戀之天地's Archiver

ringo2ph 發表於 2009-6-5 20:23

談談大家絲襪既開始

我接觸絲襪係一年級, 個陣唔錯野, 個同學竟然著肉色絲襪褲同PE短褲返學, 點知個老師又叫佢除, 我就陪佢去啦, 點知, 當我摸到佢個對襪褲個時真係好有感覺, 點解咁滑既...&M["h8Q4onGy7a
後來我冬天時又有有意冇意咁接觸到媽媽的四個骨襪...真係好正...7J3m'S stt3P
到初中一, 個死人miss 可能知我成日睇佢對腳, 因為佢日日都著唔同顏色既襪褲返學, 重有意冇意咁成日係我身邊行來行去....佢有時普黑色, 有時普藍色, 加上佢對腳又唔錯...搞到有次放學自己買一對肉色既絲襪, 幻想上佢....
/DU-@ ahi 都唔知係邊個教壞邊個, 就係因為個次自己買左一對之後, 好多時都會著埋襪褲返學....:TQ$H3s}
冬天真想, 點解D男同學咁蠢既...好野都唔識著...
#If}7K`:Q5S
[Li`$p:C3e1T ^5f7Mh4B 高中更加....而家簡直唔可以停....x3RUw%lx
加上而家fashsion 都有pantyhose for man....
c i2x }"I1A 我就更加放心.,,..加上我太太既同意,  係佢面前著都冇問題.... TI)WT,c
不過都好懷念初中個陣既美腿MISS...
}9U&H9q:Va
6e.Cmz`l 不過當中都有唔好既地方, 就係中學個陣好似大家咁冇咩位收埋....於是都每次一對, 用完就棄...t7El"E0H Zv
回想, 真係著過唔少既絲襪, 不過當你著上之後, 遇上女仔都有著先知點解佢地會咁自豪...
"w7cxqk~@y 後來拍拖, 有次同女友做, 同佢坦白, 佢猜反對, 而且係我最開心個次....之後婚後更加因為絲襪增加了不少情趣添....
r.? p)E$[l-y 我好希望男人可以當當正正著出街, 因為pantyhose係外國原先就係男人先可以著既....
s:TRAe]l 反而, 而家女人就以為自己先可以著...太霸權了...AI x%r,L9Weq
}-g"xB(q
我不會貼相, 因為我覺得著唔著係自己既事, 貼不貼亦不是自己的事, 如果大家不信就算了...
H2n!J;j2x4UK6m+i
V7S:xDG7j(x$\ 不過我對美腿真有要求, 具體好難形容...
GSI$M} 一個宜覺, 有時對襪點正, 對腳唔正我都只會讚對襪, 如果對腳真係正, 我就讚不停.
&s7y2k0hPB*\,EKJ 加上而家出街睇佢, 由其係OL, 都佢睇腳先...因為有美腿有好樣真係好難既事....

sghk_abcd 發表於 2009-6-5 23:08

多謝分享:lol: :lol:

pantyhosemancc 發表於 2009-11-17 22:55

我是男,也喜歡穿絲襪,就是小時候不知怎的喜歡了,但不記得點解知道只是女性可穿,於是,常常心思思要穿咁,好辛苦。有時都想知係咪天生會咁的。好無奈。`#a"P%q1f
何時可以不用偷偷摸摸呢?1gsqsM#r
喜歡絲襪主要是舒服和柔軟,不要亂想其他的了,好正經的。

