嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?# d7 i( y& P/ h" C5 e/ i
我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。- @( @3 D0 u8 `$ k- [- y- a
1 D8 T/ Y4 ?5 i
或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
+ o3 ]/ m3 k+ X' L5 S
. n5 |9 l1 g8 X( l' X) g/ S盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊
$ v; F' ?! N% D: [/ b. @$ u+ z7 H可靠又唔貴
; _# G, z! {; A! F一個賣家只係 HKD15 手續費
# l8 D7 i" z" k) n) ?; l) T7 P(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)3 p0 j: {2 W% y, r& S
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
& D# j$ `& p5 S6 g' k* s唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
; i9 V8 E7 l2 a0 B' o8 U/ O乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢. ~5 c6 x6 b* C4 G
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨+ L; O+ B# X6 x7 y
之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
/ a% T" H5 {; ~, @唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交! t8 t/ j8 A' @" C
7 B0 V) v' t9 U) L# t2 W
係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   
$ Y7 [1 j3 }6 ~, Q) J. P台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
6 H) v- R! Q/ X3 b. M1 J

2 b! m7 l+ N/ p) b大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   
" r' M& J4 W$ g& Y我用開有個代購都ok啊- f$ i, b$ Y7 `
可靠又唔貴
" n& @: n8 c- I" m. I2 M+ |一個賣家只係 HKD15 手續費& {, q- Q( G- o8 _9 Q
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
  r& [' K$ X) H" j7 O& @$ Q: n( f) C1 M之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
$ k3 a. I% o$ S唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
) O5 s0 Y$ D: _  ], U8 G+ E3 }* s0 G

9 G  ?" n4 U1 Z9 [' \" n8 c! Z是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   
3 I( f% K: J' {; C  u# l) X+ R  M2 _
" Q, O1 B$ B2 [. T- ]5 V! C
是哪一間代購?
' K4 P0 V$ s+ }# i1 U
shopping-go-go點公司
  Y8 u" m) `# Y  f1 NReg 左做會員, 之後再填代購單$ M8 m  i+ W% N5 K) O( g
跟住佢會覆你 Email 報價3 V  {, x( G: e' m8 y0 T1 O' B
覺得價錢ok先過錢8 s: S2 z* d) t2 Y
過完錢佢就會幫你落 Bid
$ E) s; f- K/ n' k$ a9 q: s! \7 K. z& b: A1 B( a
最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   
* {1 _; t) a2 b! B
9 f/ ^) D. S5 H/ ushopping-go-go點公司- R! J: G5 |4 D
Reg 左做會員, 之後再填代購單
6 ^# ?2 \$ D* A2 [# P9 z* f2 A跟住佢會覆你 Email 報價, s4 ]% t8 D$ n) P$ Y
覺得價錢ok先過錢
% o7 K2 M4 _+ w3 K; F: F過完錢佢就會幫你落 Bid
9 [+ x  v# y) v9 D1 O# E, d" u( W, V
最後希望你最終買到心頭好啦 :)
7 a5 K. X" m- h6 d$ h) |

4 ]; Y6 I8 ?. [8 u# W  m7 L/ U試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   
1 J( G, ^8 R( j: T  {& \: u% i岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
$ Z$ a9 l: Z; O8 H$ K' e
唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
/ _7 N8 z: a$ o- W  T你填完等佢報價先啦2 J( B% c7 ^! e0 l4 j: }0 T
反正報完價都仲可以唔買
/ t9 H$ V( R7 r* E: i, u; [# G5 x; W# N9 ^, j* f8 r
祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   9 M, y8 t0 D4 B" ]' z

5 E: }" \7 m6 {( v: j唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家8 @2 M8 e* h# k. ~
你填完等佢報價先啦
) p7 `8 ?' K! s* k反正報完價都仲可以唔買
! n  G% z! E- t
# v9 `1 ]  B. ~2 y/ B祝買野成功啦 :)
7 h$ l9 D& r$ D+ [5 k0 z
- j( l0 V) w; {5 b0 r. u填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   
/ z  K# g9 M! w想問多一樣,大約幾耐會回覆?
5 Q# p: `* [: F2 Q3 ?: ?

) \4 j4 Z5 A' u3 |9 B8 K0 g$ z# G唔駛客氣  n( D7 n( `; A

! j$ a) f/ v5 c好快手的, 聽日日間一定會覆你2 O# y9 A$ a+ R5 Q7 x
總之係日頭開工時間基本上都好快覆
* Q4 E$ V0 Q  O4 w聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   $ P4 l- h3 }' E" h0 \

. ~1 G+ v9 o1 x: z6 C" g4 K/ d+ G" {: D8 Q3 I+ U" V2 A
唔駛客氣6 r* w; A& g! }( j6 P4 L+ K

+ q) n0 u* Q, i1 T: \( j: p. a& ?' S3 I好快手的, 聽日日間一定會覆你" O6 c& B' K: E( @3 D
總之係日頭開工時間基本上都好快覆
( f7 O& ^8 b0 r' J- C聽日留意住自己個 Email 啦
% k2 Q% _8 l* j$ L5 y. v

% A; I  u$ X# r- x) [知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   ! L  ?' X* M6 J0 a7 x$ m) Y% P
台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
7 l- F0 W. o0 t6 C9 C! Y: J
0 s( W3 F( c2 v  H% o其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