戀之天地's Archiver

hehe1876 發表於 2012-2-3 18:00

D毛越脫越粗

請問大家有冇咁既Case,d毛生得好快,但係我前一個月先剃,今個月D毛已經長左好多 ,有咩方法可以解決呢?u \)K8D,RL
,B;g5Tqw e8~
[[i] 本帖最後由 hehe1876 於 2012-2-3 18:01 編輯 [/i]]

mercury1 發表於 2012-2-3 20:02

唔好剃。用拔毛機

w-wing 發表於 2012-2-4 02:05

剃重會傷皮膚,拔真的是最好,
.Dp,| JA,U 拔毛機在7mm長左右最佳效果,如果短至2mm~3mm最好用眉毛夾夾走,腳毛最佳效果用腊紙,剃好快生返兼黑過之前重會容易皮膚過敏起粒粒。VQ.S&}V'l+z!w,X6W:K
如果毛返生速度唔快兼偏幼可考慮用脫毛膏,效果都唔錯,但生得快就最好唔好用,鈣化成分好傷皮膚的,針無兩頭利:dead:

會員 發表於 2012-4-6 18:12

激光可以?I9y$F*k6zQ
:icon28: :icon28:

beato 發表於 2012-9-22 11:15

用脱毛器╮(╯▽╰)╭

mkchan010 發表於 2012-11-21 10:46

[img]http://www.toyo-ew.com/philips_hp6576/9.jpg[/img]"z$[6Z }&L-Vrfz
m+B:M#Y't3N
我是用它的:lol:

gila 發表於 2012-11-21 12:09

回復 6# mkchan010 的帖子

部機好唔好用?如果毛比較粗,會很痛嗎?

mkchan010 發表於 2012-11-28 10:03

使用時好像俾橡筋彈,痛是可以接受的:lol:

我鍾意CD 發表於 2013-3-4 23:23

我用脫毛機脫完,之後再生出來都係粗:mad:

3740 發表於 2013-3-31 08:58

waxing is better than shaving

marso258401 發表於 2013-7-23 16:49

我一跟一跟的拔, 3ozG S'o0`o2aN
但是长出来的时候还是粗的.

tiunasing 發表於 2015-9-28 19:43

【極端例子】我係剃<->拔不斷重複,幾年前拔咗之后一發不可收拾患上咗 trichotillomania&~iW[9K g0ID-cC
日日拔,有啲係皮膚下層都夾硬拔,搞到又毛囊發炎又ingrown hair又甚,到而家都係咁
1K v)j0c*nGC8F z 'GA;`Ced0B
儲到錢我都想做激光

jamjam0000 發表於 2015-9-28 22:25

好想試下去做激光脫毛,....

al506506 發表於 2016-7-20 13:15

ggggggfttttt

頁: [1]