嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

今次真係... 弊喇... 唔通真係要剪?!

今次真係... 弊喇... 唔通真係要剪?!

我做飲食加嘛, 平時返工有髮網罩住頭髮, 長頭髮都唔驚唔衛生既~9 S. Y1 ?/ v3 a# i& w
但之前老細唔知做咩無啦啦又出通告講儀容果D野... 有講"男同事頭髮長度要合乎公司要求"... (女仔長頭髮要扎起~)
! D  M) ]6 ?" ^
9 Z+ D4 K) j) m$ z前幾日見倒老細同office果D姐姐... 佢地見倒我而家咁長頭髮... 老細個樣好似有D黑面... 但我又唔想剪喎...
  O% x" T* N! l9 _) I
( p9 e7 u% m3 G3 z留左半年左右, 而家過肩... 可唔可以唔剪呀...
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
留了長髮~~剪了又太可惜~~工作又緊要~~妹妹我沒意見~~只好順其自然><
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

買wig帶la
# s$ D8 s) }7 R; ^5 s( {then solve the  Problem

引用:
原帖由 2b__! 於 2012-3-14 15:27 發表   
& y1 j5 D6 m8 p5 |/ I+ z8 }買wig帶la
  \/ {' E' y% {5 F) D( cthen solve the  Problem
9 e5 N: I3 @% B/ T+ z/ N& u! G; Q# x  b+ R' {% M
做廚房仲帶wig........  會死人的

引用:
原帖由 Sherman 於 2012-3-14 15:33 發表   
; p6 F9 w2 w/ g# h* M0 Q0 ~/ i1 C) ^5 B6 G# \+ n  t4 g  t
5 S+ l$ d7 S; l6 z% v) Y  d
做廚房仲帶wig........  會死人的
$ S( Z2 n. b$ Z& W- f" E叫佢剪短 之後帶wig呀

but short hair also have beautiful maymay

東家唔打打西家囉!7 b/ ^& q7 z0 H/ z
辭職啦

札頭髮都唔得嗎?

引用:
原帖由 GEM 於 2012-3-14 17:26 發表   
# `% b  h3 N! y. Z東家唔打打西家囉!
% a5 t& R" \8 |1 q辭職啦
% ~" p: i* \9 c/ `3 k. x: b9 Z5 n# ~/ t, H4 g; T$ E$ v0 U7 C
但我響呢間做得都幾開心喎~ 同埋都做到幾高級下架喇... 好難隨便轉工架~

引用:
原帖由 lokraku 於 2012-3-14 17:45 發表   
# h' z- J- G7 R$ b. Y札頭髮都唔得嗎?
. u% Y) z8 W; R  l" z* [  g2 }( z5 B8 v1 p
而家扎緊架喇~ 不過唔知老細諗咩... 佢一日唔指明要我剪就一日都唔剪住~

唔好剪!等你老細因為你長頭髮而炒你嘅話,你就可以用性別歧視黎告佢!睇下仲炒唔炒你!

引用:
原帖由 banana0525 於 2012-3-14 15:56 發表   
8 }" ~( g! l5 A+ b& l" Z0 M! M+ @$ C2 z- t9 l) ~, h! \+ a9 V& c- A
叫佢剪短 之後帶wig呀
" N) \6 l7 D$ x; W) j$ k! M

% L) d/ N, j) t: h& h  _我就係唔想帶wig嘛...
  W4 y9 A! y) r4 q好多女性朋友都話我D頭髮好柔軟, 靚過好多女仔架~ 成日剪短會粗左同好浪費囉~

引用:
原帖由 08miki08 於 2012-3-14 18:08 發表   
$ |% }3 E1 W8 U- Y唔好剪!等你老細因為你長頭髮而炒你嘅話,你就可以用性別歧視黎告佢!睇下仲炒唔炒你!
$ e8 \1 w5 R7 S) O) u" ^- x
" h$ D% l+ n4 v5 ]* C3 f
希望佢唔會真係咁做啦~ 因為其實我公司都算係咁架喇~

係唔係又係個becky cheung提議架...? (飲食業應該認識呢個人)

順其自然啦
, l$ i, T# M  d! F9 |2 P如果老細要你剪既你又冇咩理由唔剪嫁( C1 w8 G* U) ?, I* [. {
唔通真係想唔做咩

becky cheung? 唔識喎~

唔好AR 1 m4 h" x1 |0 c& M
會好可惜的

引用:
原帖由 GEM 於 14-3-2012 05:26 PM 發表   
2 y' H& a" |! }# n東家唔打打西家囉!$ w; z* M$ b% ^
辭職啦
- D& G$ q+ h! O5 G' y4 e
猜西家打咖喇...
. ]; G9 ^5 N6 ?1 \3 D你要知道喺今時今日有一份攸得長嘢工好難咖....( e' M8 e( I0 p- l
不如同老細傾傾....
2 b1 N2 f2 R, r' Z' j; N係下有冇得再斟酌一下....
已被各種毒品毒害至死......

我老細係日本人, 但而家都仲未有人突登同我講要剪~ Lucky~

其實點解男仔唔可以留長頭髮~香港D老闆真係好ON X~