longan01 發表於 2009-11-19 18:06

我好細個已經鍾意著絲襪 , 我諗小學幾年班....更唔知記得第一次著係幾時lahK#WFNok:f
由於阿媽工作關係 , 所以都有不少絲可以試著....當時既我最鍾意娟感覺既滑滑感覺kY S9PZ
而且好閃 , 真係著到唔想除........而阿媽都發現過幾次
I.I"c;h};aI+cPbT 但都未擁有過屬於自己既一對絲...每次經過絲襪店都好有衝動入去買
-q jz.h"p$D0l nJ 但都唔夠膽 , 只係有意無意咁遠望....真係好無奈
{8cq*E(?:BNj/z 有一日我係葵芳返夜校 , 途經一間絲襪店( 葵涌廣場地下) , 上堂時不停諗入去買x6o/P)d|L3@ O
結果放學後就好緊張咁走左入去 , 開頭真係好緊張....手都震埋....
\X^3fv5i;P~ 好彩個女sales好好人 , 問我想要咩款..size咁..跟住是但拎左對去比錢..急急腳就走%HVZ*c g{'H QZ[
之後諗番其實都唔駛驚....所以宜家我定期都會去個間鋪睇下有咩新貨番8C2` ut m5vi6?/}
有時行過吉之島都係睇下 , 而sogo既sales都好nice2a9E_2jB_hx7~4g
而我最喜歡既牌子暫時係gunze..同破無素足

ione011 發表於 2009-11-22 01:37

我記得喺中一開始,見到一個住我同一層樓既大姐姐,應該係喺銀行工作既,就算喺大熱天時都著住對薄黑絲,而佢個樣又有一份成熟既性感美,加上佢對高跟鞋一經過我家門口果種聲,就令我自此對黑絲襪同埋高跟鞋產生興趣,並無間斷

yuko 發表於 2009-12-1 22:55

中一就愛上絲襪啦!!

776439 發表於 2009-12-23 20:57

雖然我是男生,但超級迷戀褲襪。小時候就喜歡褲襪了

小文員d-cup 發表於 2010-1-5 12:27

其實小弟的戀物,應該是戀胸圍內衭開始,而且不得不提兩位啟蒙女性。
S2O!} k0g AZ1?%N (^y``v9|@U A
小弟讀書時代家住村屋,某年暑假,村裡搬來一對新婚夫婦C。剛好住在我後排屋的太太S看來非常年輕,每天在家只是看書,讓我覺得她有學識,很斯文。很快兩夫婦就跟村裡的人混熟。 j2rDP+uI

-OM+k%lT#z,D 話說某夜回家各經C宅,遇見在涼衫的太太S,我跟她打招呼時她手 上剛好拿著胸圍,有點尷尬的回應我。其實當時我沒覺一回事,因為涼衫涼內衣之事在村裡上跟本沒什麼,惟一不同是涼衫者不是肥婆或材姑師奶而已。
R L7@.R4} :q4JQ;R$](L'[#g
暑假過去重回學校,新來的老師有位非常面膳,沒錯,就是那位太太S。那天她穿著白色上衣配黑色裙,那加上一對薄薄的黑色絲襪,那玲瓏浮凸的身裁,讓我心如鹿撞,久久都沒集中精神,這一下確實眼前一亮。因為 我從沒想過太太S是位老師,還 要是 住在我隔鄰的!可惜她沒 有當我的班主任和老師。隨後聽說太太S當老師前在酒店工作,覺得悶就半工考了做學位,結婚後就當老師。G:PL"Se6c`

