發表於 2010-8-8 14:38

因為要長時間站....腳部的血液會不平衡.....

Terry220022 發表於 2010-8-8 15:19

可能因為佢地要成日都企, 所以要著壓力襪嚟保持血液流通

Yoshihk 發表於 2010-8-8 20:46

其實長期坐也可以穿的,好像坐飛機要穿的原理.我都天天穿壓力襪褲的,雙脚會無咁易疲倦.

europantyhose5 發表於 2010-8-9 01:11

support pantyhose is very hot to wear during summer time

jg400hk 發表於 2010-8-9 01:24

我女友返工都要企足一日,而家都會著三個骨既壓力襪返工,不過我另外都有買到對壓力襪褲俾佢著呢。不過佢都話要等涼番d先著。

wolford 發表於 2010-8-9 21:20

好多sales 都著壓力襪架啦, 預防靜脈曲張丫嘛, 見過有靜脈曲張d人對腳真係好核突, 一條條好粗既青筋露晒出黎

hosetalker 發表於 2010-8-14 11:05

I have to buy one for my gf

ibm.jp 發表於 2010-8-23 14:33

雖然大熱天時係會好熱,但對自已身體好d,都無辯法喇

hosetalker 發表於 2010-8-25 23:07

it should be so hot!

61216 發表於 2010-10-1 20:22

回復 12# hosetalker 的帖子

其實大家有無認識一些......無論夏天或冬天.......都會著絲襪+長褲架????

warmwool 發表於 2010-10-2 11:04

我知日本Qtto牌的压力袜很有名,一直想买一双试试看

61216 發表於 2010-10-31 11:28

回復 14# warmwool 的帖子

你地有無認識過一些女生.......無論夏天或冬天...著長褲都會著絲襪褲的???

sghk_abcd 發表於 2010-11-5 08:15

其實覺得她們著黑色或肉色壓力褲襪靚嗎?

sghk_abcd 發表於 2011-2-2 08:13

[quote]原帖由 [i]jg400hk[/i] 於 2010-8-9 01:24 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=279783&ptid=14874&rpnum=223010][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]  [url=http://www.hkcdtv.com/misc.php?action=replyrequest&pid=279783&tid=14874&rpnum=223010][img]http://www.hkcdtv.com/images/selfdefine/replyrequest.gif[/img][/url] I'R ^*X9r.Y{
我女友返工都要企足一日,而家都會著三個骨既壓力襪返工,不過我另外都有買到對壓力襪褲俾佢著呢。不過佢都話要等涼番d先著。 [/quote]
%E'k d ]&D)d@ 一定要啦...關心她同她對腳=體貼自己身子

yuting144 發表於 2011-9-14 22:19

防止靜脈曲張吧~~![q^ noD

6ZTK/jZ%]+t|4Q 不過也要在賣場有冷氣的地方~~
Ta:}!~7N0j r/Y f1O*rn f VT
不然穿褲子又穿絲襪會熱

Yoshihk 發表於 2011-9-15 20:47

我每日都牛仔褲加壓力絲襪褲,可能寫字樓工,無嘜問題,也可能習慣左

whitelove1021 發表於 2011-9-15 20:52

牛仔褲加壓力絲襪褲......太熱了.....

mmo 發表於 2011-9-16 01:06

男仔点着啊,着里面又太热,外面又唔得啊。。。。

derftybh012 發表於 2011-9-17 17:55

我也會這樣穿
!H|Ns \ts lX 但是夏天真的太熱

silly1234 發表於 2011-9-29 08:35

間中熱D著出去焗下汗再返黎抖魯泥都唔錯

skoo_hk 發表於 2011-11-16 11:11

我早陣子買了600D的,穿上兩天後腳趾痛呢!很緊的!

nuwkov 發表於 2011-11-18 04:17

600D是什么概念……好像未见过这个D数的压力袜……
3a&^!] Ge.}n`O 我这两天穿480D/54mm Hg  的压力袜上班,也是在长裤里面。可能降温了,还好吧。
zW1u [(vR f 不过有个护士朋友和我说,她上班也喜欢穿压力袜,犹其是不太热的时候,腿脚部分会轻松很多。

61216 發表於 2011-12-12 16:42

回復 24# nuwkov 的帖子

我想問果d sales著果d壓力襪係邊度買架??|K|Z9jZ6Do9H5V
我買黎買去果d......都唔似佢地著果d既???+r+tY"} I w:dR

P [email protected])qQvg2Up~ 你地有無識一d朋友.....日日都長褲壓力襪呀?/....
.uwB:c| ?^T 如果有.....你地又點知佢地有咁著既???^^

skoo_hk 發表於 2012-1-3 21:46

我都每日穿壓力襪在長褲內,真的廋腿呢!我試過穿兩對,緊到行唔到。

skoo_hk 發表於 2012-1-3 21:50

可在以下網址買!#t%P8lY.MM3ap)@

i5`F-{@%a-_ [url]http://item.taobao.com/item.htm?spm=11023AZ6.3-2N[/url]*fa.h-1LJUdd&id=10684717544&

AlisonChang 發表於 2012-1-3 22:08

我試過四季都穿醫療襪(壓力襪) 夏天真的還好,排汗效果不錯,汗流出去腳部反而涼?T nII0?
冬天相對的沒那麼保暖,唯一共通點是,腳底容易流汗,當然,還有那堣]是有點悶:loveliness:

skoo_hk 發表於 2012-4-23 15:37

我便是每曰穿, 但一定耍先穿一對絹面的打底, 如果不穿壓力襪便很難穿上. 亡後穿上連身衣(有腰封的), 下身便整天有緊的咸覺 .超正

willy 發表於 2012-4-23 21:02

我想知壓力襪褲邊到可以買到; 因為都想買返對著.....

Yoshihk 發表於 2012-4-28 13:50

真正的壓力襪褲在醫療用品店買.在網上買有.我有些也從美國定回來的

n151024 發表於 2012-12-11 14:38

沒有呢甚麼是壓力襪?

kinomodosakura 發表於 2012-12-25 14:51

千千著短的~因為長的又要脫晒才可穿~+_+

頁: [1]