嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

最後有咩人去左九展?? (22-5-2011)

引用:
原帖由 jennychan1974 於 2011-5-23 19:58 發表   
# j# Y: w) P! j; c' g+ s+ c: W5 B  L8 O5 x+ a( S2 C2 ~6 Z# X: ~
0 G: ~& |1 l; |) b' F  t7 Z2 \
maggie吾係騎呢又吾係小丑喎 ,事實佢好有心基打扮,所以好靚靚,加嘪有勇氣参賽,大家支持支持吓喇
4 f& k# w% _" @+ \) C
5 ~/ z" r# @- l/ r, B) W2 e; W3 _

6 i# H& l7 Y% @' o. T* a我邊到有指名邊個呀, 嗰啲前輩高人, 點敢嘰紇呢
! |8 C6 B: l. o+ q! J
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
, F! L. q  j) h) l. t3 j0 ]) m  _9 l8 ~" l* b, q1 J
01:13 果個心儀黎- -?

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-23 20:07 發表     v0 H. Y3 E, a; U% n

* f  V* F8 n' e  j6 z5 \% c% u$ H; z2 f/ S! q( i
真係見仁見智 la .... 有心機又不一定靚.....
+ X( u" R: V) K$ H$ e- D) N3 I/ [  T
maggie 真的也很美~~她被人恨評她內心也不好受~~
! K3 {  t! H; J* z" a3 {& g咁妳靚嗎? 哦~~我知網上人人讚妳靚~~: ^, C) o& b- n
靚就去試試會不會被人恨評丫~~% ]* t5 m- T8 g# E0 B( E
閉門做車~~抬高自己~~扁低別人~~可恥可恥~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 23# adam5354 的帖子

Maggie Leung 個人好麻煩,同他有親關係遲早一定鬧交收場.
% x" B+ V0 r1 K+ o, K9 t* g他的 "往事"真是無人不曉.

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 20:09 發表   
0 O4 L$ R' S$ r7 h  T最弊甘有心機浪費曬,人地要騎呢,唔係要打扮、儀態好,方向唔同,不過其實這也反映HK觀衆嘅口味
. s8 c7 a( L) u4 W. O; Y  @, d
- l; L$ t9 Z. s' w! V
表面儀態好又點,可惜他的內心+對人處事態度真是......
+ \+ w4 V3 Z" R# b與他曾經交往過的人都知.

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   
* d1 ^( H( i8 X! Phttp://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&mode=section&id=all&range=d&dv_iss=20110523&sec_id=462&art_id=15276188&av_id=15277471+ E. ], l2 s3 X; U+ G+ P3 v2 j
0 ?+ n+ A  W, c
01:13 果個心儀黎- -?
, U4 I: ?* `& T
# ]1 D0 Z" P- l' Z( ?9 V
哈哈天大個笑話~~
) A2 r4 w- h& H1 ~好好笑呀~~~~~~~
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

回復 26# adam5354 的帖子

一D 都不像心儀,9 H* ]2 x, _" U7 j- I
而且心儀連CD 影相都唔比其他唔識的人影.
4 D8 Y# [) r4 p4 g怎會"出風頭"參加呢類比賽節目,比其他人影他呢?

回復 25# ae111 的帖子

人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
香港戀物討論區 http://www.hkcdtv.com/
建立理性的價值觀,戀物也可戀得健康、快樂

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-23 21:15 發表   2 l# |. F3 l( j: V% T2 g3 z
人品非一朝一夕可以改,但是放在打扮嘅心機應該受到肯定,不是交心與共事應該無問題呱
% ]5 s! O& R; E$ G

