即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 大家會唔會為左cd刻意減肥?

引用:
原帖由 殷可怡 於 2010-9-7 14:47 發表   
秘訣是過午不吃
那會把我餓死吧

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-7 14:49 發表   
知道嗰晚會影相, 就下午開始唔食嘢, 只食少少水果或只飲嘢, 影完相至開餐
咁你平時會唔會刻意減少食量呀?

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-7 14:21 發表   

大腿小腿個d係肌肉定脂肪呀?如果係肌肉就慘..聽講好難減....
我果D都幾結實
我都怕係肌肉好難減
不過都要試下QQ

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 14:53 發表   

我果D都幾結實
我都怕你肌肉好難減
不過都要試下QQ
其實我已經開始每日跑步45分鐘,希望有少少效果la

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-7 14:51 發表   

咁你平時會唔會刻意減少食量呀?
無太刻意, 只食正餐水果, 因年紀漸大, 食量一直減, 一過飽就覺頂住個胃, 好唔舒服, 自然越食越少
4-5年前2碗飯, 2年前減到1碗, 依家1碗唔夠.
有時食完飯胃漲, 最好可以'ur'番啲氣出嚟, 係好不雅, 但無咁容易做成胃腩.
細心感受吓自己身體啲信號, 過飽, 太累就要停, 無得拗頸.

小小心得, 之前一晚瞓得唔好, 第二日記得飲多啲水, 去多啲小便, 小便會好黃, 人會好燥,
補充番多啲水嘅話, 體力會恢復得好快.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-7 15:00 發表   

其實我已經開始每日跑步45分鐘,希望有少少效果la
跑步好
一定減到大脾小腿
隔日跑三公里便可, 不需過量
(人地話跑步腳粗係呃你, 果d人冇跑過步)

我主要係呢兩個部份多肉
所以著衫唔好睇~
請教專減呢兩個位既方法

引用:
原帖由 殷可怡 於 2010-9-7 15:16 發表   

跑步好
一定減到大脾小腿
隔日跑三公里便可, 不需過量
(人地話跑步腳粗係呃你, 果d人冇跑過步)
我由小到大都怕跑步, 因唔識調節呼吸, 又無耐性, 跑兩跑就亂晒節奏, 好快累

腿部肌肉一般天生, 定晒型, 除非好勁嘅訓練先可改變, 全身大部份肌肉就係雙腿, 最大塊肌肉就係大腿
普通人單手舉20,30kg已經幾重, 雙腿閒閒地100kg或自己體重, 多數150kg先feel到有料到,
可知要動遙雙腿肌肉, 運動量要好大好大,
有啲 frd 直頭話練腳個日, 啲衫特別臭, 特別多汗....
所以想燃燒脂肪, 修身, 集中雙腳就啱
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

兩位寶貴既意見我一定會記住,感激萬分,希望我可以早日同d豬肥腩講拜拜la

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 15:36 發表   
我主要係呢兩個部份多肉
所以著衫唔好睇~
請教專減呢兩個位既方法
正呀, 李小龍最正個pose, 就係show呢呢兩舊背肌  Latissimus dorsi muscle

"Lat"好少會用到㗎喎, 你係唔係練蛙式, 收手個吓會用"Lat"力嚟夾.
定係你打拳㗎, 見啲boxer啲"lat"都好勁

簡單嘅我淨係知啲啲.唔想舊肌肉太漲, 用完力就記得拉番鬆, 以bicep"老鼠仔"講, 手申到最直最盡就可以拉鬆.
lat可能做啲申腰舉手動作都得.

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-7 16:01 發表   

正呀, 李小龍最正個pose, 就係show呢呢兩舊背肌  Latissimus dorsi muscle

"Lat"好少會用到㗎喎, 你係唔係練蛙式, 收手個吓會用"Lat"力嚟夾.
定係你打拳㗎,  ...
以前細個鐘意用boxing d 動作黎做運動練肌肉
而家大個有時公司要搬重野,而且興趣上又可能練到佢
而家佢其實有D實
不過又有D肉
好大舊
希望減平返佢著衫會好睇D >,<

舉高手臂拉直就可以了嗎@@?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 16:26 發表   

以前細個鐘意用boxing d 動作黎做運動練肌肉
而家大個有時公司要搬重野,而且興趣上又可能練到佢
而家佢其實有D實
不過又有D肉
好大舊
希望減平返佢著衫會好睇D >,<

舉高手臂拉直就可以了嗎@@?
幫到少少嘅, 盡量發完力, 快啲拉鬆會好啲,
想大減就我都唔識.....

冇刻意去做

好在我冇肌肉得肥肉

cannot reduce weight !

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-7 16:54 發表   

幫到少少嘅, 盡量發完力, 快啲拉鬆會好啲,
想大減就我都唔識.....
我想大減呢~
d女仔背部好直咁先靚~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-7 19:02 發表   

我想大減呢~
d女仔背部好直咁先靚~

大減!!!, 我知就發咗達啦, 你知唔知個答案幾值錢呀, 姐姐

我要減肚..................著onepiece貼身裙條腰好唔掂............

我真係為o左著校服著得靚o的同o岩身o的(尤其兩截校服款), 而刻意減肥呀!!!

我由上年11月開始, 唔食晏晝飯, 早餐淨係食半個A1 o個o的芝士軟包($15/個o個種), 夜晚食大半碗飯, 結果10個月o黎, 我由最高峰時期156磅, 減到約125磅, 腰圍由32"減到得返27"~~  減到o依家我o的fd見到我都話「你瘦o左好多呀, 個樣殘o左好多呀」, 我諗見過我o既人都知呀~~

可能因為我o依家呢份工淨係坐響office, 唔洗好似以前咁成日出街, 你知啦, 夏天出街太熱就會買o野飲, 買親都係加晒糖精o既飲料, 食飯又唔定時, 咁咪肥囉~~

加油呀, 只要有恆心, 要減磅唔係冇可能o架~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-9-7 21:22 發表   
我真係為o左著校服著得靚o的同o岩身o的(尤其兩截校服款), 而刻意減肥呀!!!

我由上年11月開始, 唔食晏晝飯, 早餐淨係食半個A1 o個o的芝士軟包($15/個o個種), 夜晚食大半碗飯, 結果10個月o黎, 我由最高峰時期156磅, ...
要注意營養呀, 我之前減, 星期六日起身只食一匙蜂蜜, 到夜晚先食正餐, 腰由35減到31.
番工要用神, 維持正餐, 絕不掂零食雪糕.