戀之天地's Archiver

yangkang035 發表於 2009-3-5 21:23

同意男人著絲襪??

大家覺得男人著絲襪系點啊..如果你系女人會對著絲襪噶男人有乜看法??p cZ8_7v8`6}/mr
如果你系女人會中意著絲襪的男人嗎??!S^)_&o v/l2[
女人會贊同男人著絲襪嗎??
!Lk;R-d6i)H4^Q!F 女人們還是認爲絲襪只是女人的東西呢??n7r7RXn a&L:~ k
我都系男噶,都中意著絲襪噶..:EhEZ9m\5v
請大家,發表一下意見

yangkang035 發表於 2009-3-5 21:24

本人就認爲不是什麽大問題..拉^@Y)bK!RY;y5W%[
喜歡就喜歡..P5_qo:oB9G/w!eZ
絲襪沒有說過只是女人的

小飛熊 發表於 2009-3-5 22:17

穿絲襪不但美觀又有功能性.......不應該侷限性別

sghk_abcd 發表於 2009-3-5 22:43

喜歡就是喜歡:lol: :lol:

krvi 發表於 2009-3-5 22:58

同意,Very同:titter: 意

pantyman 發表於 2009-3-6 01:21

應該找男性名人穿絲襪,帶出男人穿絲襪潮流。:hmm:

楊乃武 發表於 2009-3-6 05:48

絕大多數女人都唔會鐘意男人著絲襪
M!Q4Q.\j[q![ 淨低嘅絕少數女人分兩種4h w,L d4z`
一就係諗住你貪過癮
p&X.S!w){#LSa 二就係費鬼事理你;Y S$i+x5@0Z
我今年同埋條女過年返大陸
WL3K/b/{ j;eM'P!R 凍到五肢都彊硬哂咁滯
%m Pp/B.E 佢見我咁就叫我買多件衫著
"l~YR_\1@h 我就同佢講,我唔係上身凍而係下身凍+KX]/e+w!o
之後佢就話同我去買條厚D嘅牛仔褲UKL3V0Ib~
我就話喇,牛仔褲厚極都有限啦
8~N0Cy4gVd 咁佢話買條燈芯絨褲會暖D
Y3Cd7Gu4s;P:gC'd 我就話著燈芯絨會身痕h)[E+Z&H8cckH)X'ESX
跟住佢又話買條保暖褲
$\0{vI(aJ 我就話去睇下啦4}bje'Fd Tt
咁去到賣內衣果D舖頭度Y,F2L#]z KV@_
叫人拎左兩款保暖褲出嚟
'm3EHFF/ir;{,C-i 我就講呢D褲係好保暖,不過彈力唔夠
\c!M0Kfj.ij J 著住兩條褲.如果入面果條唔夠彈力6^k*N1d TUVnP~
行路同坐都好唔舒服架 SUYrW
與其著呢D褲,不如買襪褲仲好啦2n9D'b7?3@"o
彈力又夠,又一樣保暖,而且行路同坐都無保護褲咁唔自然啦
%XrIzC{ EA 跟住我條女就叫個女仔比條黑色厚襪褲我-c#h&u0Q9CC+mt
點知個賣野嘅女仔好唔識趣話呢D係女裝野嚟喎
hV&fL vc&V7]%~5r 咁我就同佢講喇,凍起上嚟乜野都要著架啦,話知佢男裝定女裝咩Qopr-`m"[%O
最緊要著左無咁凍又唔會唔舒服就得啦'PWx%\.B3g2|(@ b
我條女就拎左對黑色厚襪褲比我,叫我入更衣室拿拿聲著住佢}?\ c)E3l P6i
我就入去著絲絲,佢就幫我比錢:hehe:
w:G;al ]+V 不過佢都唔係咁鐘意我著襪褲架
O!R]"ZrK:\$@ Ok"B 所以要著都只可以喺天冷果陣著*A1BO k2k/`-~
而其他時間我都係只可以等佢唔喺度先著得咋:hmm:

aanandamayi 發表於 2009-3-6 12:01

去寒冷地方旅行,絲襪係我必備物品。

thomas0505 發表於 2009-3-6 20:57

無什麼問題WOO,至緊要不是太沉迷之後去非禮女人,犯罪咪得LOR

ringo2ph 發表於 2009-3-6 21:15

不用想得太多...要著就著, 我日日都著, 我不影相, 如不信就算了...