f DTTC-E? 日子過了好幾個月,我與她也沒什麼特別,說白點是老師與鄰居的角色她分得清清楚楚。在校內見面我會叫老師,她在村裡時仍是著短衭涼衫。直至某個雨天下課後,做老師兼鄰居的太太沒S,當然要照顧沒帶遮的我,一同回村。那天實在大雨得沒話好說,我倆都渾身濕透,太太S知道我帶遮就叫我先到她家等等,讓雨細一點再回家。濕透的她先換衫,再給我一杯茶。喝過後就上廁所,如廁時竟發現她那套濕透的衣服就在洗衣籃內,一條灰色連身裙,一件黛安芬的粉藍色喱士胸圍和一條同牌子既薄透又滑的內衭(都今天還記得內衭前的喱士樣子)和一對非常淺色的粉藍絲襪。那時我真不懂反應,只是下身有些反應硬起 來,隨手就拿起那胸圍,左看右看,再拿起內衣一同研究。雖說那套內衣是濕透,但還是感覺到暖意,我不自覺的把胸圍放到鼻前嗦了一嗦,一陣清香味起進腦袋,硬著的下身也洩氣了。就在連迷迷糊糊時我聽到太太S叫我,原來雨細了。我急忙把手上的胸圍內衭放回原處,離開回家去。
N+c.y U4S1TF9I^0G "_.C:tgES6a
回到家後腦海不斷閃起太太S穿著那套粉藍內衣的樣子,還想著怎麼當時不把它據為己有,但想深點還是不取為妙,因為任誰也知道是誰取去吧! 幸好過兩了天,這套粉藍色內衣掛在屋外,到晚上我就隨手拿下來帶回家把玩一番。但是把玩過後我忽然想起太太S的掛衣架好像只得這套內衣,要是失去了惡怕會鬧出事,還是決定把它掛回願處。那時我想到套一點,既然住得那麼近,我可需拿回家據為己有,萬一太太S發現失竊,一來會出事,二來她為免再失竊而不掛出來,倒不如等她自動拿出來,見合適的就借來一用還好。如事者過了一年,我想她大部份的內衣都給我借用過。印象中太太S大部份的款式都是較簡單的喱士配搭不會過份花巧,沒有現在的多功能或層次,差不多全部都是3/4杯型。我不會以保守來形容她所穿的,說白點就是成熟,就是這樣做就了我現在對於不太接受少女味太重的內衣。
qn"fN+y-N
*Wr M+L ZS'f 到某個秋夜,正在溫習至深夜的我,看到太太S與丈夫駕車回家,從她 的晚裝裙看像出席完婚宴之類。回家後,她完全沒在把窗簾拉下,就在客廳把裙子脫下來。由於我房直望她的客廳,再加上我房只著了檯燈,兼落了窗簾,所以她的一舉一動全就被我看到。而最吸引我就是她所穿的,太太S讓我知道除了電視或電影所見過外,真實世界是有人會穿馬甲連吊帶四個骨絲襪!由脫馬甲、除吊帶扣、脫絲襪以至全裸都一一被我看到,雖然燈光微弱,但對我來說己經足夠,因為這才有更多幻相空間嘛。
Z{*@R-UA_
)J^y U _)K&EZ q 兩天後,期待的事終於來到。太太S把那件馬甲內衣掛了出來,也許她意會到這件內衣較特別,所以用了兩件外套來遮著她。但有心的我怎會留意不到,我在時機成熟時把它拿下,可惜是那對四個骨絲襪沒有被掛出來,不過在當時只對內衣感興趣的我也沒所謂。拿回家後細閱,這件新淨的黛安芬34D粉 紅色馬甲,肩 帶是可以拆除,胸部位置是光滑的娟布所做,胸部下從腹部起中央有蝴蝶圖案喱士直落到陰部,背部的扣只得三組,腰位對上是中空。腰圍前後附所有位扣上吊帶,那四條布滿喱士條吊帶很長。或許大家會問我怎會記得如此清楚,因為當時我用相機把馬甲拍了謹此一張全身照,於學校的拍攝學會使用黑房時偷偷把圖片晒了出來。這張照片我還保留到早幾年,閒時想起也會拿出來欣賞,最後因搬屋而遺失了。當時我腦海不斷想是否應該據為已有,但細想後還是物歸原主,就是這樣我錯過了這唯一收藏的機會。
h d}AO+Q
U7W^ I3W0[Q~:hk 經此一役,我對內衣的興趣加深了。隨後城市發展,從外搬進來的人多了,有年輕夫婦,有同居男女,單身女子租客當中試過有空姐。那時真是百花齊放,什麼類型的內衣絲襪都有,學會不同品牌,黛安芬見得最多 ,有時還會遇上同一款同尺吋在同一天於不同地方出現。那條太太愛穿得性感,那位小姐幾個月就有新貨,這位獨身女子每當有男友到訪就會穿得性感。同樣地我見到合適就借來用一下,遇上喜愛就拍張照紀念。這情況過了大概兩年,我遇上一套馬莎通花喱士黑色胸圍,讓我越界了。那套黑色胸圍屬於一位少於30歲的OL,那黑色胸圍與內衭全以薄薄通花喱士製做,即是說穿著後無論乳頭和恥毛都可看見那類。怪不得有次在餐廳吃飯時見她"飛釘",相信當時她就是穿了這件胸圍吧。這次我不小心地把她弄污了,正當我清理後準備掛回原處,她的主人從外回來,入門口掛下手袋就出來收衫,我根本沒機會放回。起初我還擔心她會發現少了內衣,但見她好像毫無察覺,我的心就壞了,把它收回從此沒再給原來的主人再穿上。就是這 樣我走上不歸路,再由"啟蒙"我的太太S起,從新收集,第一套就是首次接觸太太S的黑色英國牌子BHS內衣,最高峰時相信收集了過六十多套內衣,絲襪就少一點,印象中大約廿至三十對,全是襪衭,而且沒什牌子,質素亦一般。/[~y {#` L)M

