嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

買鞋問題

買鞋問題

小妹初來報到,有問題想請教大家
2 H2 S$ I+ A5 {本人只係新手玩CD,衣服同襪都膽粗粗買到
9 H1 S( `* W/ J- L  u% K但係鞋方面真係非常難揾,就算睇啱都唔夠膽去買
* c7 M" a; n$ E; Z2 g& }! ?6 E' u& d9 y! w所以想問各位平時去邊度買鞋% h) c/ ~) n% r$ X- n; v3 Y% W& v
(小妹特別鍾愛細帶高跟涼鞋同細帶高跟鞋)
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我買鞋冇特定店舖(鞋店多數有我size), 睇啱就買, 否則驚第日搵唔返!
我是乖孩子,我不說謊話的~

對我而言反而是不一定有碼~~買鞋比買其他東西容易克服…

你咩嘢size?
暫停寫入

你們真好, 知道自己size...
3 }, P9 Q, ]  Q最大的問題係, 我連自己咩size都唔知...

尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,& C2 a. o9 f. D6 e. s. d
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我

引用:
原帖由 paulai 於 2014-8-19 10:53 發表   
5 @) {5 }3 k) h9 M: q* D# l尺碼方面我十分好彩,因為我身形比較矮小,* P2 `  _6 }7 j
有次偷着阿媽D鞋都36號唔係十分窄,所以37應該啱我
% u. i3 G* }3 m- d4 x& Q  ?
* \; A6 x& A3 I咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 11:08 發表   $ k  w( H- f; f) O! k

. u4 K& l& h) T( P+ p: s# M2 J' a' h. H1 I& c2 u
咁冇野好驚啦, 睇岩講幾多號然後比錢咪得囉, 你唔試冇人知係你著!
0 q" w/ i4 M- Q3 W& b. x4 C1 d3 E對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…# F9 M5 d$ E7 m& {# f
& n4 w" h* M- G/ R+ E+ z' R
售貨員可能只以為是買給女友…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 12:47 發表   0 f( m1 o9 K& L
5 W* [6 N: H( c1 i( s
對呀對呀~~買女裝鞋不難正是這樣…* q5 R' f! W1 k
+ \6 t( H4 t% |# q7 N
售貨員可能只以為是買給女友…
: U* {4 M; @+ T1 J& P' l! b

0 \- W1 q  ~# F5 _8 l( X) L) }其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!

引用:
原帖由 lovable 於 19/8/2014 13:04 發表   
+ t: y3 ~( E! t/ U% z- O- M  \5 c

+ o" z( Z3 u# a其實買衫都是相同道理, 沒什麼難!
+ G& j( R, }$ o3 ?5 s
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-19 17:55 發表   
% B' T: h7 d/ V$ |  X. T8 p" h  v( J( F& [+ ?$ o$ b; f$ q' f
個人認為買化妝品和內衣褲比較害羞~~沒能克服…
5 s7 C  O' S( Z& ~3 m

6 \1 E9 Z, J$ T' O, {4 Lbuy lingerie is more easier..
' O& T! E/ o7 Z. D2 w
' P! N* D, i- T! c- Bbut dress and suit.  now can buy on-line.

直接買如何cd物品都無野好怕。。8 M3 @2 r" T8 _7 X9 l6 s/ n5 d, w
就系鞋,,,,,42碼arrrr

真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手

很難克服去買女性用品.....

Many in Tao Bao ar

上網買,Z字頭,衫褲鞋襪都有,價OK。

引用:
原帖由 芷羚 於 2015-10-24 07:41 發表   7 i& Y/ k! W+ P1 A3 O! r2 \
真係唔知邊度有大碼尖頭高踭鞋賣……43碼左右,想人手訂做都冇…… 平底鞋又肉酸∼,買唔落手
/ {$ h$ `* w# s

, C' k4 O5 d5 h$ p3 ohttps://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.3-c.w4002-13835634240.91.1037dabcDEOJL3&id=545863672381
7 G- q$ f1 C( J0 O% B淘寶啦,最大44碼。

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48

淘寶很多有44以上的 我看過最大到48