# x$ X9 r+ w8 L/ R3 o+ H& c我咁睇, 節目都未出街, 你哋呢個圈啲新仇舊恨已經蒲晒面, 如果人哋電視台有人 monitor 緊呢到, 幾難睇呢, 真係笑大人個口呀 . p+ ]' s  l3 U9 b

% C9 T0 J1 h5 V1 f- E% p3 M再講, 呢道同 CDFamily 應該出個聲明, 表示正密切關住節目內容, 如果有對CD / Cosplay 圈子有甚麼不實或者過火描繪, 一定會提出譴責.: F) X$ p0 U" l3 x% _7 q! ~' }5 {

) F2 ?5 I" e0 B' _- k4 ?不過算喇, 我都係早啲唞把喇.
+ k0 n" X, n7 e! U- Z, Q. V" H% `: J! W5 c
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   - I5 d% L2 k6 K8 o, L' h
http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
2 x$ Z( N+ z: i1 C+ U8 m7 W9 l
8 h8 N( n' I& D: f5 Y6 e( B, n) Q01:13 果個心儀黎- -?
* f4 d1 i6 y0 A" s0 K
心儀靚好多
This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

引用:
原帖由 涼宮春日 於 2011-5-23 21:49 發表   3 M. M8 q* z! j. I* o/ k

+ c+ m" |9 n7 }6 [& p( \% R' p# X心儀靚好多
( Y. }6 t8 \0 h7 x: j5 J/ V+ h
6 Y6 {7 ^8 }/ F3 U: ~: L絕對認同.

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-23 21:52 發表   ! A; W/ j# V* t9 c$ v4 E

8 O5 n1 ~1 ^8 r, M9 m
' B# z$ f0 i3 h5 t$ s6 O絕對認同.
  f1 L+ I$ h( E2 S/ W( _: Q& |0 R' g
哦~~緊係好多仔溝啦~~

只能說...留名睇死士0 o$ C8 \4 O& D0 Y7 {) ]

: Z; N" r9 {2 V- o" b* O5 ]一睇就知...TVB根本唔會正視呢件事, 監製本身擅於make noise, 由美女廚房系列可見一斑
8 c8 E1 b4 b; e! D% u5 lmake noise無罪, 但文字媒體報導失實就係問題+ w6 a! m5 I. A  t* y" v; g
但香港主流社會係傾向將將小數同化, 而TVB本身要笑匠多過台灣或者日本ge “真實感”, 換言之...絕望$ v& X& [9 ^3 X# m  c  W
我都係果句...set高權限啦, 我唔想D硬膠小朋友入嚟做判官
- v8 w- }) O3 ]/ k" x9 y/ m) x4 q7 n8 v7 T" c
至於Maggie, 唔多講了, 花生當年食到夠, 呢個人做ge 野...見人見智啦
Apple這個名字只存在於虛擬世界
FB叫Apple Ce,看到的不妨加我
Apple是...話題終結者+說話無定向的傢伙XD

引用:
原帖由 Hester@2005 於 2011-5-23 20:41 發表   
1 ^: ?1 N. g; |9 ~http://hk.dv.nextmedia.com/templ ... &av_id=15277471
# k4 E+ [9 @6 P4 ~$ |& a
; B$ a9 x, a; p! Q8 i8 |01:13 果個心儀黎- -?
7 j4 g0 ^9 {: A* j你唔係話maggie leung似我掛?6 l7 C9 b% y$ f( A% h9 O+ g- t, c
& \. m" W) @7 \/ @* E( ]( ]

呢個節目一出街,我地就仆_啦! W! F  P9 M; j3 w3 I
因為一定引起爭論,
& e' {3 P0 e  |  ^正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,5 [+ n6 [; ], ^( W
CD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.: y) Q& _% l. }3 a( y8 a+ q5 }, k
, M6 m9 g. S3 t- C3 z0 f& T
最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一句:要有自知之明,找台灣/日本D高手照個樣,要出位唔係得呢D方法既
什麼時候才能跨過鏡子的另一面,尋找另一個靈魂??
偽屬性賽高!!!

