嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   , c5 O( W+ }& {/ a+ H  Z
昌記有那幾間學校選擇?
. t% a; V8 O+ _7 r
) k: f9 \! k" y, S! g9 k我上星期去左昌記la( g# m9 ]6 {% m$ T, C( Z
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
% i% c7 x: i' x我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。! e9 e% ?! c5 A

& @1 B4 C4 ^; G% |! r8 y" A% O但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
3 _- {3 P! t( K0 }建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先2 U  L3 M3 @% x7 t2 |9 c. b2 Q: |
& T+ l" N- J1 X2 |3 G) G: [/ _

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
. G1 s# K8 y4 x( U昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
$ M3 v+ h( Y; c# U/ \1 C9 x) c8 O4 u0 u% f( V' z( N4 z
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
. a- @3 o; @6 p0 r& F, A
& b& x1 y  d( W/ `( f, S
Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利, w! h% L" m3 s6 ^
大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
% }8 ~9 C' ?/ |% r0 W我都買呀,但好驚。
; b$ P" a  ]- x/ R9 L7 J
* e8 Q9 |: d& k( U2 x$ w3 [: }
買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
  }4 m7 d6 n% p% f7 F真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
# j8 v3 N/ K$ p, ^) S# f, z: G我第一次買都係昌記
) K# u7 @4 V7 q! y+ Z7 {真係估你唔到咁易
# F( @) V, }# F) g# m7 {8 G* B  |
: ^; t! G7 B# `' J" u# q. r. w昌記真係唔理賣比邊個的...
  D! Z6 C8 n) o5 [2 I% X蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
0 K2 ~5 ?- B) E( S" ?7 r/ L( V/ D/ }2 F大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈9 N4 Z8 m: y7 g& j8 m) I( k8 |4 A
但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   $ u' ~" U3 N) D
我覺得鞋難買過校服@@
! V8 I2 O# j- U) W+ t: _

, n1 v4 X0 p7 t  i) e7 p* ?如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   . K. w' e3 _5 W7 f1 f: s$ I+ Q& [

; P1 ~6 O% f' o, d; g/ S, Z$ J0 i* X
* T; R8 h3 k0 u5 P, m如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
. Z3 z0 v% N) W  i$ V0 Q$ z+ k5 ^! |5 o  |4 N/ K: ?) q7 r3 W7 x. _
同意2 X! {7 A. ]% D0 S+ G2 h8 D* O
校服一定係難買過鞋 : g3 v; f6 O" }& i& d$ C* C
! m& t1 R, H3 y, S/ o% C
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋6 T- `5 m, j. n# \
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大
$ Q8 G7 t5 \6 j2 \有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
$ r$ V0 J2 B4 W; k如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸1 h* S7 |) B$ T/ W' X1 f
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   : e% ^. c. p% z+ V* o  _% H
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
( e5 i- R5 R' Y& S7 G" B" }/ L+ ^
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。