嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我係文文碌 依家想組一隊Band --> CD Band~

我係文文碌 依家想組一隊Band --> CD Band~

我係木結他 但電結他都ok的 不過我玩得一d都吾勁.~ 咩樂器都歡迎 我一定會CD出來的 而且男女聲都可 但因為出來玩一定會cd 所以主要用女聲 1 y; ^/ d% }5 t; k; Q1 D/ _0 }

; r4 D. B0 D2 ^, u# K5 n想組多d成員 可以cd可以吾cd 對band係為左兩樣野 cd 同埋夾band
* U; f; j- [1 x  \% O' a, {4 d7 d$ O3 a# X# h2 Q- N
依加面對問題係搵吾到地方玩 地方要比到大家cd出來夾band好似幾難

覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我做鼓手好嗎
msn: [email protected]
(我係夜鬼,夜晚十二點後先搵我)

引用:
原帖由 Natasha 於 2012-1-21 03:16 發表   8 G6 ^, ~" D( U1 t7 l+ j
我做鼓手好嗎
. c; Y  |% i! t$ z
# }4 w3 W7 j' P3 j
當然好.~^_^ 鼓手最難找!

Yeah~~~

我是小鼓妹~^^

Rockbank 都5錯的

引用:
原帖由 ChowAlice 於 2012-1-21 23:16 發表   # d! T' D# x  {
有bass手嗎~?
3 |) [/ C5 i3 x' p% P: V/ [. ]3 G0 P: n; v; s2 W+ W' P2 A: [5 q
好野.~^^多個Bass了
8 Y' h+ W! x) ~& Q, R0 P& w7 Q: F- m* O' E

$ K- w! }5 p4 ?) d/ w
引用:
原帖由 Suki_siu 於 2012-1-21 19:44 發表   
, \# E+ n' }0 P我是小鼓妹~^^
" L5 O! e$ ^& k+ |& n  W
+ ?+ ~$ z0 r. [5 `/ H% R* U4 m
歡迎歡迎~!@v@ 一齊玩
" M9 k0 \- E# `$ H
6 Z: x$ b6 o. C9 g) _% y" s$ T. d依加我地cd band有 木結他手(我識小小電結) bass 鼓~@v@

慘了, 我咩都唔識, 只識聽

唱啦xd:xd~~~~

回復 7# ChowAlice 的帖子

i can be bass

引用:
原帖由 Natasha 於 2012-1-22 03:51 發表   , ~$ i; r7 e1 h
唱啦xd:xd~~~~
+ x$ p2 i' S. l9 w. {
' U0 `" V0 ]$ ~) [+ C4 k
說得對呢 一起玩

夾band最重要係兩個字,「開心」

引用:
原帖由 manman666 於 2012-1-21 01:50 AM 發表   7 O" E% `! |6 \
我係木結他 但電結他都ok的 不過我玩得一d都吾勁.~ 咩樂器都歡迎 我一定會CD出來的 而且男女聲都可 但因為出來玩一定會cd 所以主要用女聲 8 H) A1 K2 j3 ]  j- ^

6 o$ V" N) r. b6 W2 _- B& o# U9 _想組多d成員 可以cd可以吾cd 對band係為左兩樣野 cd 同埋夾band* X: n% p9 f' o4 ?- I

1 r4 T4 K+ y2 E! W0 S1 K* ~2 b1 J依加 ...
7 S& X; E6 Y* X$ r絕對係……
% t; I8 n$ o1 p& }5 f6 W- t仲難過我cd去唱k…

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2012-1-29 12:17 發表   : ?1 ^" i  E0 |+ T% o6 F
% ]6 d+ ?/ Z0 t- g8 D/ W: q6 B
絕對係……
2 q: }. X6 S  ~仲難過我cd去唱k…
& a# U0 e  [6 O0 \+ ~( m9 X- r  N' @. S* o$ [; a

: i9 V2 W/ L- L1 G; p吾緊要呀..’v’ 大家可以交流音樂智識 cd智識 就算suki會cd去唱k 那就純粹喜歡唱歌也可以喔 什麼也可以’v”
; U, C8 c" ], n; B, C
' C6 S4 H0 k6 }( _( S9 \- b不過呢個計劃真不知道什麼時候才可以實行。。因為問題是一直是沒有地方 慘慘 超想組到呀。∼!! 如果第時真的組到 我會以你地為組員 我呢? 我會寫小小歌仔

引用:
原帖由 manman666 於 2012-1-29 05:48 PM 發表   - ]- P, X0 h1 W# P

9 Y$ [: L$ P6 \
  @" C: ~2 o* ^: ]( ?: p3 U
% u* M$ j5 J; h# u吾緊要呀..’v’ 大家可以交流音樂智識 cd智識 就算suki會cd去唱k 那就純粹喜歡唱歌也可以喔 什麼也可以’v”2 Q; ~+ z; o0 ~, k, T
. E; }: ]4 U4 _$ S
不過呢個計劃真不知道什麼時候才可以實行。。因為問題是一直是沒有地方 慘慘 ...
: Y% D  l$ w8 ~4 j0 n4 e  r咁咪夾下先囉~2 ]3 u7 [% i5 B2 }: Z
服裝打扮下回再算~預我鼓>v<

引用:
原帖由 wendy2006 於 2012-1-22 02:52 發表   % [+ h' U% U% p* N9 s
慘了, 我咩都唔識, 只識聽
5 n. q. S% x" v; q3 @

8 b7 |; a! r7 p4 w# V4 M  D) N過來聽呀.~@V@
% y1 n$ I1 f( m
3 Y+ ~  V6 X6 Z
引用:
原帖由 Suki_siu 於 2012-2-2 15:58 發表   
6 b' G( _5 J& z, w; x$ T2 ?5 Z! v! U
咁咪夾下先囉~
* c9 _% k9 G) E  E+ B( y服裝打扮下回再算~預我鼓>v
& z% T) y5 i, w3 I2 x- G1 `1 }& o5 l, C+ s+ F& ^% z
8 v2 g+ E  s. [& ]% [% x
巧呀,~@V@  suki鼓手已預留~! 再吾係我可CD找妳 用木結她同你JAM吓~''  
2 i; C* A0 l- V# X1 y4 Y) E' G* k# w- K7 K) N
其他隊友也可以JOIN喔^^
" P- \( Q- a2 P2 Z* }. r8 p; M2 Y  P2 q6 K

有興趣7 o; j0 H- H0 V  I3 Q6 w: u; {
結他 鼓 bass都得

引用:
原帖由 ~.~ 於 2012-2-3 00:55 發表   
* l+ Y, N9 L6 ^. |/ }9 ~1 f有興趣0 s; D7 p' r: C( n
結他 鼓 bass都得
0 P' \: u# K8 o/ c) `, w, ^2 [$ F( N. D% Y: a$ W& V$ u
有冇地方一齊玩~'V'??