c,~1N,G#A\+s;uJ,M2bU 好景不常,漸漸覺得村裡的女仕內衣少掛出來,再過大半年,才知道有同道中人來了"收集",最後還被人活捉上了報紙,現在回想我也算好彩。而收集到的內衣絲襪,直到五年前搬屋與女友同居,為免被發現才全部掉走,當時也爭扎了一段時間,但想著有女友又可需如此,最後還是忍痛掉去。,iz1^Oz S8^:x8nJaj
!u d.z"P:wUAD
至於我何時才學會欣賞絲襪呢,那就要從讀在外國大學說起。記得大學第一年認識了一位日本來的交換生A,很快我和她就談戀愛。如果大家在其它論壇見過小弟,或許會記得小弟對日系內衣絲襪較為留意,原因就是這位日籍女友。日本人出名愛整潔,差不多所有日本女性都會穿絲襪。而日籍女友A都一樣,回想起來她是我所識的女性中最愛最多絲襪的人。在我們一起時候,這方面總會給我不同驚喜,還學會欣賞不同日本牌子絲襪,還記得首個學會的日本品牌是Fukuske福助,我最常見她穿的是Atsugi和Gunze,她在日本的家人每次寄物資給她,包裹總有幾對新絲襪,有時她還會致電回家要求買那品牌的絲襪。而每次我們到其它國家遊行, 她總會逛內衣店或絲襪店,當然我也會給意見,她亦很樂意去滿足我,夠錢的都會買回去。
*|:xhD g+_)tI (ewU4wO|
在一個聖誕舞會後,當然少不免親熱做愛。穿得漂亮的她給我一個驚喜,就是穿上一套La Perla珍珠白色內衣,配上同款吊襪帶,加上一對Fogal白色絲襪。就是她這種穿法,藏在內心的回憶不斷湧出來,想起啟蒙我的太太S。那次做愛到今天也讓我回味無窮,或許用瘋狂來形容更合適,我的手在那白滑的絲襪大腿游走,這是我第一次如些近距離看到高質素絲襪。日籍女友A亦似乎知道我喜歡她這樣,隨後久不久就會再穿給我看,還告訴我這套"聖誕禮物"是之前渡假時見到,我隨口說句漂亮,她就當褓姆賺錢去買,這讓我感動極亦讓我體會到日本女子與港女的分別。完成大學後我們還一起在外國工作了一段日子,本來我也視日籍女友A為結婚對像,可惜她爸對於女兒女嫁外國人有意見,數年後我們無耐分手,幸好現在還是好朋友,每次到日本也必定抽空現面。#v.r u@E-H `Z|
B QuW(n
忍痛分手後我獨個返港工作,也認識了幾位女朋友 ,當時心裡有一條規側是,她們一定要懂得選內衣絲襪。幸好也能給我遇 到,當中有空姐、宣傳公關、白領之類。她們都不是那類外強內乾的女性。當然也有失手,但在我潛言墨化下也能改變。不過,這此戀情總不能長久,現在又因工作忙碌而單身一人。幸好工作上認識了不少會穿衣的女性,例如我的Boss和一眾Sales,沒有她們我的絲襪見識不會擴闊。隨著年紀同見聞增加,現在看女性已不再先看身裁,反而先看雙腿,相信與美腿隨街可見(當然要事主懂得保養打扮),而會穿漂亮內衣的難求吧,更幾年均發覺有多港女都外強內乾。增經接觸過幾位小姐,理髮隨便花掉一千幾百,可花大半部量去買個手袋,就是不會去買最貼身之物,雖然穿得舒服最緊要,那也沒理由本是潔白的內衣有霉漬,象筋鬆掉也不理,穿的那些絲襪才十多元起市貨色,差不多兩三就就要掉,計起來買一對過百的絲襪還穿得更長久,這怎出來見人!
R/Y9I8Vn3v/E.S AgK'm0vB.F
這是小弟首次向外披露,希望能與大家分享。
NLI3g L3a kW*T4I5k BXy
以下是小弟多年來的最愛、見過的內衣品牌,順次序:
1eH^#euP
P^ E'X_"I;Ux Agent  Provocateur(最具玩樂味道,但又能平時穿的性感內衣),Ad}2|1TM6DG
La Perla(最令我心刻的內衣, 前女友最愛)
"wdAkd)pc${!l Valisere(Triumph貴價系列, 歐洲款頗合適亞洲人,Boss最近的心頭好,在英國工幹首次遇上後, 回來瘋狂搜購)&y9a/|q*E gNA0S
Chantelle(法國牌子,Boss最愛心頭好)hz9tI`'x
Rosy Lingerie(法國貨,香港好像沒零售)9e\|H4Qn _I cM#~
Amo Style(黛安芬日本系例, 在日工作時最常見品牌, 很多年輕OL都會穿,據報是日本第二銷售最佳內衣品牌,個人覺得比同是日本的Peach John好)
T,CtpF_F#r0H Victorias Secret(幾位前女友都有一兩套存貨)u6]wZT)mC.S
Wacoal(只限日本版, 港版不是首選)

