嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

迷里倉問題

迷里倉問題

我想問有冇人用過迷里倉?' s0 J* k& W6 w) w
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?
! `) ~/ L* l& p# ~仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
唔睇你點知啱唔啱你用, 緊係要睇喇﹗- l( H2 f8 T4 o7 z
唔係好明你第2行既問題, 你係無地址證明定無信用咭﹖我用過幾間, 都無話一定要信用咭俾錢

好似好貴..係咪有D文件櫃平D

引用:
原帖由 city 於 2011-5-24 00:34 發表   . s- o" u/ }$ i; H* `  a" f
好似好貴..係咪有D文件櫃平D
5 Y3 {/ K7 l* X1 p+ b
/ ]/ j& e+ w( ~# U2 ?2 a

& `' H/ `$ E( e0 t的確係文件文件櫃平一D,不過要花時間搵。/ s7 ^* _8 ~& [& L/ D

% w* J" O1 H+ p/ t! }+ @4 d租迷你倉或文件櫃也好,點都要睇一睇,呢個係保障自己同埋間公司的做法,係圖上所指的地方可能你未能鍾意。
4 ?/ |4 @$ V" R/ o. ]' N1 {& d仲有,你睇的時候冇人叫你講你會租黎放乜,
( K2 k: V- o, P. K2 W就算係職員最多只係問下你大約用途,唔會問到好詳細,所以只要你唔係放D違法的東西,好似係毒品咁就唔使驚。

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-23 23:43 發表   
" `0 \8 \) P( Q7 j9 f7 M我想問有冇人用過迷里倉?( |$ n+ @8 h. E) w0 S+ f6 j' R
佢話要住址証明,但系我又信用卡果d,咁點算?. b# G* O2 y( Z1 W
仲有,佢叫我地去睇倉,可唔可以唔睇?
' E2 B, b4 }; @1 m9 n& A

( o1 N( \5 f7 _" }% T  r4 a要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
& I9 }. d6 r$ h; ~. P" `) u! f. S9 c3 I0 |
唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?1 }9 f  n2 R7 R  h
佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-24 14:23 發表   9 T: M+ ?" `& {7 u! T" g7 L$ l9 C

/ u* y) S2 o7 K9 @6 e. @( |- q' ?( _; H) I0 T$ s2 Z
要住址證明通常係確保每個月送個BILL/收據俾你,同信用卡無關喎
7 C1 `1 l+ s4 O$ m. ~
1 S: h# w, z) i- E& E唔睇點得呢,唔通租幅牆俾你要唔要?- W6 v$ ]- d' ~# P) b
佢係要你睇下岩唔岩SIZE,環境是否滿意等等麻
7 l( x; W0 o; e! Y
咁仲有d咩可以做住址証明?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-24 23:56 發表   
; j" N/ O  a, _$ v9 [5 |
! P/ q5 Q# i) T, l" ~2 W咁仲有d咩可以做住址証明?
7 x$ X8 s! f- s4 p' U7 t& F2 I! Q* x$ u5 G1 I! ~- p" W0 `& ?  I
我以前租果時都唔洗
; Y/ u# w3 ^0 M$ R; h. N我估一般都係3個月內銀行月結單
4 L) L2 q( H7 n: c最好都係問清楚間迷你倉公司

要咁麻煩的咩?

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 10:57 發表   " h9 _, y8 ?' x. y

8 t. ]. A0 h, e) ~* n& l" z6 n* p
# I( }  G3 B- [4 s+ |我以前租果時都唔洗  ~8 m$ W' I- ]1 Z4 |" o7 e1 S
我估一般都係3個月內銀行月結單
# G8 v, p% t3 H3 {4 f; V最好都係問清楚間迷你倉公司
  @, x5 s" S- E: Z4 C3 W8 |8 [& m
死啦 . R* Q7 D) R, _+ t9 Y
呢d我都冇

個陣我租要比一個月按金+最少一個月租金(我一比就比三個月, 因為會平少少), 跟住: X  O, z* I! E4 N5 _4 Q) r
差唔多到期, 你仲未比錢會打電話比你提你交錢. 住址証明好似無問我攞. 不過佢都會
* r1 k6 Y* f- O% V) W7 K9 ^循例問你租來做mug, 係唔係長租. 當然租之前, 要先聯絡有關公司; 佢地都會好樂意帶
* U" ~* \; i7 D5 j, }$ R你睇下環境, 同埋佢地會建議你租那一種.  不過據了解locker都ok滿; 我自己個locker都爆都
; S2 g) z$ K, x0 U/ M5 k+ f七彩, 都想租個大少少的locker, 問過自己用開間公司, 佢地話無......

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   + H* u! h- r- O' V
5 h3 Q- W6 V: t/ |' ]6 w& g6 Q  ^
死啦
$ F2 u. {* Z' Y1 Y5 K* G9 g) V呢d我都冇
9 p* `* a0 O. U  q5 K+ ^4 B! i

" u7 [& ]8 ~* k* F9 d$ t( \. U7 {信用卡公司無寄月結單俾你咩?
- r  ~8 v; y! p: B, c一係索性揾間唔需要住址證明的囉

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-25 21:32 發表   
  T4 n& e5 J+ ?; Q2 x$ D& z7 m7 d! o. ^+ k( v- E4 F7 Z
4 i" T% M6 Q1 ~
信用卡公司無寄月結單俾你咩?6 j; z0 ]9 Z4 ]  K$ V2 F
一係索性揾間唔需要住址證明的囉
5 H5 }2 v8 \/ h3 c) W* I/ T! U
有冇好介紹?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 22:50 發表   4 ^; @7 X7 |& k! t; L

+ L, q- T! D# i$ O$ m有冇好介紹?
& N* x9 j) `  i! F. f: D; S& L- o! q9 I1 o
你住邊區先?

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-5-25 16:05 發表   
  b8 F( x9 v$ g6 K! l( c  N  `' q) R4 b! o
死啦 6 S3 d0 ]+ [" @
呢d我都冇
4 x% j& f2 k1 y6 ^$ w3 q電話費/上網費單都得 (如果冇hard copy ,可上網print 電子賬單- 但一定要有地址)

引用:
原帖由 se800i 於 2011-5-26 22:12 發表   7 U  G5 T' \# z# K4 O
) N. t+ H! v5 `/ @% ]/ B; y

* q& T) v; i& u6 h* `6 y* M5 m% n你住邊區先?
' h& j+ o  u+ u深水步區

我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...

引用:
原帖由 vhk 於 2011-6-10 22:00 發表   
# d* Q* ~& D" V* i我以前曾在長沙灣租的迷你倉不用地址証明...
8 h6 e$ d  p8 p; |+ o) A4 q
系? 你用邊間?
7 t4 d- D, L! |7 }5 E8 _幾錢到??

引用:
原帖由 schoolchan 於 2011-6-12 02:59 發表   
1 K3 c, ]7 n( P* f1 Q3 b% J) I0 m; _" @5 b0 h
系? 你用邊間?& E. M, v1 \2 p0 B6 x5 L6 u3 [
幾錢到??
$ J0 [; J1 O9 X8 {! E/ H/ [1 d& l$ t
一般都幾百元一個月,視乎你要幾大地方

我以前用個間係荔枝角,唔知你有冇興趣