即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
3 Z% K. a2 {4 y- h4 ]我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
" d  s( U8 O8 n0 p! E0 k0 ?
1 v' T' s4 }1 m) W) g$ E, c其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!. ^7 }) W* Z" Y6 x6 v& `
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   & Z/ X& O* `$ C3 @
9 L. Y' ~* @8 L' x5 Y! z2 Z+ D
  o  x" d& E7 \9 x# y( f
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
4 C! ~9 a) \$ p+ c( }% L2 `7 I我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細* @9 K9 [) Z& D3 n; ^! ?
2:為發問而發問,機會一半半
) z$ L7 C; x) F  o/ p7 R" h/ U3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
$ y' b+ H9 G( O( \4 J1:認真唔識,但機會極細
7 i, v' ?; }0 l; T. y; p$ V+ w2:為發問而發問,機會一半半
: F/ L1 T. R9 N: `+ s3:只為呃分,機會較細
* A; m3 _0 M7 k( j7 U) F. N$ a% e/ W  y& |& ?. K
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
  s8 b( z4 q' O) ~  @; \1 S由細到大好多o野我都係靠自己解決,
+ ~$ Z- v0 H4 \7 x. ^雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 6 o1 a4 I8 {+ k: u5 S" ?
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),7 u* f0 t* ^9 y6 a- g' E, u' K
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
4 T% ^9 O2 i* K* Z0 s! J9 n3 t
8 G- u4 r% r# v. k' {/ h1 F- @P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
( b# |9 p0 P, W7 A5 r  i我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
+ m6 h( W+ l8 p. y  k
. z: q% N8 J) F0 h8 X  @
+ d4 v; `1 e5 s+ W9 Zo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 6 u& S  h# l; j  [% X* |, u
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
. \  D+ R* ^. j6 c雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 8 d% u0 I2 ~$ m! }8 a6 k! n
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
% A4 S+ |% p3 R8 N& w只要用心回帖 ...
有某d舊會員( `/ W( k5 E% r: H  G' h, L
就算未達標' y5 g) }2 ~& b9 A0 r# L
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
( M; |0 Q2 B' e4 r8 [, Z4 ^我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
. b7 b' M- x) }  D3 d5 d/ S戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
; Y. R3 [. b* O3 n* X9 {& \  ]有某d舊會員+ r0 S$ {6 G) G. b
就算未達標
) r5 P4 S9 v9 D6 S( y9 G8 D/ J4 z都唔使過期
: \. I# }. x* w& z
% T" Z7 [* D1 R: z4 F1 m) z* c
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   . U  h+ R# s( K9 d

$ s5 b- o  B/ }5 y
4 L: q. ^5 ?+ A2 M但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ; N) A- k& I. N) g  x2 X7 ~
依個要問 大佬闆 先知啦
+ E  p9 J( y, D3 \7 f) `0 I% G5 B  x( S" X

( {* b7 p2 D2 n" w' A大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
" D8 O0 y4 O4 N( ]
0 E/ _" x$ Y) B, y2 \+ k' b% G壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   $ Y8 e2 l/ x1 p; x! u: W

% [) D! `0 U* }) u, V/ F; I. A' _0 _/ }
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~8 U/ A" [1 B! T7 g" Q
# s7 J9 a( f8 X/ }/ x" J
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
1 }6 D  {. J% N; H, ?: q' H9 ~+ E& u) r( y! H. S
不便透露
! r( R$ O4 w0 r6 l1 {' o" ^+ b總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
$ O# y* y& T' T" `或者 n 年都唔上黎一次
- s7 ~- x. ]5 x  j9 `) F5 ^5 A; y個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
6 b' d+ S! x* s7 j6 a; I0 j' [1 s1 F2 o6 J
. v7 ~9 T7 L# }2 Q/ c5 P
不便透露
7 u9 I% _& g8 Q1 a3 S7 p1 V總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分' h5 ~  _# x8 i
或者 n 年都唔上黎一次. P) U$ t6 o+ O* x
個 acc 就有機會突然之間冇左
! S* b  P" \4 }, [
$ \6 D+ N% t- F$ z% P咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, & J' C1 v9 X, z# K
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
) {3 {  u5 {: Q3 _1 Q2 L& I, ~9 @0 P  j2 n* R/ q

7 C& n" X" C' q! i咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
2 A- g! N: F9 H% l4 s好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
9 a/ A" b3 E7 f0 k

/ }- z0 r' U9 L
' j) _( ]) l6 D1 ~咁都係論壇之福呀
1 S5 `7 m7 u5 t+ \3 {. a: F" R' f& Y唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
; C) e) x. D8 j/ g. z+ S! S3 y) L% h搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
' N+ S5 L# \! W
. H4 s+ \! x0 F# S! Q7 W, w5 p3 ^; R: A: f2 r: x* Z
" e' z% P  i) H
咁都係論壇之福呀! r% O6 j9 c8 h3 b7 ]
唔係咪損失左你呢個校服達人
  ~: |: F9 Y/ Z- [
. o1 g3 F. D- Z: Q- C. r我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~) X5 F# v# x) R4 g4 q3 M8 o# p
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~; J+ C# P( t0 C' ]
- x6 c* W, l0 _+ Y
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   # L5 L9 _$ g! h* n# d, |( Q9 [
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
# {/ H3 V  }7 N. R% U" m搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
. E3 R7 G1 w- a6 S* y) N( V% k" y! Y
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
. F; H+ ]9 C- a+ W! ~1 [9 {) F% w0 E9 _4 Y  D  j6 _$ R

8 T: M$ O4 l" r2 ?* Y# }2 n$ k; z套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
( @* o7 S* ~5 N* v3 P- \

! {/ L; i* |0 A# p* R冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表     J4 u/ \/ z! B  W; e( I
4 H" v' n1 V' b! G7 H/ A' Z

3 L3 O! R+ v* G冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
/ G3 a$ T7 S; l  k* \! y# @" Q; [0 E0 t0 s( x" G/ @0 a- \
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
# ^. @2 y* J/ Y0 A% D2 Y* s4 _9 x; p  O
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
8 k$ x9 f; K) G5 g/ z" L6 Q; \咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   7 k2 r: k6 d3 n6 ^2 f
+ p% n, ^$ H4 r/ P9 a" S

- u0 Q& x) D( A8 [& k冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
- ~/ u/ [" t7 x3 `5 x. s3 w, V恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   # p( M) m, \% w. k; W0 e

$ L' B) h# y2 ~9 i# Z% R% G恭喜成為真正既CD
, g7 s$ C/ h! I$ O8 n3 O
& ]+ a# O. Y: p( S8 Q我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~