即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 大家會唔會為左cd刻意減肥?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-9-7 21:44 發表   

要注意營養呀, 我之前減, 星期六日起身只食一匙蜂蜜, 到夜晚先食正餐, 腰由35減到31.
番工要用神, 維持正餐, 絕不掂零食雪糕.
一定一定, 我份工都要用神(對住個電腦做o野), 不過o依家o的生活正常o左, 可能唔駛咁多體力勞動, 所以可以「放肆」咁去減磅呀~~

P.S.1 我o依家都覺得自己好似瘦得滯, 不過見到出面o的食物賣得咁貴(如廿幾蚊個麥記餐), 真係唔拾得食呀~~
以前可以響KFC食2/3個桶餐(o個陣仲賣$109有9件雞), o依家響KFC食個包+細薯格+大汔水已經超飽o勒~~
P.S.2 我返而返工肚餓食餅算, 但係就唔食晏晝飯呀~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我是來[戀之]之後才開始減肥,確實是為了cd,為了影cd相,
因為腰太粗,
我只有午飯從2晚減為1.5碗,偶爾吃晚餐或宵夜(原本天天吃),早餐現在也吃較少,
現165cm,62kg,腰31,BMI=22.77
問題是自從開始減肥,常常餓肚,常精神不佳,似乎血糖偏低,我原本就低血壓了,

我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

唔會,但係會刻意保持體重

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-7 11:46 發表   
有冇減肥秘訣分享下?
我得165cm身高但有成70kg體重
cd之後月來月唔好睇
會.....
而且你高過我, 又輕過我...我更加要減

原來好多人都有減肥

我想提醒大家, 節食不等於絕食, 身體受不了就要食D野

記得要食早餐, 不吃早餐會令人精神差及難以集中, 而且午餐時多會因為肚餓而增加食量
這些(連帶睡得少會肥)都是專家說的, 總之大家要量力而為
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 noredia 於 2010-9-7 17:05 發表   
好在我冇肌肉得肥肉
你就好....聽講咁樣易減好多....

引用:
原帖由 candyee 於 2010-9-7 21:00 發表   
我要減肚..................著onepiece貼身裙條腰好唔掂............
似乎肚腩真係困擾好多cd姊妹....始終好多靚既女裝都貼身....大家一齊努力la

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-9-7 21:22 發表   
我真係為o左著校服著得靚o的同o岩身o的(尤其兩截校服款), 而刻意減肥呀!!!

我由上年11月開始, 唔食晏晝飯, 早餐淨係食半個A1 o個o的芝士軟包($15/個o個種), 夜晚食大半碗飯, 結果10個月o黎, 我由最高峰時期156磅, ...
嘩!!你減左成30磅wor!!勁呀!!我宜家都係盡量唔食lunch同唔飲softdrinks,加埋跑步希望半年減到15磅la

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-7 22:36 發表   
我是來[戀之]之後才開始減肥,確實是為了cd,為了影cd相,
因為腰太粗,
我只有午飯從2晚減為1.5碗,偶爾吃晚餐或宵夜(原本天天吃),早餐現在也吃較少,
問題是自從開始減肥,常常餓肚,常精 ...
低血壓?咁你真係要用健康d既方法la....不過其實你bmi冇爆標應該都唔洗太刻意減la

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-9-7 23:37 發表   

會.....
而且你高過我, 又輕過我...我更加要減
你幾高幾重呀?咁你林住偏向節食定運動多呀?

引用:
原帖由 annaladyboy 於 2010-9-8 00:21 發表   
我想但冇做到~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aiya....咁樣樣唔得bor....著唔到d靚衫點算呀

引用:
原帖由 applechoi 於 2010-9-8 02:15 發表   
原來好多人都有減肥

我想提醒大家, 節食不等於絕食, 身體受不了就要食D野

記得要食早餐, 不吃早餐會令人精神差及難以集中, 而且午餐時多會因為肚餓而增加食量
這些(連帶睡得少會肥)都是專家說的, 總之大家要量 ...
完全收到晒!我會嘗試盡量keep fit keep得健康d

幫你補充多一句la...........

做完運動後半小時內不能食任何野,  
可以飲水, 有糖份的飲品都避免

因為當你做完運動之後, 身體係會好自然地吸收營養, 係呢半個鐘內所有進食既野都會特別容易吸收

一定唔可以食夜宵同埋要多吃蔬果
我係先天條件好果類,無咩特別煩惱= =

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-9-8 06:44 發表   
一定唔可以食夜宵同埋要多吃蔬果
我係先天條件好果類,無咩特別煩惱= =
宵夜我已經節制好多了
以前晚晚都要食個公仔麵
而家就忍口食個面包或者童星點心麵~
空肚我訓唔著的~

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 02:55 發表   

似乎肚腩真係困擾好多cd姊妹....始終好多靚既女裝都貼身....大家一齊努力la

好鬼煩
開始怕自己見唔到腳指
所以開始要減肥

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-7 22:36 發表   
因為腰太粗,
問題是自從開始減肥,常常餓肚,常精 ...
小妹都係加入咗forum之後先開始減肥咋, 而家一日只係食兩餐已經好夠lu~

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 03:02 發表   

低血壓?咁你真係要用健康d既方法la....不過其實你bmi冇爆標應該都唔洗太刻意減la
這就是我的問題囉,
我骨架細,包括身形和骨細,
而且平時很少單獨使用手臂使力,會將力道分散到全身,所以手臂也細,
因此體重都是腰圍造成,也就是說肚子(比例)很大,男裝因為衣服寬鬆還沒有那個感覺,
但如果女裝,因為衣服比較貼身,如果單單從照片上看,就會讓人覺得需要減肥,
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-8 13:48 發表   

這就是我的問題囉,
我骨架細,包括身形和骨細,
而且平時很少單獨使用手臂使力,會將力道分散到全身,所以手臂也細,
因此體重都是腰圍造成,也就是說肚子(比例)很大,男裝因為衣服寬鬆還沒有那個感覺,
但如果女裝,因 ...
我跟你相反>,<
我骨架大,包括身形和骨大
可是身高就較矮
而且平時很常單獨使用手臂使力,不會將力道分散到全身,所以手臂很粗
因此體重都是上身造成
穿女裝的衣眼剪裁較貼身看起來很壯的說

引用:
原帖由 Sherman 於 2010-9-8 04:46 發表   
幫你補充多一句la...........

做完運動後半小時內不能食任何野,  
可以飲水, 有糖份的飲品都避免

因為當你做完運動之後, 身體係會好自然地吸收營養, 係呢半個鐘內所有進食既野都會特別容易吸收
好!以為做完運動半個鐘都唔食野