即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 大家會唔會為左cd刻意減肥?

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-9-8 06:44 發表   
一定唔可以食夜宵同埋要多吃蔬果
我係先天條件好果類,無咩特別煩惱= =
你就好....我宵夜冇食,不過蔬果都少食....不過最近都有盡量食多d水果

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 jayshing 於 2010-9-8 11:36 發表   

好鬼煩
開始怕自己見唔到腳指
所以開始要減肥
見唔到腳指真係林起都怕怕希望大家都唔會有呢一日la

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-8 13:48 發表   

這就是我的問題囉,
我骨架細,包括身形和骨細,
而且平時很少單獨使用手臂使力,會將力道分散到全身,所以手臂也細,
因此體重都是腰圍造成,也就是說肚子(比例)很大,男裝因為衣服寬鬆還沒有那個感覺,
但如果女裝,因 ...
其實我真係好羨慕骨架細既人,我呢d骨架大既就算真係減到肥cd時都會怪怪地....

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-8 14:00 發表   

我跟你相反>,<
我骨架大,包括身形和骨大
可是身高就較矮
而且平時很常單獨使用手臂使力,不會將力道分散到全身,所以手臂很粗
因此體重都是上身造成
穿女裝的衣眼剪裁較貼身看起來很壯的說
真係要give me 5
cd時上半身好壯既同志向你揮手

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 16:18 發表   

其實我真係好羨慕骨架細既人,我呢d骨架大既就算真係減到肥cd時都會怪怪地....
同感

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 16:20 發表   

真係要give me 5
cd時上半身好壯既同志向你揮手

同病相憐
不過還是要減一下~
不多不少也有些幫助

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-8 16:23 發表   

同病相憐
不過還是要減一下~
不多不少也有些幫助
係囉,雖然減到睇落始終都會覺得怪怪地但都好過太肥,就算當係為健康keep fit都好

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 16:18 發表   

其實不一定喔,
以我來說吧,雖然我的BMI在男仔的上限(樓主說未超標),不過我的骨架較小(以男仔來說,雖然沒純女那麼小),所以就顯得肥,
用數字來說,我D腰圍31,不過下胸圍34,如果戴BRA,把腋下的肉撥進CUP,那麼剩33,相差很少,
如果從正面看照片,因為照片是平面的,只能看到身材比例,此時就會沒有腰身,而讓人覺得肥,
如果看側面,雖然有胸部和臀部來製造視覺效果,但如果和肩寬相比,肚子就覺得很大,
可是我看心儀的照片,雖然她說她骨架大,可是她比例能出來,再加上美美的妝,整個FEEL就有了,
也就是說我的肥集中在肚子一處,就這點麻煩,要減的[量],其實很多
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-8 17:12 發表   

其實不一定喔,
以我來說吧,雖然我的BMI在男仔的上限(樓主說未超標),不過我的骨架較小(以男仔來說,雖然沒純女那麼小),所以就顯得肥,
用數字來說,我D腰圍31,不過下胸圍34,如果戴BRA,把腋下的肉撥進CUP,那麼剩33,相 ...
比例很多時可以靠衣著去修正的∼
就好像我這一張圖∼

下面的蓬蓬的裙子令肩看起來沒那麼寬
將來新家那邊的路很少車
那時候買一架單車回來每天踏上十五至二十分鐘來試試有沒有效果

我最近聽一個台灣姊妹說,踩單車要用腳尖的地方去踩,不要用腳板(腳底,腳心)去踩,
可以使下半身曲線變美,
PS:她的臀形不錯,
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我到而家都係減緊,已經無左13kg,下一個目標係62kg~~,正,想參考一下可以留意"減肥參考餐單及作息方法"的提目,
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-9-8 17:12 發表   

其實不一定喔,
用數字來說,我D腰圍31,不過下胸圍34,如果戴BRA,把腋下的肉撥進CUP,那麼剩33,相 ...
咁一於決心做多d運動減個肚啦!

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 01:20 發表   

比例很多時可以靠衣著去修正的∼
就好像我這一張圖∼

下面的蓬蓬的裙子令肩看起來沒那麼寬
將來新家那邊的路很 ...
你對腳既線條真係超靚,淨係呢樣已經少好多煩惱,我對腳d肌肉好勁,所以要著boot遮住

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-9-9 01:29 發表   
我到而家都係減緊,已經無左13kg,下一個目標係62kg~~,正,想參考一下可以留意"減肥參考餐單及作息方法"的提目,
好厲害....13kg....我都唔知自己要幾耐至可以達成.....

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-9 02:37 發表   

你對腳既線條真係超靚,淨係呢樣已經少好多煩惱,我對腳d肌肉好勁,所以要著boot遮住
謝謝@@~
我的腳還好
但手臂肌肉好勁
而且個身好厚

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 13:55 發表   

謝謝@@~
我的腳還好
但手臂肌肉好勁
而且個身好厚
以呢張相黎睇你手臂都唔算好勁la
至少情況比我好得多

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-9 14:55 發表   

以呢張相黎睇你手臂都唔算好勁la
至少情況比我好得多
角度問題
我的手臂雖則不算特別粗
但是那個手根和肌肉很突出QQ

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 15:11 發表   

角度問題
我的手臂雖則不算特別粗
但是那個手根和肌肉很突出QQ
真係同病相連....就係因為手根同肌肉所以我個帖d相你可以見到我要成隻手用魚網包住....

消去肌肉最好的方法是不動
不動一星期, 什麼肌肉也垮下來

今日中午只食左6粒燒賣同一個面包
食咁少野個人軟軟的