引用:
原帖由 pingu142857 於 2011-5-24 01:23 發表     R' U4 d  ~$ _: G) p
呢個節目一出街,我地就仆_啦/ g" Q0 _2 k2 z" S  Q5 ]
因為一定引起爭論,# O- J/ j7 _) k
正如樓上所講,日本節目係講欣賞,HK節目係開玩笑,HK人都好中意睇D小數群比人開玩笑,
: O) E! L1 b, hCD圈勢力不大,爭論既結果只會更醜化我地.7 ~6 v2 V  r% c6 ]* u6 V
0 [2 P# T* c+ A, b) k
最後只能望天長嘆,同D"參賽者"講一 ...
; V# z7 g# C3 L6 T7 _* w, @, M: v
視乎節目方向點走. ?# b# C& Z- p% R( n
如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮
  `2 C. G3 l1 A* ~8 a果D就叫搞笑反串
$ I7 _# C9 K& Y9 X' V6 J& K根本同我地CD係兩回事7 Z& G* |" Q2 w: m4 _5 N1 y
對我地的影響心應該不會很大
# p3 D! s$ q. Y% i監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加
, Y, j* F* z- T9 I9 S如果搵到D紀香等等有質素既參賽者返來
, z8 I3 U# Q& ^咁對香港普遍市民對CD既認受性有幫助都唔定; \" ?, B5 l, @9 u
! b+ y; p9 |' u" P6 Q9 b
最怕都係有D香港真正既CD,但自以為是既人上左節目
; }" x% F- y6 i/ y$ Z3 X2 ?咁就真係影衰曬
$ R3 ]1 F, u& A% }# H$ I+ c* l  a! H3 K7 V4 V# s) G) k4 i6 G8 u

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-24 01:54 發表   % x& ]. p0 l4 i8 D% \
3 o0 U8 a6 n  z  k$ L
視乎節目方向點走
1 L* U9 e# l# W, k+ y如果到時玩好似果個參加者著件校服挷條孖辮
+ n% o. P( ^4 E1 E$ c6 k果D就叫搞笑反串
7 N' [, }: Y' h4 B根本同我地CD係兩回事& N$ f* p( Y4 w
對我地的影響心應該不會很大; Z' B& l  _+ b: l4 B
監製都話會去上海、台灣及馬來西亞物色有質素的參賽者參加
! s+ h! b# @' i0 l1 L如果搵到D ...
$ r+ D3 m% H0 H, |) A% f6 g5 Z真係最怕香港上哂嗰班騎呢怪.
$ U0 B7 I( |, h  V但監製又招到神人番泥...咁就
' ^& U1 d+ [* m: Y1 K; N, a- c7 l% M/ B% Q
PS:死士絕對唔係死得冇價值& r' |$ X5 B8 Z) n
只要有一個清泉,其實已經好好...
4 T+ M* F+ ^$ p. Q9 ?, e% f. W; E6 F% l話哂香港過去的想法係如花... ...5 c+ L8 C: n; p8 d1 S
認真的話,差極都唔會差過如花

古今多少事,都付笑談中 =v=
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Rachel 於 2011-5-24 04:01 發表   
& T' e9 j# T2 N0 L# C4 R古今多少事,都付笑談中 =v=
! @& R# C# E4 S6 x5 E* e+ s: p你問了沒去嗎

引用:
原帖由 kogptw 於 2011-5-24 04:03 發表   + _" e6 a1 I/ j+ N2 V
( h% ^1 }; S" G* s& V7 q
你問了沒去嗎
* w- t+ d- ^, p" v1 |
要OT,冇時間去( z; u4 v% @9 [! s" R( [
就算有,我寧願去影航空母艦好過 XDDDD2 j, H8 q) G# ?( d8 L# O" }
9 y, {0 ~# n  p+ x4 s  t+ L* r
其實小R都e左相比佢~
6 F6 m5 l7 H' l8 Q& Z& p唔敢send校服相去 @@
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...