嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
9 O/ d, {$ @: c" f3 d6 E( S大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"' e3 ^* |$ R/ E$ i, H$ {
本人比較愛美* |8 X$ [: W$ l: m+ p4 d$ p$ J
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
$ o7 E$ z2 {  s& s; H0 T/ C1 ?所以一定要化得輕手) Y, i" F# V3 K/ T" a6 K
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
& @: C3 J5 r& i; N% l我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈+ p) E/ G4 S1 X" Q
但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用& ^, w2 B  @: w' v
同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   
. j& u/ m/ U4 S7 H- v其實有的@@"
9 g+ d+ l+ O. Y; D+ l+ u+ g1 |5 X本人比較愛美! y( |8 n$ D8 Q9 P# n) e
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY5 d: b4 y9 w5 E
所以一定要化得輕手! }3 v6 _  v6 y5 c8 R( V" K2 r- X
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
; U/ b3 b- l/ V! n9 j我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
3 H* Y. Q( N) ~8 i4 A+ k* N4 q' i" [但其實機本 ...
. E) l2 C; F' ?
香港好似好難找吧
( D5 \9 v% R: r淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"* j( C- _! e* ?/ n# S+ S9 b, G" e9 B
很多地方也有哦
2 x- b! T0 T5 x, Z& b  E" j8 e& ?有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表     B1 @5 z, W) [1 |
這就是在香港買的@@"
0 r9 ?' ]& z+ u# u0 f! Z很多地方也有哦
3 Q! u* f: ]3 H  G; |( N, a有興趣可以發個圖片給你看看
% \: a6 F: i- J; m* n! M我比較想上網買~
' D( K! C8 M+ N4 _7 C) s' S# n( R出去買怪怪的~/ O# u9 v" t% l0 e. G3 `5 j
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
* A  y9 q/ q0 \! ~0 w, Z比起用女生的效果會比較好吧~
" u3 Y3 C% b6 C& M) D到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   - j. ]+ J4 K$ _( @+ O! A0 h. ?9 J
9 @- c  Q* }0 P; l8 a
我比較想上網買~
4 Y! S/ w( O4 l  H出去買怪怪的~
; d* ?0 F4 T7 ~6 h想用男士用遮暇粉底等等來化妝
0 q, x2 g9 q$ a1 l& {( k! `2 E比起用女生的效果會比較好吧~
5 w* h7 v3 o# i7 ]到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
) @( V- A8 U1 f1 t+ e
遮暇的東西好像沒分男女吧 6 x; T' y6 [! C- O
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
5 `  I# X9 y: V) i2 }- K價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   4 [1 z8 j" J/ F
& w- Q% r3 t6 E: R' J' n% T' S' k# n! w
遮暇的東西好像沒分男女吧
  d0 W& L* |. M6 L6 s其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
' q& |' a  b8 a5 z  M% i價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
3 e- `" U" Z# _0 }; m; O比你講到好想買添∼
9 W  }) u9 H) q; ]- p. M5 f請問有無多d資料呢?8 ]4 N) Y2 ^% H& B8 F: B
不過最近用了很多錢
9 C" `  e0 ?/ t3 j又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   3 p2 w$ s4 @9 T- ^

" a, z( E  u2 i9 Q* P; r: k5 \6 [0 C比你講到好想買添∼/ n+ Z( G$ S/ V
請問有無多d資料呢?! O4 b& L, F1 o- }
不過最近用了很多錢  D3 B- O: E' x4 t8 Y# F
又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
- c, d! ?* a4 l
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
! {- z& C+ M( x% W. |9 b9 S+ f$ e3 b  M: U8 U
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
, a' y' ^6 ?5 H  [* }+ d
我平時化妝唔用BB cream
; ]8 k7 E- i* u! O0 R3 X: s如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?5 C1 Q- ~7 K: a% j5 x: e
呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
. U3 r0 i: P' `. X. e. J0 s- r# b, P1 {% D  {- H
我平時化妝唔用BB cream
, ^; v3 a2 Y% T; q& {/ |4 g$ K如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?& G' e0 f( m+ i0 @7 n7 s
呢個牌子有粉底等等的東東嗎
- }" h7 r( S% I* E) ?1 R# Q2 B0 \
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉1 g. |* ^7 L" F) E

\! S. u5 A9 a4 ?6 R2 Y" o呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
% D! z& H2 s. e( w! J( u5 K  f9 u: ^' d2 Y
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
  r) V: T, V: M6 i+ Q% t! ?  D. e" R; h# o0 u6 a* s4 Q
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉" W3 q) \7 H8 P( ^6 f
2 H) a: T2 o" t& R6 O
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的, ?. c' P6 |' U1 J  b- a

& b& y' ^4 k8 V5 E+ m嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
+ q! e4 I0 L  E0 o% k
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~' c4 Y- F6 o/ C, ?9 |5 b
多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
0 S, K7 R8 f/ U! f$ m2 @; r' k$ X& T4 R; A4 ~& z6 L
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~/ f& r0 D1 d2 L0 c) t& d6 {9 x! [
多貼一些吧我想看
: S, |) m8 L4 S
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   6 l& n5 @$ }! I6 \, E

- E% {, v0 Y+ [; o5 ?又唔係好睇,貼黎把鬼
) I# T$ \. ~2 {" ]4 Z咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   
. ~; t- T2 L1 c# T! a( l# R  S/ f0 p" G; v9 M" }- t4 E6 d# \4 L% a
4 H3 X$ U9 A8 B" j# c2 }
1 f" M/ \" F6 T' L5 [7 Y( ~
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
0 A; t! B0 A; u7 v# Q. _+ }# v  A4 q5 H
我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
! _' r( N+ \# x5 k, Z$ O$ v$ b7 a  _- e. ]3 Q
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的
6 E  L6 Y( b" O! X, d: `; }! ~5 E3 i! A$ ~3 X* k
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
- {; R6 o- N7 k+ U* b: b/ L; e
, w. X9 j9 W1 W! lBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   . }9 ]1 |$ W; }8 N

/ T% U# G' a# X% ^* ~
3 @. c+ R. v5 y) rBB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
$ b7 \8 U+ ?# P3 H
我都是分開的耶~
1 j, x& q9 Z- C底霜是濕粉嗎?