嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[分享] 我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我用脫毛機脫毛,可以脫清光!

我係用脫毛機脫毛既,係泰X電器買,脫果時有少少痛,但係可以接受,可以脫哂所有腳毛,連根拔哂出尼,脫毛後兩個星期會再生毛出尼,到時要再脫,以前用過脫毛臘,但係脫得唔乾淨,亦試過用脫毛膏,但係脫哂之後,一兩日之後即刻生毛出尼,所以我覺得脫毛機最理想!
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你買左幾錢到!?= ="

脫毛器我想買好耐
: r! Y; l; r9 ]! w2 C& a( Q想試下係咪真係咁掂
' l- g% m" \& _+ _: u7 s6 B6 `不過個個都話會好痛
* {! S. L: ~3 }' g有點驚驚
( c% a* b# D) j- n唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?
/ h/ l% l& L; a& B因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受

引用:
原帖由 cdtv 於 2007-12-4 10:49 發表
& A0 E, ]( D1 {4 @脫毛器我想買好耐0 U' g. R# {9 B; p, M
想試下係咪真係咁掂
/ f9 K% n# r0 O7 [5 b+ _不過個個都話會好痛, _. t) C9 k: w- A
有點驚驚 , r3 T" h* ?; J% F
唔知你o個隻同用脫毛臘紙比會唔會痛好多呢?
7 X& d& `- P- g+ S7 A5 T1 c因為我有用 Veet 脫毛臘紙 , o個隻痛還可以接受
, G5 H9 P+ y( U
脫毛機真係好掂,如果你能接受脫毛臘紙既痛,你一定可以接受脫毛機

回復 5# 的帖子

really?!!!$ ?8 A2 X/ Y. Z4 w' d- ?4 ~

4 b% P# G  d$ g! P, \. \6 k. ythen I must buy & try it later
) H; }) j; P  a( l4 T! b3 b3 p2 g- j- L' B9 ~
Which model are u using now?

脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多

回復 7# 的帖子

我用臘紙都要半個鍾或以上
; ]( h9 o5 F# h' d" J4 d一個鍾都唔算好耐7 o( l+ u9 U+ f/ U/ U; |+ J) g
可以接受

請問那个牌子及型號?

引用:
原帖由 fung90221 於 2007-12-4 07:03 發表
; D$ K8 Z8 [$ f$ j% ^0 U你買左幾錢到!?= ="
! y# q/ E+ E8 W' B* j  E我搵番張單尼睇,係398蚊,係今年6月買
) L( A& a' D3 Z# ~" ^  D
: Z4 U' p8 w! C6 P) I( M[ 本帖最後由 我鍾意CD 於 2007-12-5 05:47 編輯 ]

引用:
原帖由 yoyochan 於 2007-12-5 00:05 發表 7 I: ]5 r5 i( `' e6 g2 T
請問那个牌子及型號?
3 f7 P- w5 G# n4 F* sPHILIPS SHAVER HP6407,有圖如下:" g, ]  s: V/ D& n# W
http://www.consumer.philips.com/ ... /Epilator+HP6407-03
0 A$ i( d; s+ q; F7 ?. ~" m* b7 ?$ I* A8 I( q( E& y6 L9 I, Y

我o係第二度睇到有人講話有隻冰震的- ^8 @" `1 x" V9 q* a1 z8 r
會冇咁痛 ,不過好貴,成八百幾銀

我部脫毛機係三越執笠果陣買的, 好似只係二百零蚊, 唔係咩大牌子, 但有得換拔毛頭同悌刀頭仲有二段變速, 算係幾抵ga la
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

this is really helpful, thank you to you all for such valuable comment.
% [) F7 _/ Y8 y  y  n

why not check on taobao.com?  Lots of options

thx for sharing

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-4 22:45 發表
$ O% B3 ^8 w7 x* s脫毛機係幾好用, 但要慢慢用部機脫, 都幾花時間下, 我依家都一兩個禮拜脫一次, 每次都用成粒鐘脫, 因為要細心檢查有無邊度未脫, 不過脫慣左已不覺得痛(第一次脫真係痛得要死, 我仲要勁多腳毛), 而且依家都生少左好多
$ s9 ]8 o" X/ D  \
# [( ~0 U9 T9 @" e5 E+ a

1 j6 n, `. b+ K我想問你有冇剃左先脫?
: b4 y% A9 v- K2 ]- i; h定係d毛長到出黎都脫?

argee 呀~  脫毛機真係勁掂~ # N3 y2 B1 H0 j0 ^+ m5 a& P( I
唔洗剃架, 直接用佢來整就得啦~

我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛
  M1 \( N2 p# ]/ w, O: _不過可能做摩沙可以解決到這個問題
. E  ]& Q0 k/ Y不知樓主有無倒毛發生?

引用:
原帖由 lastphonx 於 2009-8-10 10:11 發表
4 b3 A- w6 _+ c# a8 q% O" X我都有部,不過無用好耐,用完好易有倒毛 5 _+ k# z7 h. O6 y
不過可能做摩沙可以解決到這個問題
; g: u) [/ t6 H不知樓主有無倒毛發生?
除了摩沙,有無其他方法解決倒毛?