即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 一日兩餐真係好快瘦

一日兩餐真係好快瘦

大家想瘦身可以試下只食早餐同晚餐
份量都唔好食咁多

我早上食5蚊6粒燒賣晚餐食半碗飯
體重直線下降中
128-130 跌到而家115都唔夠了
最明顯係條頸幼左
以前見唔到喉結而家就見得好清楚
但係其他地方感覺唔多有效果可能我骨架大而且肌肉感較強吧
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔得,唔食冇力做開工

我唔可以咁做.......
我食少d會死.....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-11-22 01:08 發表   
我唔可以咁做.......
我食少d會死.....
我初初都好辛苦架
不過慢慢就慣左了

我平時一日一餐

其實食野食慢D就會瘦

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-22 01:04 發表   
大家想瘦身可以試下只食早餐同晚餐
份量都唔好食咁多

我早上食5蚊6粒燒賣晚餐食半碗飯
體重直線下降中
128-130 跌到而家115都唔夠了
最明顯係條頸幼左
以前見唔到喉結而家就見得好清楚
但係其他地方感覺唔多 ...
心儀姐姐, 保重身體呀..

早餐食5蚊6粒燒賣...會唔會太唔健康呀...街邊燒賣無營餐架, 只可當小食而已, 我覺得食碗麥皮會健康d喎..

自從轉工後
過去4年都係一日兩餐
第一餐1100am
第二餐0800pm或打後
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-22 01:17 AM 發表   

我初初都好辛苦架
不過慢慢就慣左了
我都捱左幾個月先慣

引用:
原帖由 CompactDisc 於 2010-11-22 01:22 發表   

心儀姐姐, 保重身體呀..

早餐食5蚊6粒燒賣...會唔會太唔健康呀...街邊燒賣無營餐架, 只可當小食而已, 我覺得食碗麥皮會健康d喎..
麥皮唔好食既

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-11-22 01:21 發表   
我平時一日一餐

其實食野食慢D就會瘦
一餐@@
唔怪得你瘦到咁啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-11-22 01:31 發表   
我都捱左幾個月先慣
不過有時都係會頂唔順中午食返D野
不過份量控制一下就沒問題了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-22 01:41 AM 發表   

麥皮唔好食既
「豪華版盤菜」

咁做的話,我會暈

等我又試0下得唔得先!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

其實只要唔食飯
食肉 食菜 咩都得
都好易瘦身

報紙睇過, 有個model, 為keep 腰每日 6 pm 後唔食嘢.

餓嘅感覺係慢慢習慣, 耐咗就無咁強烈.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

一個正常人係11點後都應該唔好再食野
營養學係叫大家早餐食最多同營養最豐富黎吸收
因為我係天生食唔肥既人,有時真係好難感受到減肥既辛苦
如果只係頸瘦,會唔會變長頸鹿架- ,-
我覺得做運動幫助出汗,所以多D做可以令自己出汗既運動就OK
食得太少絕對唔係好事

小妹都係一日食兩餐, 早餐同午餐夾埋一餐食

但係真係會好肚餓!

一日兩餐減肥法如何減肥?這種減肥法的減肥效果比較理想,肥胖者的精力會更加旺盛,活動後出汗減少,高血壓緩解,膽固醇有所降低,不規則的月經會變得規則,性欲增強,生育能力改善,許多與 超重有關的症狀和體征也逐漸消失。不吃營養豐富的食物並不一定能夠減肥。因為人體只有在維持正常機體運轉的能量無法得到滿足的時候,才會通過燃燒自身脂肪的方式應急。而盡管不吃營養豐富的食物,但所吃的別的營養不豐富的食物照樣也能夠滿足人體所需的熱量,脂肪也就不會得到燃燒分解。