嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

又來大出血, 新買的絲襪

又來大出血, 新買的絲襪

一出糧就身痕, 周圍去買野, 其實呢度已俾預期買得少, 本來之前見H&M 今季返左唔少絲襪, 點知去到旺角分店已俾人掃晒咁滯, 得返d 甩頭甩骨貨尾, 中環總店叫做好d, 但已經無左幾隻我之前想買既款, 最后揀左兩對(其實肉色花絲都好多對俾揀到好殘, 呢對叫最好ga la), 而今季gunze 都出左唔少新既款式, 由其是多款30 & 80D 彩絲最吸引, 忍手之下都買左兩對(因為遲下sogo 一定減價, 所以先忍手), 而hanes alive 絲襪就見近排咁多人買先買對玩下, 另外那對光澤姬絲襪就無意中買的, 唔講咁多, 去圖啦!
發覺好多人有興趣對花肉絲, 可能我對上個購物post 少人睇, 其實上次H&M 買果d 絲襪仲靚

覺得好的就按一下感謝吧~~
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
你真係絲襪達人
乜絲襪都要買齊 , 太羨慕了 , 我就冇咁多本錢喇

Thank you very much~~~~
你有的實在太多了~~~
good~~~

我想問下對肉色花絲有幾厚同埋要幾錢?
今季gunze既厚絲真係好吸引,我都等sogo減價就入貨
重有對alive 買左幾錢
thx

引用:
原帖由 ph828 於 2008-9-9 01:00 發表
我想問下對肉色花絲有幾厚同埋要幾錢?
今季gunze既厚絲真係好吸引,我都等sogo減價就入貨
重有對alive 買左幾錢
thx
對肉色花絲我諗10-20d la, 因為H&M d 絲襪不嬲少寫Den 數, 對絲就$69.9
對alive 就$75

https://phworldofnoel.wordpress.com/

原來姐姐妳穿M size 的,夠長嗎?另外外國的M size會較日本的大嗎?而光澤姬的絲襪是否日本的,會否穿給各位姊妹看呀?謝謝NOEL姐.

我喜歡第一張~左邊那雙!!!
花紋的~總是很誘惑我

這些絲襪很棒阿

好勁呀noel姐,我想問下邊到有alive買(機場除外)?

引用:
原帖由 mimi 於 2008-9-9 02:25 發表
原來姐姐妳穿M size 的,夠長嗎?另外外國的M size會較日本的大嗎?而光澤姬的絲襪是否日本的,會否穿給各位姊妹看呀?謝謝NOEL姐.
正常外國M size已等於, 甚至大過日本的L-LL 了, 光澤姬絲襪是台灣牌子, 不過我依家純儲絲襪多, 近呢一兩年買d 絲襪都好少會拆
引用:
原帖由 fanny 於 2008-9-9 16:52 發表
好勁呀noel姐,我想問下邊到有alive買(機場除外)?
各大 private shop 都有, 依家銅鑼灣屈記都有, 但只得兩隻色

好大收獲呀!
對h&m絲襪好似好正咁呀,可惜間間h&m都係咁多人同都買唔落手
對h&m戰利品好唔好著?

勁想睇絲襪啊
又話幫手睇下五趾絲襪既
找唔找到啊?
比d收藏我睇下啦 thx~

Let me see see la

照睇你既收獲, 似乎冬季應該都係興d 花紋絲襪喎~

我就覺得你兩次買既H&M 絲襪都吸引
不過對對花肉絲就比較特別, 可能因為佢個pattern 係印上去而唔似日本果d咁織出黎
個感覺係特別d

我估佢著上身既效果會好好

引用:
原帖由 noel 於 2008-9-9 18:41 發表

正常外國M size已等於, 甚至大過日本的L-LL 了, 光澤姬絲襪是台灣牌子, 不過我依家純儲絲襪多, 近呢一兩年買d 絲襪都好少會拆

唔拆黎著下又點算擁有過對絲襪呢!
著下佢,享受下嘛!

[quote]原帖由 noel 於 2008-9-9 18:41 發表

各大 private shop 都有, 依家銅鑼灣屈記都有, 但只得兩隻色

咁即係邊兩隻色?
我自己著過灰色Hanes Alive,
感覺良好,愛不釋手!!
有淺肉同灰黑色, 不過我買果陣已經唔係剩返好多貨
頭先岩岩去完, 見佢入返貨, 依家有三個款, 但色都係果兩隻

我想問 hanes o個對好唔好著? 緊唔緊身同滑唔滑, 屈記有無分 size?

引用:
原帖由 ph2007 於 2008-9-11 23:19 發表
我想問 hanes o個對好唔好著? 緊唔緊身同滑唔滑, 屈記有無分 size?
hanes 好好著同好貼身, 不過一d都唔滑
無記錯屈記有size a, b 同c

Thank you very much~~~~我鍾意著薄黑絲襪多d

..走寶,原來H&M有咁多靚厚絲襪架?我從來無去睇過
咁快賣得七七八八?d港女比起以前更愛著厚花絲過冬?
但tuche淨色絲每年好似差吾多,質地吾會覺得吾同左,,,但就會比佢包裝引去買