嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[求助] 新手想買化妝品一問

新手想買化妝品一問

請問去邊到買同基本要買D咩
. H' L3 \" }, {8 [: |最好平平地就OK# ^, V2 F% s4 s2 j8 F$ d, y

/ x0 ?0 T  p6 e% q4 |[ 本帖最後由 kenyip77 於 2014-7-22 20:00 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我多數去大的連鎖店....

姐係沙X,卓X?

Aeon十二蚊店
我是乖孩子,我不說謊話的~

去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇

去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?# O7 h; \, Y' P+ W/ t9 x. A
所以我很想去買,但很怕。

我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?

引用:
原帖由 yoda0806 於 2014-7-23 06:14 發表   
4 N8 a" L: y( z去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇
+ h6 Z( ?) u, i5 Q5 z
1 y5 D+ V& r9 J# s* u2 K我以前唔識野時試過, 好易比人屈買貴野

引用:
原帖由 wondernight 於 2014-7-23 08:53 發表   * ]- X' Q' v$ I7 N
去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?
6 r3 {' Y9 T: E5 R1 G6 p: i) e! _所以我很想去買,但很怕。
- n. v/ _  ]* D1 I+ ]" O9 s# B3 S
2 Z1 ]3 `+ ~; ~/ X. g$ {售貨員實會望你喎, 點知你係咪偷野或要求助4 t8 ^9 t1 ]; {" U5 r9 x! k
至於係咪用特別眼光, 就睇你有冇鬼鬼祟祟咁望人咯
( h) |/ K. G: ?  {0 B
+ B# m# [  q. h& u/ S& l! b& g4 J% W等到唔怕先去買囉, 又唔係去買女裝內衣褲 * w7 p; n0 v. s# w5 ]( F! \8 I" M

- f. G3 d! }3 C& T[ 本帖最後由 lovable 於 2014-7-23 10:25 編輯 ]

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-7-23 10:09 發表   
6 V% h4 N4 P& _% C4 t/ {! j我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?
7 u1 p/ T4 s5 H! B! q5 X

) K  [) z5 H2 R2 f你可以買住D基本野: 粉底 唇膏 眼影 胭脂 玩住先. G+ H# E& V' d
其他 睫毛液 眼線筆 等等遲D慢慢先買囉

引用:
原帖由 kenyip77 於 2014-7-22 19:55 發表   9 |, q- v3 b+ H9 N6 v1 u, p% Z
請問去邊到買同基本要買D咩
  T' ?; z) g6 a& r6 U最好平平地就OK
9 p! c! m' b7 Z% M/ O$ c
最重要係你想用幾錢去買 因為咁樣先可以考慮到要咩牌子

萬寧,屈記都有
8 @% z: Z% y! E其實佢地宜家太多自由行啦" V' H' C$ \5 C7 b: q
無咩心機痴香港人
" ^1 @3 {! D0 n  L8 t7 m! t9 R. n* F睇得好自由

How about the internet?