戀之天地's Archiver

ww925ww 發表於 2012-1-14 22:07

有關芭蕾舞襪既問題

想問大家呢 其實芭蕾舞襪係邊可以買到??F+K_8SE\f;oM%j9j
D數約幾多度嫁? 仲有呢 芭蕾舞襪同普通既絲襪有咩分別嫁?:5: +Qd,{2|}o\A
最後想問大家 大家中意咩絲襪呢:loveliness:
&S6Pe9Z)J5J1g E#E 我中意既係好緊身既厚絲:loveliness: :loveliness:

kaikai 發表於 2012-1-14 23:11

不是普通厚白絲嗎= =我之前有對

kaiserin 發表於 2012-1-14 23:57

請看以下的帖, 有講到芭蕾舞襪同普通既絲襪的分別
$wBl G/S3V `
]^rNS#Y8h [url]http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=23924&highlight=sansha[/url]

xcctvb 發表於 2012-1-15 00:05

我只係知正式芭蕾舞襪腳底果個位係穿既

vctrtang 發表於 2012-1-15 11:10

#3 的朋友, 沒解說到芭蕾舞襪同普通絲襪的分別呢.

gmomo 發表於 2012-1-15 13:37

我有好多芭蕾舞襪,個分別係:g)e.w0e\)Y ^/S
厚身(唔會有10Den的).pH;ym&Y
全襪一隻色(冇褲襠位,即平時絲襪較深身既上身腰開始既部份)
0{3?!H2Z3D-f 比較冇彈力,有d會比較硬。Cn,m5\.Ox{E
腳板位有兩種,無孔同有孔。
t!aY#F$i8n(qS 無孔既正常咁著,,Et@2N |P5A:~ s
有孔既除左正常咁著之外,重可以由個孔反出黎著(好似leggings咁,腳板唔著)
,n-}6b#A2`Xic 呢個設計係方便跳芭蕾舞時,可以唔洗除左成對襪黎較芭蕾舞鞋個腳尖位。
G#xA(Tw2Y F#_!f n3y
fn r+o}9t8Cn [[i] 本帖最後由 gmomo 於 2012-1-15 13:50 編輯 [/i]]

candyofcandy 發表於 2012-1-16 07:52

舞蹈專賣店的網站皆有此訊息,可以去看看
s"yYS:biD8^9G~ [url]http://www.brgs.com.tw/[/url]

citty2010 發表於 2014-10-8 13:41

May be try to bid from taoboa. Manzi 6090 may fit your purpose.

comndtfwe 發表於 2016-10-30 21:18

芭蕾舞襪

保祿芭蕾舞用品
UcA G _0d 芭蕾舞鞋,芭蕾舞、溜冰及體操服裝 Pb9M)V)HB(}
香港灣仔譚臣道8號1樓D室

頁: [1]