戀之天地's Archiver

longan01 發表於 2011-2-11 00:20

大陸買絲襪

早幾日無聊去東門行絲襪鋪頭 , 原來大陸買絲都好容易 , 問個sales都介紹幾款比我
P^2C,A.Z~H 入左幾對絲都係十幾廿蚊對.....最貴個對都係30蚊對既壓力絲
9xN0s9KQ%@ u 諗住試下國產質素 , 不過多數都係絹感覺而且著耐左好易鬆都係麻麻...{u;y{3J wz
跟住打開左對10幾蚊韓國制絲襪我以我經驗龐該係15d , 一拎上手已經感覺到好幼滑...再著上腳....實在係正!!,y%^yWf h.w*d E
十幾蚊貨仔竟然有50蚊既絲襪質地...夠緊夠滑!!之係去入左半打
si8a fBc:] 我平時係著開破無素足 , 同gunze既絲不過有時都覺得貴左d睇到d靚包裝都有衝動買黎試下 [ l&Vr k
所以呢個係我平價絲既推介 , 有姊妹想知邊度買或者想入貨我都可以幫下手架

tteeaa 發表於 2011-2-11 01:17

有冇圖片可以俾大家睇睇?

nuwkov 發表於 2011-2-11 02:44

我都啱去買咗對絲襪,廿幾蚊韓貨 SK angel 12D,} OJ_[3sM9y
對你個30蚊嘅壓力襪情況感興趣。
@2gIqP jW9w 大陸買絲 sales 好少問乜,麻煩嘅系貨品質量多數都唔靚,少數好品牌供貨又唔穩定。尤其內陸。
.jI#f Y+A4` @ 琴晚在間店問sales有無四骨,佢當堂“哇” 一聲,嚇得我啊……
1e'y\.Uc*XIWk b 佢講我好在行,連四骨都知,我只好話稍稍聽過下。

silly1234 發表於 2011-2-11 03:45

GUNZE呢D,以前平充話抵著,而家日元貴佢又貴,輸晒比同價歐洲貨,唔抵玩

hachichiueric 發表於 2011-2-13 13:41

有冇圖片可以俾大家睇:love:

longan01 發表於 2011-2-15 23:10

唔好意思 , 返左大陸幾日....,XA%Ynhx4r^
個牌子係 : phyirenvp:F(Av;I8@
上淘寶就可以搵到 , 對壓力絲都未試 , 不過都係呢個牌子*e7Ku dqfF4|!QN&BZ&`
我唔識po相呀 , 得閒試下po

longan01 發表於 2011-2-15 23:21

試發下圖先~2d$LnB'ai~&@
[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i362/longan01/0086.jpg[/IMG] b Wp __
[IMG]http://i1090.photobucket.com/albums/i362/longan01/0087.jpg[/IMG]

yuanfang1934 發表於 2011-2-20 09:00

到陌生环境买,心态容易放开

changcarol 發表於 2011-3-2 08:04

個包裝好吸引咁喎~~

陳真 發表於 2011-3-2 17:16

大陸買絲又多款, 又方便..而且又平@ M^$[ YI0pg2oHg

:Cb~6sQp 平時用來粗著...一定著國產絲先...O,?Q HQt$N2g7c

tA&Y9O%bz 因為外國絲貴, 爛了好肉痛
1z,I:C,kb5g,J)D )N l1Y$v0W
國產絲平, 爛了就掉...

longan01 發表於 2011-3-3 19:31

大陸絲我試左幾款喇 , 著左幾次就已經鬆鬆地...
F.P,Pn%FFL 呢款係我推介 , 可以比姊妹們做個參考....yKp[r;I.RzJ8[
而之前我買個款壓力絲已經試過喇~~zi}t|7X5PK
真係好緊 , 著時有d辛苦.....好似著左2對15d咁緊(本身20d)
vx;p4\8d9r0b 不過都好滑 , 直得買~

陳真 發表於 2011-3-4 12:39

我著過 覺得 ZDOM 同 Zocks 最好著....
DSJd u;b"d'DW
w8w?$|aj3E v 浪莎...不行....

wky 發表於 2011-3-4 15:16

Quality of pantyhose from China is bad. Why don't you buy in HK?

longan01 發表於 2011-3-5 10:44

因為我有時係比個包裝吸引到 , 而且我都鍾意試唔同既絲 ,
(l Zp-wB2S;U@ 同埋見到d絲襪鋪都想入去睇下...當然係香港買係首選啦~
/ID6\t.rt;s ^.u 有姊妹話唔敢去買絲襪 , 或者平野個感覺都咁好 , 但又唔想買咁貴
eUf$X1o 咪推介d好野幫下人囉

bunchisun 發表於 2012-1-31 23:45

Thanks for Sharing

kuaiqusi 發表於 2012-2-13 19:16

现在这年头只要肯出钱`什么都买的到拉`

woodywoody12000 發表於 2012-2-15 23:24

我都想買返對呀。個地步係咩呀?

小妹妹 發表於 2012-2-19 10:31

:1: 正WO.~

kdkid 發表於 2012-2-19 23:31

大陸絲襪好多都係後面2條縫, 唔鍾意. 同埋幾易爛

kt888m3 發表於 2012-3-2 14:26

Where exactly in china i wanna grt some too

mandycheung520 發表於 2012-3-2 17:59

大睦d絲d質素有冇保證?

頁: [1]