嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?
6 z/ Y) t* _* h( J& D我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。8 ~* D- W: n. w8 Z: x0 d
/ ?4 P. I1 O9 z5 D4 X
或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
+ Z$ q" x6 d$ @' f" a: d
7 T2 y5 H/ M, i4 w  D盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
覺得好的就按一下感謝吧~~

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多

我用開有個代購都ok啊( v# o) T$ a7 l5 a9 [
可靠又唔貴
$ }6 I5 M7 N6 m! U6 ?9 c+ E一個賣家只係 HKD15 手續費
2 q) \6 m- z% s" S% a(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)2 Z) A  W+ ^" \7 Y9 s" l
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費' E8 K# }6 r9 j
唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊. z2 X+ g( v0 K% C( K" r
乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢$ p% w- _* v  _, T7 M9 Y3 h3 `& N
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨
8 h- l% k* Z1 d& A1 |# k之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
: j3 e0 [5 x( E& W, T唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交
# x6 {3 n" h! k* Z0 b: Q
2 S: Y8 b( O6 y* X係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   7 C, h3 n  ?8 [
台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
# n1 N9 {; v, m7 X  \" G( j1 I0 ?5 \) f' o& d6 V  @
大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   
4 I9 |/ m/ x2 G& [. t- D" v' q4 \我用開有個代購都ok啊
$ X; }4 c2 [' X: a# a' x可靠又唔貴
( {  {" o! \# z) p8 b4 o  v一個賣家只係 HKD15 手續費$ {# x; V' @" P0 [
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)  C' o* t. ^. x' |  s  y
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
# t% F  L, _. B, U  O唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
3 _1 ^4 q7 M0 B) d" x

" \- O9 c+ P- q. Y. Q' Y  [是哪一間代購?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   
5 @7 C- g. u5 J, n0 {
: k4 l% K9 m* k: _  {- y/ f+ M) G, u7 l
是哪一間代購?
, w" T% n9 z* V( h+ l8 J7 P
shopping-go-go點公司
# h( [$ M! [  n7 p7 VReg 左做會員, 之後再填代購單% G3 v' A9 e0 {: E! ?! d
跟住佢會覆你 Email 報價$ I7 j  @6 ]0 G7 p
覺得價錢ok先過錢
4 d8 ~" X: y1 ?+ i2 A+ U" a3 Q過完錢佢就會幫你落 Bid) H0 i8 Z' X  L0 d6 M0 ^9 s

_* _& e+ }0 M' t! R最後希望你最終買到心頭好啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   
6 ^  u6 R( h5 b: O5 f1 w" v, ^: M
shopping-go-go點公司2 j' z: {4 q, e
Reg 左做會員, 之後再填代購單1 `1 k, Y2 m* F. ?& P
跟住佢會覆你 Email 報價$ ^# R0 R$ ~+ e
覺得價錢ok先過錢  j' e3 I, b/ ~4 Q6 A
過完錢佢就會幫你落 Bid; x7 V1 F& K/ F

) e- H# O( D* Q  G$ t9 U最後希望你最終買到心頭好啦 :)
, V+ d8 i, v4 P3 ?5 W+ s7 B

: L/ O. C# ^) I. @' |" ~試試先,謝謝你。

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   7 w. @+ U$ P1 t' C& K6 l; N
岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
5 b( d' o+ {5 p# ~, C# M
唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家; f9 t0 ?! p' s  `4 {1 y% h
你填完等佢報價先啦- L3 j+ o0 f& t, J: u1 x/ N
反正報完價都仲可以唔買
+ A! F; e9 c  d7 l/ a
. ^# {0 X: t+ y* Z1 K$ F祝買野成功啦 :)

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
7 C2 l+ m7 B8 V; N( {; a/ G- k  k' K' t0 ?' a
唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
; B; C3 v; C  d; l: K; ~. N5 G! H你填完等佢報價先啦
+ s5 M6 ~& O7 J+ f* b反正報完價都仲可以唔買2 p$ e9 S, \. u& X- s4 ~' v7 [

5 @. e& M3 i0 X# d4 r9 _9 I5 P祝買野成功啦 :)
  C+ e: N9 Y0 E8 J$ T3 W7 ?% T3 z$ i, Q, ?9 t& U1 N2 r* D+ j! X
填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助

想問多一樣,大約幾耐會回覆?

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   
  u: o; N2 B" @) @) O. ?3 g! ?$ P想問多一樣,大約幾耐會回覆?
, ]+ Y7 s8 s3 w# d

7 r2 t/ s2 f9 p. B唔駛客氣
! a# ?7 n9 o" l6 M; v
! I# Y8 c6 L$ e  D4 O好快手的, 聽日日間一定會覆你( ?* C) Q- |' ?" N; `0 ]1 q) G
總之係日頭開工時間基本上都好快覆8 g4 K/ b6 i5 E2 B7 ~
聽日留意住自己個 Email 啦

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   
3 B; \' f" Y# n8 `* R
* H3 j# ]. e; \* d2 G
0 [2 E3 P! W9 d唔駛客氣, a9 P+ P, B  ~/ k, f) ~
0 K- z( B" i( s4 R: j- M% Y
好快手的, 聽日日間一定會覆你" u9 q+ h5 e: Z' _1 U. [
總之係日頭開工時間基本上都好快覆
$ d* ~- D5 X# u7 D2 k聽日留意住自己個 Email 啦
' B+ A8 X3 F  ~3 r0 [/ A6 v

" z4 U' T* A# A( Y1 S8 t" X知道,期待中

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   9 y% k- `. P& F. K
台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
# A( k3 n: H# ^1 X5 y" {/ ~# I! ^: F9 X. u+ \* l6 M# U
其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴

最近訪問的版塊