linda934 發表於 2010-1-19 01:46

多姿多采:1: :love: :no:

joey221 發表於 2010-1-21 22:05

小妹多謝尔們的故事

undefined 發表於 2010-1-27 02:17

小妹獲益不少....

小苦 發表於 2010-1-28 13:24

細個望得多, 拎屋企人d襪黎著, 點知一著就咁high! 當然我係唔會放返入衣櫃架啦...ha....

bottomup 發表於 2010-1-28 19:36

今日忍唔住終於着左啦,真係好開心

samou 發表於 2010-1-29 18:39

[quote]原帖由 [i]小文員d-cup[/i] 於 2010-1-5 12:27 發表 [url=http://www.hkcdtv.com/redirect.php?goto=findpost&pid=149392&ptid=5613&rpnum=][img]http://www.hkcdtv.com/images/common/back.gif[/img][/url]  [url=http://www.hkcdtv.com/misc.php?action=replyrequest&pid=149392&tid=5613&rpnum=][img]http://www.hkcdtv.com/images/selfdefine/replyrequest.gif[/img][/url]
p Y#b#Z)@ 其實小弟的戀物,應該是戀胸圍內衭開始,而且不得不提兩位啟蒙女性。
7ZF`R3w{E[ 4HXp-Q/s
小弟讀書時代家住村屋,某年暑假,村裡搬來一對新婚夫婦C。剛好住在我後排屋的太太S看來非常年輕,每天在家只是看書,讓我覺得她有學識,很斯 ... [/quote]
V,G]*Mtp:T6{
-j } xyp 好詳細的故事,多謝分享!

ddb 發表於 2010-1-29 23:39

真係好多謝小文員d-cup﹗好羡慕你曾經有過一個十分體貼的日籍女友﹗真係幸福非常﹗:love:
v _#y8?(C'|1o+mg%v 奈何,真係好多香港女仔都唔鐘意穿著絲襪…:sosad:

ddb 發表於 2010-1-29 23:45

其實我真係唔記得幾時開始鍾意絲襪咯…9pe ~ y Jx M!SB5i
或者可以講吓對絲襪的感覺。我覺得絲襪好滑溜,呢個係我最鍾意絲襪的原因﹗仲有就係絲襪可以美化一隻腿,令一雙平凡的肉腿更好看,令一雙美麗的肉腿更完美﹗絲襪令一雙腿看來更幼細,更滑溜,又會增添一份崩緊同一份神秘感。z1zS ~'M#K
總之,我愛絲襪﹗:love: 絲襪簡直係一樣偉大的發明﹗﹗﹗:titter:

iloveevanna 發表於 2010-2-19 22:33

回復 4# longan01 的帖子

我同你個經歷差唔多Z!T*} C!?lR"u
但重係 唔夠膽入吉之島 ,sogo買...

england4ever 發表於 2011-7-28 06:37

我第一次著絲襪係5歲既時候 (但我會話我真正鍾意著係之後既事, 不過我照樣由頭講起啦)...
Z8lq2u \Kn g*l*Rz)?z
5歲果時, 幼稚園畢業禮, 我要表演, 我角色要著,所以老師就要我買對絲襪(果d其實係小朋友著果d厚身的白襪褲),我阿媽幫我買左一對,我一著上去既時候就覺得好舒服,完全唔捨得除,我阿媽都知道,果時我一鍾意既話,阿媽都會俾我著住對襪褲係屋企慢慢玩。但我開始大個之後,佢就唔想我再咁落去,所以就掉左對襪褲,我好唔開心,同時我亦仍然深深記住著襪褲的果種舒服感覺... PsS4nm-XNFWK
~*oQ"u?)a A#NT
小學果時,有時發現阿媽會將佢著完果d絲襪擺係床度,我就忍唔住,於是就開始趁屋企無人時偷偷搵佢d絲襪黎著,但我始終驚俾阿媽發現,又覺得男仔唔應該著呢d野,我就壓抑住呢種慾望,所以呢種情況維持唔耐,我亦無再著...
g_'f'?LO,h4@d,] H!E;C v,uk"e0AWaI
但幾年後,大約中一,可能由於青春期關係,完本已無咩感覺既我一見到d絲襪擺係度,我又再次忍唔住,於是我又係趁屋企無人時偷著佢d絲襪,當中曾經俾佢發現過!停左一排,又再著返,直到中三有一日....我開始真正愛上著絲襪...'V-WCH.^r6m

?0| V0@;] v!o5|TX 有一日,我發然床上有對佢著完的黑式薄絲,呢對我之前未見過,我一摸上去,嚇左一跳,係超滑,質地同我以前果d差好遠(其餘果d都係d平價絲襪), 係美國名牌Hanes, 我從未摸過咁滑既絲襪,心想著上去一定勁舒服, haha, 我即刻忍唔住就除晒褲想試, 但我又諗,既然咁,唔著底褲咪仲high? 於是我就第一次直穿絲襪。$n3I QQC7jFu8sY2a
一穿上對腳時,已經滑到扯晒旗(畢竟係第一次), 跟住由大髀位慢慢拉上去腰部,再去到JJ位上面,由於JJ關係,我要再拉幾下先可以令到佢岩位, 而呢對絲襪連JJ位都係絲襪料,所以呢下野真係超爽! 我著完先知道,原來一對靚絲襪,加埋直穿真係勁舒服,我興奮得不斷摸自己對腳,又摩擦下對腳,擘下髀,真係超High! 但玩到一下,好似好急尿咁,後來先知呢d係射精,就咁樣射左第一次. 自始我就唔再著果d街邊貨,只著呢對,亦只會直穿.... 亦因為咁,幾年後呢對終於俾我玩爛... 而我亦搵唔到屋企再有其他咁正既絲襪,我又無錢,又唔敢自己買,我惟有等我大個左先去買啦, 所以我又停左幾年...
d)@8] E?GF
|9hTGew o 後來我終於有機會去外國讀書,自己一個人住,所以就買左好多靚絲,質地好滑,JJ位係絲襪料, 仲買埋絲質睡裙,間中就著住黎玩,最後就帶埋d絲襪返香港(除左睡裙),一直玩到而家...%fh)v8Z%PK#f-~n![B
-Mu1\5Ba"g&]$Sr
.

