嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

~~~~~~~~~~~~~

, m/ r: S0 Q8 j# g2 l- A
( I) y9 P$ Q% K) l8 C0 T+ m[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔好食野law  xDDDD% I" U$ L2 k! Q1 o2 G5 z9 A' s

* g1 J; G8 e* M8 V/ O% T心儀會同意的

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   
; a. `1 ~- p1 m# u/ `# [1 x% Y9 o唔好食野law  xDDDD- q  s2 i5 o4 |  ~1 r- Y8 q3 v8 P, {' D

, o9 m, [" e" _* r9 d. h! P心儀會同意的
& x7 y" q; J4 a( k9 @同意# z# r0 v! o7 s1 ?
我之前減到差唔多20磅& H, y# V& D6 s$ O5 Y
係由我一日4餐改為一日兩2餐
8 @. \( V/ ?1 l6 y- o9 B' k, X4 U每餐既食用份量減2/3
0 M. H5 `1 O2 |; R再加埋運動,好快瘦! u0 d1 O, X* O; k, m

/ O! |; A  [4 EP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
1 c% y. K; ~. [8 R3 e7 s
. v$ g" Z0 {' M" @6 U/ M同意
  C! V5 z! X9 u我之前減到差唔多20磅. i2 f. m! a5 ~: e7 c& I
係由我一日4餐改為一日兩2餐" O6 G. k) T; f" t1 Z
每餐既食用份量減2/3: v7 q8 V. n4 d/ C% j9 [
再加埋運動,好快瘦3 S- t9 E3 I# J( v" q" C- Y
+ u% Q0 r& l, L" P% z& @% Y
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
. n8 V6 S( h, k) i2 P& z+ c
. b2 H. }6 {& e" y2 v. Y$ v- q
+ @3 R3 q: J8 y. I, h3 l1 _9 K' I
不過最佩服你,忍到口唔食
" K- Y* ]0 G- e( P# |我就唔得喇,我好為食

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   4 m1 N; N, a2 P/ a$ B, g
7 j9 S7 I0 J  F3 c7 T# d
同意, R3 @  D* l8 P  e4 u: V
我之前減到差唔多20磅
9 r) S: g2 ?. j: O$ r係由我一日4餐改為一日兩2餐
8 ~; G0 |1 D" {2 Y9 F7 X; r# A8 r每餐既食用份量減2/3+ n1 p3 N* j' A& E4 E' i
再加埋運動,好快瘦
+ b: g8 I) `* F; @* Q5 D# Q2 \
6 ^! y* h8 X* H( J2 b. ]) y4 EP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
: B0 u2 Z( J3 X食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動

我家陣一日兩餐
% q" c3 v  O+ r3 |8 _出mk食每餐最貴6草
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   
# J  I$ \9 k" b! e: a3 `6 p, ^我家陣一日兩餐
/ y# ^' I# X4 `4 k. p/ y( O出mk食每餐最貴6草
% }: M( s& L1 v# z, A2 t! M
+ U8 Z& d4 z. [4 B6 r$ r/ r
旺角區食野一向都貴.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   
" B& o: W! v2 \( {" T( i: K' g1 v+ }* t
. Q8 O- r$ F- N/ T/ [
旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野
: g9 n1 y) a$ d& i最平試過晚餐20落樓

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   ; W, Z! A9 x; B7 [1 Q
想像下$60係mk食得乜野( Y' H4 x! N. h. a0 t! a8 u
最平試過晚餐20落樓
  b% A% ]: ]8 B9 y5 T! ?; D7 \0 {2 \

/ }# X+ k) f4 U* R1 y你去Burger King/麥記當然平啦.
& K2 w, Z& r* Q3 S" x# g( k旺角市政大廈入面熟食中心都平.

其實做運動/ W# S  c4 S6 b( ?, N

" u' P* z. L" |& h- x做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動: T! L8 C) w8 E3 {$ F

# R& Q0 ^% A' t9 j就真正係燒脂肪了..+ l* P3 Y7 B. m
/ b% `1 e. t$ B" J. }
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...
' a! P! ?# r2 `  {, N  {! Y# x) _1 h6 f
我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7
" D. v# R' t1 ]3 j4 s$ R因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
4 @, P8 Q3 d: {2 ^' i1 z& Q
3 z8 b* E2 L+ q3 Y" C9 K. \/ h. \4 d) m, _* j* `" X2 c. c3 W& G
你去Burger King/麥記當然平啦.6 z  A, D" i3 [' O5 |6 w
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20+& V  ]- t$ N1 k; d2 _5 r
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食4 Q1 W4 t( f0 b$ K8 g0 {9 [
m記...通常都係食雪糕多

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   " @: [4 Z2 X2 n$ a# b, u4 Q
! n: L5 K* f2 S" S$ Z0 k/ V
3 {; A9 l+ U/ l$ w- ?
( d6 a, k5 M/ }' a0 Q5 X. q
不過最佩服你,忍到口唔食
) N. A, m1 |0 J; J) e2 K: h, |我就唔得喇,我好為食
& G' k! j8 [- R: D; O) C6 }
←忍吾到x2  |  j: I9 G& S( }/ P) c
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後- H- g2 I6 W+ ^' h
瞬間51-->57kg5 F: G6 W* Q9 K! w
p.s.仲要系重左輕吾番個種

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!7 V& F6 A* S6 \9 V/ b1 ~2 R  Z
我自己都估唔到!!!" _7 V) D; l) y0 `8 V" Q* T- }- Z
哈哈!!!

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
+ {! W; P9 p& a4 V  Y5 p6 C- [下午唔食,夜晚食少少野
( v1 P$ q# ^  }0 \初期好痛苦,但好快胃口就變細

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )4 l( [- C$ a8 ?! @
* e) U% t; S5 P
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

其實最大問題是家人要你多食飯....2 G6 n+ _! N! C# r$ J
7 b- Z& B% V: F* o& N) G6 q
做運動很易長肌肉...
  U4 x* y$ H" G/ R1 G' ?7 }還是節食著手?. Q8 q2 {% K1 p% S
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   * Q* t$ i! I& U0 ?; C# b: m5 H% ^

3 A* E/ z# Z' o$ b: N5 K同意- l9 Q# D( c* j8 |& g
我之前減到差唔多20磅; [. k+ Y/ ]' U3 t* h9 S
係由我一日4餐改為一日兩2餐
6 {- f) u# i; g; @& s% t每餐既食用份量減2/36 x; l: T$ y0 k9 }& u2 _  B
再加埋運動,好快瘦
! z4 N" @, N- G/ u: S5 k) s$ k" M& E" P: v4 X- S  v% m
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
3 @2 Y1 c8 \4 `1 m0 Y# H
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
已被各種毒品毒害至死......

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大