嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

校服裙買咩碼好

校服裙買咩碼好

三圍:37 33 387 o8 Q* z. e$ I. m
裙長37
2 y: N$ B* l# c想問下應該買咩碼好?- l: p5 D; Q( P3 g2 z3 M
萬分感謝=)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你想去邊道買啊??

xlxlxlxlxl

引用:
原帖由 whk 於 2010-5-12 01:36 AM 發表   
0 G5 l7 Y, O$ U0 n8 e1 Y, L1 b) bxlxlxlxlxl
33腰唔使買XL下話
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 wong_1133 於 2010-5-12 09:20 發表   - D: V" }2 D' e+ a5 b# ]
' a+ }& W/ g# R: K" z" U; V

9 a0 n& }" h8 I( r# v2 h! M33 腰實著唔到 36.
+ j, W! {9 P& @- b我 28 腰著都好緊.6 ]  J' t+ s2 a+ U1 v& L  o. Q
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
喜歡 Liz Lisa, 喜歡 Lolita 和可愛的校服

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-12 00:04 發表   
9 z( x5 D! p; U6 q" }# B三圍:37 33 380 a, _; q+ D7 Q" y1 W/ `0 u
裙長37& N7 h/ q3 x5 A  p: t6 o; @
想問下應該買咩碼好?
4 h4 G1 N' }1 E; O' Y; W, c萬分感謝=)
5 y5 ~, c# t& e& h0 }+ N$ q, s8 ^0 W/ R* o. k- B, @% U
(只是建議, 我未做過) 不如你試o下打去有你心儀o既校裙o既校服公司,$ ]; x1 w( R# |" n+ O9 G/ h
講出你o既size, 問o下佢有冇現貨同係咩size, 然後將你o既size+學校名寫落張紙度,* O/ d$ p. a5 b& ?6 @6 z$ b
如果有現貨o既, 過一/兩日去間校服公司俾張紙佢話要呢個size o既校裙,
4 U% b, [3 G, a咁應該既可知自己著咩size, 又買到想買o既校裙.
; B2 e# B4 q5 @1 a* u. A2 S. Z) t, w: {- l
小小建議, 不喜勿舉中指~~

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:13 發表   
6 @0 b7 j( U8 r: K9 D1 W7 V' y
' g) i" F. u3 t4 D. K  j, U
% B+ }7 {2 n5 L: F8 z33 腰實著唔到 36.
4 K2 c/ P5 y* ?我 28 腰著都好緊.* v, t% p) ?8 F+ l. X
40 都有 d 希望, 但可能要買再大 d 黎改細
; ]4 I5 ~) e# e1 J# P  r
' u- x# A& K$ G, Z+ Q) M  s
40都唔得
7 q7 U( g0 a' p+ [: A我依家30腰都要買40碼,上身都係岩岩好

預定要加大碼喇.....42啦...
! f. Q+ C' B2 P# M但係要睇埋你既高度先得囉

我都是大約28腰..% |4 n9 {7 a# X9 s
試過39-40也差不多OK了

咁我要買40碼了

引用:
原帖由 haruka 於 2010-5-13 02:16 發表   
1 Z- Q; V9 G6 k5 f+ C! G$ z7 P8 V預定要加大碼喇.....42啦...9 C: F5 }" ^# a* L3 k" j; S
但係要睇埋你既高度先得囉
1 E0 ]2 ^) v, t7 s/ {! X1 H我得168高炸
& @- x3 m! i7 `! |, q( `4 C) u系咪要改短條裙?

回復 12# ohmygod509 的帖子

有特碼架嘛~
7 P6 u5 T+ s. K- R8 K
' f* h! ]2 `6 x6 w9 b0 Q) z* L2 l40XL/42XL

引用:
原帖由 ohmygod509 於 2010-5-14 00:13 發表   
7 I0 |$ {# V5 o9 c& O
" ?/ }& {, G4 K0 |3 N6 `6 n" W我得168高炸
) J6 j& T2 c- d- p) a7 b系咪要改短條裙?
" d) u, E" ~" }' t

B* Z: j7 F& j+ o" L你扮晒幫人買打去校服公司問啦,
& ~0 l. `2 M( S" m* F2 z4 |個個身型唔同, 好難俾到一個準確size你o架!!!

i want to buy too haha

40碼一定OK

40碼應該差唔多喇

40啦,買大改細好過穿唔到啦

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-25 21:03 發表   . r- e9 ?, R3 ~. x
其實我都唔係好明d碼點睇-.-! R6 W, D8 B, e% K- U) o- r
記得我半年前上網必左個保良局7 g- J$ e5 d8 p0 C  o' f* K
當時我咩都唔知,個賣家有28同36碼1 J# @9 c+ Y1 |# f8 s* _- q' T
我以為我24腰應該穿28都ok-.-
& s& Q' q) Y/ K" {+ h點知比我想像中細好多,個腰位超窄5 V, W2 |& A9 I$ m
到最近買左我第一件一手校服,買到36碼,雖然都有少少 ...
/ p# n4 Q6 X; N9 v8 s2 I% ?4 I, t8 X
) @) L) S' c, s7 E1 }. h留意, 裙o既碼數通常都係講裙長,
/ H" L  w, ^$ x2 k6 \- D如果好似我咁, 169cm高, 買38碼裙長大概膝對上2",
! @+ k2 A- I5 p3 G% z( ?: q* t38碼腰連身裙計普遍30", 胸闊34" (注意間間校服公司呎碼都可能有偏差),
! s6 c' b. [! Z3 |/ w' ~8 g你買28碼, 小學生咁o既碼數wor, 34碼如果唔係改短o既, 我諗腰得26-28"左右, 胸應該32", 真係著得落?!

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 00:39 發表   . D7 o5 s; @3 a, p  V" X8 h
咁我買33碼都啱穿lu  -  -我條腰24呢
+ T9 E/ e$ C' m% H- L( k2 o6 m& f6 b+ ]9 B( {+ k8 U8 x$ @9 ?5 d
記得果一條28碼,其實都穿得落,but真係唔係咁舒服) y' c1 t* H% W9 B0 Z
個腰位唔係個腰到,去左腰位對上-  -
0 G1 C* F( W5 L* j8 @
" \2 Q: z* |! T5 W4 M依加呢套普照好似都有少少長and闊-  -but我相信唔係個個學生妹都一定fit晒身- ...
6 v5 `# e+ [! i- {# M: W) E6 e3 V# b5 q% D6 Q  z- l
你24"腰?! 真係後生可畏, 想當年我讀書最幼都29"腰, 羨慕+超級妒忌呢~~, g, M' r5 [9 j( c- y

' z8 F8 O6 Q/ u$ n% D連身裙通當都會闊o的腰, 跟住用腰帶or冷衫束/遮啦,
6 y/ u1 i6 e" \8 C4 [6 N半截就睇o下係咪橡根裙頭啦~~