tonton 發表於 2011-7-28 07:01

多謝各位,分享精彩的經驗。

Terry220022 發表於 2011-7-29 23:02

好詳細ar, 小妹同姊妹一樣都係大約一年班左右第一次接觸絲襪

jessie_01 發表於 2011-7-31 16:46

我系男的, 小二開始接觸絲襪, 慢慢大個左, 中學開始試下拎家姐D Bra黎著下, 返學中二著絲物打底, 慢慢到近幾年就開始中二系屋企著住女裝(當然系屋企無人o既時候)
,R]#| M^q 曾經試過俾老媽子發現自己有依種習慣, 因為當時佢嚇親o既反應太大, 依家都系收收埋埋過日子

fade_away 發表於 2011-8-7 23:47

小一開始:hehe:

pasuchan 發表於 2011-8-21 12:27

依家都系收收埋埋過日子:5:

erica88 發表於 2011-8-22 13:39

我小一就愛上絲襪到現在了

samchung15915 發表於 2011-8-26 11:54

我喜歡褲襪:love:

PRETTYPETIT 發表於 2012-5-29 14:50

我記得第一次接觸絲襪係幼稚園既事了,果陣係冬天,天氣凍,但校規又唔俾著長褲,於是阿媽就圖4左對肉色既絲襪俾我著,出面再短褲返學,由於係小朋友,根本唔會有人理你.但我穿上之後,那種滑滑既感覺真係令我唔想除落黎,有時放學返屋企除左,又會偷偷著返佢,自己就愛不釋手喇.當然人一路大,一路都有偷著媽媽的絲襪,間唔中加埋底底,到大個D,中3,4的時候更發現了原來女底加M巾,再穿絲襪的感覺係咁實在.....間唔中都有穿絲襪返學.直至大個左出黎做野,就會去買絲襪黎著.當然係好啦....平價絲依家基本都唔會著喇,最基本是日本貨,貴少少,但質感差好遠,好舒服.之前都是一直瞞著女朋友穿絲襪的,直到依家呢個,有一日同佢講,我怕凍,冬天會加"保暖褲"的.其實那"保暖褲"咪就係厚絲囉,佢都冇乜點介意,仲成日摸話好滑,好得意咁.但至於薄絲嘛,始終未有機會講/著出黎

Kukies 發表於 2012-7-7 23:50

咁你地D PARNTER 知唔知呀?

comndtfwe 發表於 2017-2-18 19:07

我是比較喜歡芭蕾舞絲襪

denisews1018 發表於 2017-2-23 22:51

.
[ wL6@Dm
2Ovg'u9X/g"u*kT4q;H
L*L.~.?SZX-@zlq
)Hc#} iOG?
V \ s2R g\"^,]O
PA v"uL?YA 我的故事也很兜兜轉轉、不巧是從媽媽給我穿上絲襪開始的──────_4yS!?/`
.
*m7? q z&[S y *U~eF B?a

