嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 有人有好介紹嗎(男士化妝品)

有人有好介紹嗎(男士化妝品)

對於一些男士用的粉底等等都比較難找吧
: k- _; F! i$ [) `- L大家都是用女生用的嗎?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實有的@@"  s; J# l) r6 q
本人比較愛美- ?% ^% O5 p) F6 M- j/ ?
就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY* Q/ ^5 a. M  _, g
所以一定要化得輕手3 ?! m$ W1 P6 P5 ?" N1 c
有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬
+ m/ W$ T. h4 Z3 c+ `4 w6 @, ~0 V  H2 ~我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
6 A9 ~: H% m4 I$ I! `, S( c但其實機本上皮膚比較好的用 低霜+BB CREAM 已經做到遮遐的功用
7 R7 i5 P$ c4 a同埋最好就係比人睇起上來白得黎又好似冇化妝咁@@

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 18:15 發表   6 Y5 [* Q( T( @
其實有的@@"
1 Z" n' j& A" D, E0 ~0 i. g+ B本人比較愛美
" R: O4 M2 q) i' m就算男裝出外都會有化妝, 但男仔化妝會比人感覺好GAY
5 m* a( h% z; g& C所以一定要化得輕手
2 l7 q, C& ^: `" C' k有一隻BB CREAM係專FOR男士. 佢仲有埋防曬4 R& g# q% A) E  r! ~5 J
我平時出街都係用低霜+BB CREAM + 遮遐膏 來遮黑眼圈
3 I% _: W  G  U7 W& c# r! B, @但其實機本 ...
" I7 h7 V; y/ T% ~( ^
香港好似好難找吧
) G' P) w6 ^6 b: l# S3 H淘寶看到的都比較貴

這就是在香港買的@@"# G- _: j- w- ~: j* k: v% H
很多地方也有哦
! y- ^+ c( X0 m有興趣可以發個圖片給你看看

我都想知邊度有得賣

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 19:35 發表   
6 Q) s- j+ `* h, ?6 R" S3 M這就是在香港買的@@"/ o  z, i( O( P$ E
很多地方也有哦( W9 t1 P9 I+ P* A
有興趣可以發個圖片給你看看
  O* k" J1 ]# {8 z* Y我比較想上網買~2 Q: s2 l& t/ Q$ Y; Q
出去買怪怪的~
, t( v3 A, W! x0 Q/ w想用男士用遮暇粉底等等來化妝
; Q4 d7 D; x, p0 h. L比起用女生的效果會比較好吧~; M5 }3 a# {" K' [* P$ y
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的

我拎晒表姐果d用,雖然全女版,但勝在免費嘛,留番d錢買衫衫

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 21:00 發表   
/ d$ H0 l# S( o  {* a, W! D" p9 A# x# W" J
我比較想上網買~. C$ Y' f4 z; z/ a$ }
出去買怪怪的~4 P1 w- `7 s$ W
想用男士用遮暇粉底等等來化妝
9 ?4 V2 Z+ D+ s2 u5 R/ Q比起用女生的效果會比較好吧~0 W- o: N2 w, k$ ^) o
到胭脂眼影唇膏等等才用回女的
" q8 F9 G2 p2 Y( m( t% G2 S6 r遮暇的東西好像沒分男女吧
! Z/ v9 r) p8 s1 b4 r: o( y其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"
3 V# G+ c- H% t4 c3 z* ?. {( }# J價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-11 21:04 發表   
! l+ M% g" K% p3 @. W5 I6 Y& Y3 `( X$ {4 `1 S6 h
遮暇的東西好像沒分男女吧 3 o. Z  W! F0 d. _$ x7 M" I
其實果個BB CREAM 係係專門店買的, 而都係FOR男士用~所以都沒什麼大不了啦XD"1 A9 c2 {2 b' K6 e5 I
價錢方面 BB CREAM連底霜 AROUND 5百蚊左右, 但真的十分好用
) Z4 t$ z9 y0 W# J8 `' p! r
比你講到好想買添∼
  E2 V9 o1 A5 S& Y4 h: F請問有無多d資料呢?) f: |' u3 Y; M/ c/ Q
不過最近用了很多錢
( k0 P( z+ ?% X3 ^( E! X3 B又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-11 23:48 發表   : f4 W% O  K# I/ M: Y5 F" }; _