yingkit2008 發表於 2009-3-6 21:24

絲襪都係襪既一種,唔明點解男人著就比人講。

kevin428 發表於 2009-3-6 23:10

絲襪這東東還是男人先穿的呢(去看下歷史)
L$ro;X P]`Q 但不知為何演變到現在變成女人在穿嚕
2\{8g6B3_;B` 所以不應該區分男女才是
$UZ/@&B?V&n 我冬天會天冷也會穿厚絲在褲內
,B9_G^ AT|G\C;~4E 亦有女性朋友(大陸人士)不會覺得有啥不妥
x5R(`6A4f n"K 反而我覺得臺灣和香港的女性就會覺得較奇怪吧Tje0uu6yL
短期間要改變她們可能需要有力人士或偶像團體支持才行Z2sTP'~wR HbG
但我相信這一代或下一代的年輕人的接受度會比較高h;ME~,L#\hjN
所以捏
"Bn6Gu h"[_A2Gn+z 男人大大方方的穿絲襪出門之日指日可待嚕!  :4:

chanying19 發表於 2009-3-7 01:25

絲襪又真係幾好著.....

yangkang035 發表於 2009-3-7 13:32

女人就以爲是她們的東西..;]#p `/]3e j v
真想去開個絲襪派對..大家一齊絲絲他
V8W@j8g+{o&W(? 女人有什麽權利說是她們的東西呢.
};ti]Nb 絲襪..沒分男女的吧

1677 發表於 2009-3-8 02:53

男人有腳,所以要著襪
]1r2MgTQ$f 女人有腳,所以要著襪
^*x1fCk PcY D (V;cW#`)}0k)P2i(sGf1H
短襪係襪,長襪係襪,絲襪都係襪.i+}W |9^}"MAnI
咁點解男人唔可以著絲襪?

520myh520 發表於 2009-4-1 17:52

男人为什么不能穿丝袜.男人穿丝袜又不犯法.

lands520 發表於 2009-4-3 18:50

[quote]原帖由 [i]kevin428[/i] 於 2009-3-6 23:10 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=48243&ptid=3172][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]*_}S!p2c SYd
絲襪這東東還是男人先穿的呢(去看下歷史)
k7{`x-YDmb8p 但不知為何演變到現在變成女人在穿嚕 GX,_;R7w3^{$b5S
所以不應該區分男女才是
yI/L Z*g3GV `&ID w$@ 我冬天會天冷也會穿厚絲在褲內
GU@Xr/M6X6{&w fg 亦有女性朋友(大陸人士)不會覺得有啥不妥5lS:JY#l `[ Lw7Y
反而我覺得臺灣和香港的女性就會 ... [/quote]
:g"\6l2D'I%j8S 其實高根鞋原先都是for男性的

wilsoncomm 發表於 2009-4-4 01:31

其實依家係外國真係有男裝絲襪架,只係香港好少地方有得買而且價錢要成二百幾蚊一對。

wilsoncomm 發表於 2009-4-4 01:35

如果呢對本來成二百幾蚊既男裝絲,依家降價到三十蚊對而且香港有好普遍地有得買。會選擇買男裝or買番女裝絲蚊呢?

chanying19 發表於 2009-4-5 00:24

[quote]原帖由 [i]wilsoncomm[/i] 於 2009-4-4 01:35 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=57098&ptid=3172][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]Q rPx Hp~
如果呢對本來成二百幾蚊既男裝絲,依家降價到三十蚊對而且香港有好普遍地有得買。會選擇買男裝or買番女裝絲蚊呢? [/quote]
jo An:E9j#S*[ )Y$~E&t!]2B3Ws
我會選擇買番女裝既....因為男裝沒四個骨絲襪~:shy:

xcherie 發表於 2009-4-5 11:01

喜歡就著啦~~哩佢咩咩~~

心絲絲 發表於 2009-4-8 11:06

[quote]原帖由 [i]楊乃武[/i] 於 2009-3-6 05:48 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=48163&ptid=3172][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]
r6q|q-^S&]K 絕大多數女人都唔會鐘意男人著絲襪
pw5T,TVs)c#t/}l/p GD7` 淨低嘅絕少數女人分兩種
]E Vcta 一就係諗住你貪過癮
0BnL"Ml6l r N 二就係費鬼事理你
/k&bZ;UfXr!u:] 我今年同埋條女過年返大陸
7W9b)r4e0D/U 凍到五肢都彊硬哂咁滯3v.\nll!V
佢見我咁就叫我買多件衫著#Z cor{
我就同佢講,我唔係上身凍而 ... [/quote]
M cfw/y5r 怕凍係最好理由,借口,,我都係用呢招,再比佢知多啲:3:

心絲絲 發表於 2009-4-8 11:08

[quote]原帖由 [i]wilsoncomm[/i] 於 2009-4-4 01:35 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=57098&ptid=3172][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]
p7l9t!RF@bX 如果呢對本來成二百幾蚊既男裝絲,依家降價到三十蚊對而且香港有好普遍地有得買。會選擇買男裝or買番女裝絲蚊呢? [/quote]
E!FIW v 女仔襪靚啲呀:4: :8:

benbenben140 發表於 2009-4-11 03:13

我係男,都有著絲襪,但係屋企人唔知,仲係學生

BSoD 發表於 2009-4-13 21:09

Exampli Gratia:9y3p:p m)?0l~ s
[img]http://www.theurbangrind.net/wp-content/uploads/illsutration_pantyhose_for_men.jpg[/img]tV"@^E/Ea
[img]http://www.theurbangrind.net/wp-content/uploads/unusual_pantyhose_for_men_01.jpg[/img]$m$DA ^J-a5F)R;m:r8Qq
[img]http://www.theurbangrind.net/wp-content/uploads/weekly_pantyhose_4men001.jpg[/img]

markus 發表於 2009-4-14 18:55

想著就著 :1: 9hG3^4haig
好多人都會丫

楊乃武 發表於 2009-4-17 22:48

男女裝都應該要買返D0T9@:X8pH2s?
話哂都係絲襪%e_(l+B| h
買買下著著下就無話分男女的了{onion018}

garylee 發表於 2009-4-18 07:48

喜歡就喜歡..鐘意就鐘意嚕@@

247160255 發表於 2010-1-27 09:57

不用想得太多...

akina 發表於 2010-1-28 03:21

喜歡就去穿吧,不用理人家說什麼

jzx100chaser1jz 發表於 2010-1-28 03:37

女仔著男裝衫都唔會有乜問題啦!

李慧儀 發表於 2010-1-28 04:05

回復 1# yangkang035 的帖子

大家要知道絲襪是男人設計給女生穿的....所以在絲襪物料上是不一樣而已.....都是襪....只不過是由以前都現在絲襪只給女生專利而已....所以對於男生穿絲襪...我認為是沒有問題....

xup654m3 發表於 2010-1-28 07:03

我都穿在長褲哩!!,Vt _vz,L-Kcb(^
我期待男生可以絲褲襪外穿的那一天!!
*Z3I}|!^:D)[EH 而且~我覺得我的腿~還比很多女生還好看....

anbeibei 發表於 2010-1-28 08:09

主要还是世俗的眼光,丝袜代表的一种柔美,男人代表阳刚*K*s5T![3eq)W
同意男人穿丝袜的女人还是很少的

jcnoriko 發表於 2010-1-28 23:23

My wife agree to me for wearing the pantyhose everyday. I thanks to her

huhwt 發表於 2010-1-30 11:24

其實冇必要分男女裝吧,反正人地都分唔到架啦

776439 發表於 2010-1-30 12:30

喜歡就穿不用管別人怎麼看

stanley 發表於 2010-1-30 22:12

只要有腳,男女都要著襪,絲襪亦都一樣.

KC123 發表於 2010-1-30 23:05

回復 12# kevin428 的帖子

男人著絲襪係係16~17世紀的哦~

ringo2ph 發表於 2010-1-31 10:51

男裝絲襪雖然已經有了, 不過不能著出表面, 只有停留在著在褲裡, 可能因為東方人比較保守掛, 期望有天改變:hehe:

頁: [1] 2 3