嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

想問這個是不是好醫生???

! [! w  g. }" G8 E! k! A
' d% y) X: r6 o2 {2 N- A
0 `4 T7 {, o% N7 E1 X屯門醫院轉界我到明心樓看精神科醫生
8 ^% @: _8 |" S- g5 D8 n2 E
- U+ t. ^4 p& E2 g& q主診醫生歐陽國樑(他說這些個案都他付責)我都只見過佢三次4 h+ J/ J( b( X, f8 E4 t" F

) T! ?7 {, G5 D3 r. p我怕醫生太主觀影響到家人的看法,
4 d( i7 [' }" w: y' G7 `- z3 p  H* E; {- K* C& L
醫生一句[很傻]我亞媽都自己加左好多自己想法上落去(而且我媽想法好負面)1 C7 ]+ [* K7 I5 s; ^+ }& z$ C

" ^. W# t% R, P! _! q$ A; [有次和媽在樓下荼樓渴荼時,
/ c5 c5 L. l' u. v我手機上網看新聞<有趣的新聞>,1 L& O% O- o* [. m! [/ |
我見幾得意我比媽看,我媽面色大變
8 D2 f+ k" o& E: H# B(說:唔好比我睇,又說你D傻野是上網學架,又大聲說我見報的事<而且同台有其他人>)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
點解要睇精神科呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

見左報 (D報佬作左好多野)
) B  ~% n/ S+ K6 x
+ W2 O1 g- V  Y5 [[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 10:20 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:15 發表   
4 @4 n- _  u  T2 @  見左報
* k7 A+ Y& l! Q/ K' E6 U- y6 [不明白呢?
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-2-22 10:17 AM 發表   5 k$ c5 G0 n- n' ?3 t8 G+ o1 V

' B  k/ @' A7 L, o. h8 n) s不明白呢?
( O- k+ N, d( y( X# I
0 a4 o3 X) a5 @http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D10 J$ n3 K- w0 [, `9 A8 P) A6 \

+ l4 F/ D. W% |: m4 U4 k. P8 `7 g9 p- |: |

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   
+ e8 l9 {2 q' I2 O8 e
8 q7 g% i. a. ^6 Q* w3 S( c1 t
( X& t% [4 L$ V' {http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
1 h! L4 F3 @/ u! `
) f' f+ S( K) r, ^( [" }
是妳嗎?

, 醫生說怕我自殺6 {6 n- S6 ^0 v5 ^

5 c( N( w+ ]* M! z$ b3 ]. W+ L/ o- n% R! f. I
醫生要評估下我是心理/所以有排見???
% J% x) j- @) P0 S2 u1 O: ~, |8 S- \0 s9 M

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:29 發表   
' G" }7 I( w, s6 H/ k  S, 醫生怕我自殺
$ ]. `8 W# o( X$ _7 [" X
說真的醫生做評估要看你精神、心理、情緒是否正常先~~需時因人已巳~~所以慢慢看看吧~~

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:21 發表   4 T5 `# f0 D2 ?: W% t2 m/ k
1 s- Y. m5 A* W

$ h4 l2 L+ }( S: {. \2 P8 ]( bhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=32166&extra=page%3D1
' `3 x1 W* E3 i- u1 S" ], z9 K
. t* u1 X3 l+ C) \. z5 F" J

% e( j1 \2 G2 a6 x, o4 y8 p
. h/ K5 Y' Z7 s: t

; L* l3 T# `  O7 _) F. ^% o東方呢類報佬經常都將 D 簡單新聞加料發水。3 O; d" N7 T: _, R

2 V9 s* q3 P8 ~. s& O! H

! v3 v8 {" G) {; b' L( e其實介唔介意將當晚發生咩事真相講清楚佢, 起碼呢到D姊妹對件事唔會誤會吖。6 }/ g, D  g  C

醫生說要先處理家人的問題
" W) n3 W- r' l" o4 y! U
+ m' \1 }7 u  P4 R2 ]2 @" J. l8 d1 Y
) E0 ?3 c7 [1 y: K3 T0 A
# e3 D+ K" Q1 I3 P3 k( h' n3 I) L8 N: q1 n3 g% c) w
以我有記憶我穿女裝好像有18年-我是小學一二年開始
4 c5 }  E# y7 y7 n% M. W4 I(沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心)$ @; Q, w/ P" a  G" X8 i0 Q
今年29歲 $ w% R# Z# M! K$ X8 }6 W
高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
; L1 r' s$ E  X+ ^5 J; q8 A) C5 _
我只覺自己得60%像女 (我個頭像)* I8 H9 b, b9 X% m" k( r- D8 Q9 ]! P