' M1 E- a, a" L" I: I7 d- i7 I0 u& l比你講到好想買添∼. N0 x, F6 C# K; _- P/ U
請問有無多d資料呢?- e1 K: k6 b9 d4 ~
不過最近用了很多錢
8 I. p" `7 J0 v/ w) W! ]又要搬屋,等我而家d化妝品用曬我會買來試的
, w4 B/ R5 ]; r& E
網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   - z1 E, H% x! D0 P% u" G

+ r: Y* i, v3 U6 \2 G' F4 `# M2 M網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
4 R8 l: @' J: h& b8 ~: o, f# C
我平時化妝唔用BB cream
& w7 `& T* V- I4 v1 F如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
4 D2 j  Y8 S" T( \2 F8 T呢個牌子有粉底等等的東東嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 00:58 發表   
9 j3 l& E7 N1 b% v+ E
, ^3 N' d1 Z0 ^% j6 V5 O9 x我平時化妝唔用BB cream
& E' X, e) q& d7 P5 G如果係咁係唔係BB cream之後先粉底液呢?
8 j9 _0 X; R7 V' B7 P1 m* g0 j* R/ y呢個牌子有粉底等等的東東嗎
& q2 ^3 S* q" W: Q4 W0 l" T. Q我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉
( {% _; t. V/ i! g2 a3 r" w  f, K& Q# |: t( R
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的' E; K/ e# W9 z( [" E8 V
. c9 Y4 ?+ p; m6 x# n% t
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   
& u* u# f; j( f8 T: D3 p
4 U0 V3 a- _. }& \0 @# L' r我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉& v! `( `2 W. J
, J' p0 a( v; V% F! ?
呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的; W9 f" b1 z5 S& E' @

. z" B! R# @! P+ m( d- B1 p嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
/ S, g8 U, E: e/ K
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~
- S% N5 C. E8 M" [& X# Q& q5 ~2 ~多貼一些吧我想看

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-12 14:25 發表   
$ Z1 W4 D, G1 @) H+ Q$ D3 t% r7 y5 P4 E: B! Z
大部份都係貼圖先可以加CD點呢~$ Y/ g" Y+ g5 u9 w) c: ^
多貼一些吧我想看
; f. N1 ^) U7 R, X. m9 I
又唔係好睇,貼黎把鬼

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 14:27 發表   # Q6 h: U# Y9 B, K3 Z/ A$ U5 `- Q
! a- C' `8 j# H) v8 y: T% e' s
又唔係好睇,貼黎把鬼
  H/ t$ j3 _& x, \/ }7 v$ I5 j
咁靚女都話唔好睇

男仔化妝好麻煩-0- 根本男女不平等

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 00:10 發表   # J) v# l6 K( Y

) ]1 O. ?6 |% @* o網址: http://www.missha.com.hk/v5/main.php
. _3 E* v+ K+ b8 e" \2 h
& w- B- p2 H6 h  Q' }3 K+ }# r9 Q
"卡姐" 試過用MIOGGI未呢? 都OK架!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 colorless 於 2010-8-12 01:06 發表   + o$ {% }6 `  Q6 |7 c. a

3 x. h( j. Y/ t, t0 j1 L+ |* Y我平時係底霜→BB CREAM →粉底液 →遮暇 →乾粉" N) |: y) b" E0 v' \; c$ l

% i) J7 |3 l# D" c9 s( N7 u8 U呢個牌子當然有其它化妝品吧,因為佢主要出係女士化妝品的5 G0 x; G0 U4 g4 E
( V$ K, N4 P+ T% i
嗚,你加我CD點仲好吧QQ我POST相成日要用轉移卡QQ
0 r) F- V  U, e4 G! \( V: I2 b* r7 y; Q0 q. Y! O9 V) J& L
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-29 21:46 發表   ; \9 E# u  n- E" Z- G5 n

# p! ^7 }8 W0 D; e6 Z' q* a  Q, |4 ]
BB Cream唔係幾合一的嗎? 還要用底霜→粉底液 →遮暇?
- O2 [( o2 z+ E0 z+ k& {. C我都是分開的耶~
" X- N/ u: x4 p+ O* @- Z: B底霜是濕粉嗎?

最近訪問的版塊