U#H0EX ?I:A
G/LK#VOP"tM _-c@!I 「我的故事開始得很早,但卻記得很清楚。那是我還在讀幼稚園高班的時候,當時男孩冬季校服也是短褲,有一天天氣很冷,上身穿了很多,下身卻很單薄,我媽媽一時心疼,就拿了一雙絲襪給我穿上,外面再蓋上短褲。我清楚記得她說那是肉色,穿上人家不會察覺的,我只依稀知道那不是一種男孩該用的物品,便第一次胡裡胡塗的給(我是一動不動,由媽媽把絲襪一把一把的穿套在我的腿上)穿上了女性的東西,但那時年紀還少,所以一點感覺也沒有。qIw3?%E
.V0R*nl W#S
   有記憶的第二次是讀小一的時候,同樣是冬天,天氣很乾燥,我穿了一條很粗很硬的「斜布」褲,回家的時候發覺腿都給弄傷了、一紅一腫的,也給媽媽看見,叫她心疼不已。另一天出門的時候(那時年紀小,出門穿甚麼都是由媽媽拿出來的),媽媽就拿一對她穿過的絲襪給我穿上才再穿褲子。我記得她還是很仔細的教我怎麼穿的、是要先把手穿進絲襪的盡頭,然後把腳放手下面,再慢慢把手退出,一邊慢慢把絲襪拉上腿上。穿好絲襪後,我有一種很舒服的感覺,該是我首次對女性的東西產生反應吧....../jpNI~&J!Sk
.x0d\\/l'MiC
           ……這以後,主要是讀中學的時期吧,若家裡長時間(起碼幾小時吧)沒人、我都不時穿上媽媽的衣裝,由絲襪開始,到內褲胸圍,到衫裙,到鞋子(那時我的腳跟媽媽的一樣大),到衛生巾、各種飾物;好不戰戰兢兢,卻好不享受這種「禁果」的美妙滋味… …   …    …     …       …                      」
1w!lNlHl .
] t jV_-i|
*Qj}"Nq pP)} (全文請看~ )從絲襪到cd∼      :titter::titter:    :hehe::hehe:    :1: :1::8mN:R#M!YV? W
. hq:^O2Eg.W z
[url=http://hkcd.tv/thread-36125-1-1.html]http://hkcd.tv/thread-36125-1-1.html[/url]        (1#、14#、19#)F0j+d7d6Q'yH2C
[url=http://www.hkcdfamily.net/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=2223&extra=page%3D1]http://www.hkcdfamily.net/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=2223&extra=page%3D1[/url]        (1#、2#)
_ xbV0K#H?%{
d#F&y \,r [-e J N:]LsXf3c#}q

s q-^[ [-E#}L S*v6k5e7vOnV:\
9z;yZ)^e$[t9Y
Y{&F,zT4s
Hbn5Rm i(~$o
TPV7g6bK4w
.(Tt+S+WR:f"?}

I[~/_3| _8J7o.[ [[i] 本帖最後由 denisews1018 於 2017-2-24 19:05 編輯 [/i]]

xxxhh 發表於 2017-3-4 02:45

大家都係由細細個就開始迷上絲襪,我都係咁,好鐘意佢包住j位,真係好正

bonnie95 發表於 2017-3-5 00:27

最沉迷都係睇人著/除絲襪個一下
8JeP e{ 同埋鐘意絲襪可以將本身腿形無咁靚 睇落順眼d4ij}7OHtI#Y B

#u'B6\R6N
MzLc4U%fY)O 慢慢自己都鐘意著住絲襪黎玩

player1628 發表於 2017-6-8 11:32

大開眼界⋯⋯獲益良多

w0060125 發表於 2017-6-8 13:46

好詳細的故事,多謝分享!

HKReindeer 發表於 2017-6-16 17:48

我接觸絲襪只係純粹一時好奇著一著會有咩感覺而已,
8P!JkPj8|
`jX[zt U)bk 但我冇諗過就係因著一著就已經令我不能自拔^_^
;F[9n B5~CW(Z -~h#@V;x~U0H
有時候玩J、訓教都會著住絲襪,
V(] ~;\H"J*z8c L
t*m(x Z%j c!x 再激D咪著埋尖頭高跟鞋,絲襪裡仲塞入震蛋
b1R} r[Rx?8f q&P7fI6w
震到咁上下要射既時候,將白色液體射入絲襪裡面
(fi Z'{n nF FD-lz
或射入高跟鞋裡面然後再著番,任由白色液體係高跟鞋裡醞釀^_^
7[h X3y,Mn &` x;J(h DCG

(_|l%L;c7}H [size=4][color=Blue]注意[/color]:[color=Red]被白色液體係高跟鞋裡醞釀這對高跟鞋已經不見了[/color][/size] q]-if,IMK*iQ

7k P*`h8AI9^ bP [[i] 本帖最後由 HKReindeer 於 2017-6-16 17:52 編輯 [/i]]

kittyiloveyou 發表於 2017-7-6 16:31

好多經驗分享👍

Buttercup121212 發表於 2017-7-24 02:13

睇嚟大家都係細細個受到一啲影響,我都唔例外

頁: [1]