& x& ?- m- a1 z2 a我小學時真正想當女生
, }, C/ Y* {* ^/ H
$ @* {) e9 i3 z' `9 N現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像
7 s: s5 D! g8 X# S# e. U5 c/ @% G1 w* L' U$ i8 D. |
不是衝動,不是抑鬱(是自己有計劃做手術). k$ w+ E* I; r( q2 B

8 f$ Q9 s. c' j0 Z) i% i5 ^& L我只是去左個DD,本來想兩個流血太多 (想自己去左爸媽都唔比佢知[他們一定不會同意])' F. d. b+ h8 P9 U! w0 z" A
; m) e/ B' p( y6 {7 q2 ?6 y9 @
叫爸媽打999$ j, {5 n% Z' D5 z
# Y5 S7 j1 w" R: t

L) V7 `2 n& h% d7 N; i, M(我爸媽好古板,女裝都唔比 )' ?% }3 }! A9 u& P& Q& |
; L: i' d  ~4 V9 H
現在要我見精神科醫生,如果我問佢開荷爾蒙藥唔知佢會不會開比我.(不過我自己都吃開不過得0.625mg 但沒有大用只是,皮膚好少少,白少少)
! g9 H, p2 @0 |! N$ I2 s2 m8 V2 {- H! K# D) r6 t: j
我不會再做吃荷爾蒙藥算la....現在沒了一個DD只要3~4mg(如果兩個DD要5∼6mg要吃好多藥又要好多$買藥:Q (DD內男性荷爾蒙和女荷爾蒙衝擊副作用很大):Q
3 L( Q( V4 ~# d. b" z% C9 U# T- a7 Q% W# X8 ]' I# y, G. Q0 Y0 f
我中學時買到藥周好ra~:Q$ J* g( q4 a  _( f- b6 e: a% d
4 v! D- E, s- g* w' H
現在自己都唔知自己想點,害怕變左不像(而且我爸媽都要我做個正常男人,我媽好像想我生仔(說:好地地剪左)不過我吃過荷爾蒙可能精不建全生B出來可能會畸形)( j; P. f# H* V% L* D- M7 T

# p, V$ r3 n. L而且我對(男女都沒與趣又不會結婚生仔)
. ^- f; ^+ x4 e: H7 ?
4 u# [2 `- u* x( w* m9 K5 Y2 S, ?( y男~我會好奇怪: R6 m2 M) E8 P  y
女~我只喜歡自己6 {$ y" a; ^6 `) z6 K9 X, K

% u6 G' J! z% ^4 M$ B& EAV我想自己是女 . s4 J- V* x0 V4 X
- r+ f% {2 X, J0 Y  _
(我看到自己皮膚一年比一年差 9 |% d' K. g. E: y0 x0 p; v1 ?
毛孔一年比一年多及大
1 \& v. [: Y0 @3 ~毛一年比一年多)
+ P) P" X% Y1 ^: w6 @( Q
8 u! K) D7 I, p0 P9 l( m7 H7 W' a我怕30歲後什麼都沒有做變個了大叔後悔以晚
! @+ J: Y* {$ a4 _" h% N- @  @) D' P
看見街上D女仔衣著身形很吸引,我想那個是我 又看看自己只是一個變態大叔
  B+ `6 X9 G* @
5 A. m. L3 \6 B% Q# H" n% k[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 11:41 編輯 ]

回復 10# sly2342003 的帖子

其實.....
8 D# O: N- v; a  o9 Q" R只要有足夠金錢
$ U. X, ?: h* _; ]. ]' y' U6 S; t' {唔會有變咗性唔似的0 `- D( P& x& `5 T& |& ^9 K
因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
" {, S7 Q* q7 z5 e& j脫走多餘毛毛、學女聲
2 e3 W: d6 X' i! a  R2 ^3 j$ N. b" e" _8 F
問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野7 @9 M* V2 v2 |8 j/ `& a- E
就只講留長頭髮一樣
2 ^0 y0 c& C2 O: x! T已經會令你搵唔到工

: o+ b. D$ @! [. w3 m2 X; v4 v
" k1 u& [& G3 Y( R7 e  \( X我都29歲 到現在都沒長喉結
, I- h5 E( K2 u9 R: j7 I1 |" ?2 T) z) d" Y

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 10:59 發表     V7 F3 k+ y3 `& U( A: w
醫生說要先處理家人的問題1 q/ l$ Z, E- A, D) [2 R/ ]; Y9 w

v  q. O% n* v9 p8 q* D6 S. u: ^  x) j4 j! E; l
/ k8 O# M2 g' A+ R
1 t+ `" r5 W/ b
我穿女裝以有18年 (沒有出過街!但試過在男裝內面穿絲襪/泳衣卅背心); D4 j3 o6 X1 H( m6 M/ H* t) V. ~
今年29歲
* a5 j, |  [! }- y高159CM  50KG (減肥中) 最重有175KG 想減到45KG
- E2 |$ N! w1 u1 \& ^, a8 Y3 m$ v! s9 |0 a
我只覺自己得 ...
  W% `; @3 Y/ f' b4 a妳自己都唔想點醫生又點幫妳呢?
! J# w: E& `6 U! k6 i如要家人接受~~必須要醫生信妳~~醫生會幫口說好話~~' A/ O  N2 |  e4 B
醫生點先信妳呢?" V' w3 u- F5 ^0 o* n
唔係屋企穿女裝化妝就信妳o既~~
! Z' k0 h' s! C' u* `6 o妳要改變自己不論容貌、打扮、行為、舉子、聲線都要女性化~~6 {0 w+ p. ~# x: ]
即使唔能夠full time女性生活~~都要有一定時間係女性生活~~1 d# o/ z1 U3 ?) p/ F6 H  z/ n$ \( E
食藥係可以令面部圓D女性化D同長出乳房~~
" q2 a# C6 C) l7 [, e9 R! B! j/ Z仲有一點~~性別認同、性取向係兩樣野不要混沌~~

引用:
原帖由 humenfemme 於 2013-2-22 11:35 發表   
. z! `" R- a# M1 N0 S其實.....& g7 |$ \/ ]# e! J
只要有足夠金錢
/ ?" K3 n/ ^3 C唔會有變咗性唔似的
+ \% Z3 u4 Q9 D# s1 N因為有錢有得割喉核、整容令面相女性化
5 j  i/ [! I4 Y脫走多餘毛毛、學女聲( W3 u) `, M, o1 I6 V

3 j& \8 N6 i% l$ F/ \問題反而喺你有無咁多錢做呢啲野& ]2 Y' q( k. s1 l+ d* B0 N' e
就只講留長頭髮一樣. K9 x# p+ g2 {- ]! x* ]* ^; T
已經會令你搵唔到工:sw ...
8 _: o- a* t& q唔係割除喉核只係磨平~~1 O4 p4 m: O$ W
有錢可唔可以令家人諒解妳?
! H8 [6 i$ N. Q5 d, G+ K- z有錢可唔可以令所有人接受妳?
, ^# M- t2 t3 u! R( b有錢可唔可以冇人歧視?
; p/ Q( P& @* L$ a有D工作長短頭髮不分男女都做得~~只係肯唔肯去做姐~~

回復 12# sly2342003 的帖子

我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!

引用:
原帖由 uniform 於 2013-2-22 12:20 PM 發表   
& @/ X, B* `) X我都無喉核啦!唔通我係女仔咩!
  o. |9 c6 C0 x6 h" H
  `- h4 \, p- i& `- k
我要做美女,不是女人 ( I$ c# q7 w* P# I& g
& r) M0 G9 W* {) _$ `( p5 [9 w
有大把女人樣子是男人,帥奶都是女人
/ h' i7 A( L2 L: k1 H8 b8 T" \' s9 Y2 K3 P- ^- R. o9 v

試下叫醫生轉介你去威院嘅性診所啦!

現在的你是要去努力工作賺錢去整形吧

醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知/ N7 w/ C- L. Q- l7 a( n# W& |

' S# X# a+ d/ }9 Z! Z. c* w[ 本帖最後由 sly2342003 於 2013-2-22 21:01 編輯 ]

引用:
原帖由 sly2342003 於 2013-2-22 20:59 發表   2 d* w# t0 g, Q) J
醫生佢話會轉介你去沙田評估,但是不是威院我唔知
( e; N& x9 R6 w  V1 U
" t) z1 {$ ~: H8 s9 ?
佢轉介你去沙田有鬼用咩, 叫佢轉介你去威院啦!