嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

留長髪問題

留長髪問題

請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話 3 i" o# U3 C1 y( K
如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
長髪留左十幾年都冇聽過有人話喎  S" S9 G, R- B! g
反而有人讚過我D頭髪靚) K! e1 Z  q5 J6 Y' w1 E, B
不過我每三四年就剪光

咁係唔係你留得唔好睇先 ; H+ h* }2 o6 v! I6 ?% x7 K1 n
我以前頭髮好長都無試過比人咁話

其實人地點講無須放在心上! 每個人看法及價值觀也不一樣! 善意的批評, 接受了便有改進的空間! 惡意的批判, 記著它會令自己不開心, 及埋沒真我的尋找! 如你覺得一些事或一些情, 難為世間所接受, 亦覺得難過自己的心理關口的話, 還是放下這障礙, 別浪費自己時間! 如果是我, 我會不理會旁人指指點點, 因我的頭髮還是在我的頭上, 這樣做我沒有影響別人, 我亦不想因為別人的看法而埋沒自己的意願! 因此我個人覺得你想點就點吧! 我第一個支持你! 就像CD一樣, 為香港一般所不容, 我們所面對的問題, 還是有很多呢! 但這是我們錯嗎? 只要立身處地不妨礙大眾, 這又何仿啊!
- L/ ]$ U7 n5 M8 e
; n! b2 y; J! t' X; P, N3 @3 M: \我本來留長髮過頸! 但後來發覺負離子都唔得! 日日"奧米架"! 嬲嬲地一0下剪短了, 去0左"彌敦道9號"剪!
, v( Z8 i1 B. ]4 [而家類似呢個髮型
* `4 P9 Y" g1 r) m# y8 \" i! O! k' S6 `6 r$ Y
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
! Q8 f7 p. U" ^$ ~- Z而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。

回復 4# CECI 的帖子

去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:15 發表   
: Z1 e$ s% N# ^* R0 ?3 L1 W去"彌敦道9號"剪  聴聞剪得o吾錯
1 F+ }8 D5 p/ }2 x* y9 L  r+ q
5 R* ^% W" W- S+ S- }1 a( x8 l
Charmy你話喇! 上面個髮型唔似在"彌敦道9號"剪0羊! 個個都係咁問過Wor?

回復 4# CECI 的帖子

妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。( d2 N6 S- k6 u6 N- Y
好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。

o合o合o合,無錯、的而且確這個髪型只有彌敦道9號才可以剪到。只此一家、別無分店.

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:39 發表   
5 y: ]- W) z4 b3 S6 i8 h- Q+ {妳個髪型很好 彌敦道9號,等我記底先。
" @9 F3 w! Y1 T& ~, N7 h4 G% p好多謝妳的寶貴意見 聴了妳這番説話非常高興、謝謝。
* L" Z  V* z& ?- {$ J) U0 H

8 G& U4 T' n: m不用謝! 好姊妹麻! 我參與CDTV的日子不長還是算新丁, 但個人感覺這裡給人很溫暖的感覺! 這裡姊妹的意見每每比較中肯! 希望你也有這感受吧!

這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。 1 ^+ N  \0 [1 e- z
我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:54 發表     O) l7 X- U) L, l  h8 A5 |
這裡真的給我有溫暖的感覺! 好高興認識妳。 0 h& U- o" u1 r1 i% ~2 J
我以前在叧一個CD論壇,發問題又無人回應、又常常發生罵戦。
7 [( u( ?( |! V4 e- A% Q8 Y: M

7 D$ k4 N( a' C' H) A 我也很好高興認識妳啊!  我也覺得那邊比較冷淡的!

引用:
原帖由 Charmy 於 2010-9-25 02:11 發表   ) k( p( I0 d( m3 @
我的長髪留得無問題、女性朋友都話靚。
. r0 B+ n! s. R" T1 u; `$ K. {而且我又不是披頭散髪出街、通常都有扎起。
  N3 R# ^- `+ b" k8 w1 t. m
咁咪得Lor,驚乜野姐?

未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD

當聽唔到就得啦
8 w3 y$ Y( ]5 F# g0 G. W9 |4 c. A4 G使乜同佢解釋咁多

引用:
原帖由 zaki 於 2010-9-25 15:47 發表   1 x: L3 d" D! z4 g( M7 G! _# _( w& H* k0 s
未試過比人話核突WOR~但會比人勁勁勁望丫~XD
% V# O4 s* K# U+ u+ ]( s- i  l. G2 f) B' c
Zaki你比人勁望係因為靚麻! 你冇可能會比人發現係CD!

話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証
) I8 y  ]- ^9 s1 C: j# K$ z問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走; J3 y' B4 q  @" B6 ?' r, y5 S+ `
今時唔同往曰
5 D6 O8 `  ~' _& f- g& j) Z$ `1 \你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都好過我比差佬一日揸三五匕紜

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-9-25 22:56 發表   / q% S' B! P; M4 g5 ]6 P! `1 Z/ p7 e/ ^
話說十八年前 (sorry 老了) 我一把長髪 去到邊都有差佬揸身份証2 F: X; ^1 M6 d& M2 ~2 z
問到我就話(我響外國返來放暑假) 佢見到我D外國銀行卡 就放我走! o7 c' t6 Q: Z
今時唔同往曰
  Z# }& b0 ?/ K. f% O  M: Q你比D学生妹話好核突等難聴的説話  都 ...
( e! n- h, n; m) T! ~4 `8 x
) X- r. r0 m$ X3 i長頭髮都要針對性咁查ID有冇攪錯呀! 又唔係做賊! 長頭髮犯法嗎? 過份! HKPF

可能因為當年冇人長髮 少見 似為我響深山出來( 我往西貢)
/ Z* i# G$ S, I: }$ w3 A$ h好奇怪 響我末出世之前D男人都係長髮 仲要電卷 加上喇叭庫, Z( {5 r5 ?1 x+ c
都冇問題 (睇返老夫子D人物)
2 I# s7 o2 _" s, S1 T
" o4 Y1 R& E& V/ V9 u  _% N/ g問題係時代不同

引用:
原帖由 Charmy 於 25/9/2010 01:54 發表   4 G. r0 G3 V" }+ X& y/ l) n
請問各位有無留開長髪、行街時比D学生妹話好核突等難聴的説話
" G% N1 r; ]; P# C5 ?; A" t5 u如有的話、正確的做法應該怎様對應?罵她或當聴o吾到?
! h* y- Z) M- m6 x( c難聽說話唔多唔少會有, 只係你聽唔聽到& B) L. {. c" B  Q# t
無正確做法, 正常做法係唔理, 反正成條街大把男人留長髮
2 y  k# _$ E5 s5 m' ?+ {4 P7 J) B9 p4 o( B( G3 w
" I" o4 q- W) P4 O, W7 W# p
平日的Apple常被髮型師叫我留長少少, 什至想我留到湯川教授的髮型
' I" ~& A  B! G但我怕熱...
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD