嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

離開...是為了回來

離開...是為了回來

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

覺得好的就按一下感謝吧~~
妳要走即刻走灑脫無謂回應

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-19 21:00 發表   
" U0 x0 W* a3 F4 V3 o$ b我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
9 s$ V$ q6 q; U% i* L7 q% Q) O

3 T$ J7 T2 P) c. A8 H

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-19 23:52 發表   / A: u, x  U8 b6 ]
  p/ H7 ~+ m! S. \1 J9 N
$ D% v% {7 m' d
**** 本內容被作者隱藏 *****
( Z" l) p# Z2 d+ S& W8 G
咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 21:20 發表   
/ ~# u) m8 g1 J  U; Q: A# \' w0 g) k3 }+ G
咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
0 v) n7 b) c8 [2 ^" _. O# q
) \" J+ T+ n9 M: f7 R# d

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 22:44 發表   
6 x6 P4 v; }; B9 J, Z5 {; }4 {4 w! Z2 l; Q

0 N2 \# B* F9 f$ P5 H**** 本內容被作者隱藏 *****
6 i, _" y+ `  v$ g7 q
係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 23:03 發表   
% t0 K9 |! |+ k* f/ m2 F4 I2 T9 V  G  C, k
係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
. |) w1 r. R" Q- U
2 z6 {% n2 m5 q& Y: u( R
引用:
原帖由 Joey123 於 2014-10-20 10:34 發表   
5 y. ~% u! |  R9 E+ y) W- O8 `$ a大家通常出街會去邊行
- K- j/ d. n% \& ?" B1 d3 B" X7 N6 D

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 23:07 發表   1 t/ ]5 k9 f* A9 P8 j+ H1 G8 D
! H* o$ |5 l9 k0 W, p+ m5 e' {
" [/ `& J* c# o9 }0 D
% b4 _# L8 }  t+ N) M

+ y( Q5 Z6 B5 D* s**** 本內容被作者隱藏 *****
, I" ~9 G" z' J; Y7 a) |# A$ w" @  x我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:32 發表   
/ o4 z% q3 ?4 k
; \, d2 F3 H3 E& `7 j1 ~我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
3 t8 z! H! G" r; I! o8 H8 D" r8 N6 f

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:38 發表   4 p4 F  t3 W& n7 n3 L0 y1 ?' Y2 n

6 _; n. N( B1 i  p' l
# z" h) D8 u0 Z) r6 N- n, M( o**** 本內容被作者隱藏 *****
  E" ]: `! V2 t1 ^3 I) L7 i" I
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:40 發表   " K& k/ E( J) B0 @7 M, I

_" f" \( U4 B9 o1 I4 H  K而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
( A0 ?4 B+ `4 H/ T/ V  K8 A
! ^  ~, D. Y: C8 [& n

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:48 發表   
. j% Q. P3 c" k  k0 Q( R4 ^- `7 n7 B; j$ Y+ {" k5 O
0 ~: F  U+ D0 B# r+ D! \9 ~
**** 本內容被作者隱藏 *****
+ V! N( M: N8 }
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的

我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
) ^( w3 z  ]% x, R1 g5 v: }例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
' C. `; l% H6 Q4 X  D2 }9 R) y之後有某某人就寸七七咁: 就係有D小朋友出來亂UP廿四, 全無養寵物的水平, 新手又來扮有料...
7 @3 v) k; Q$ L9 j! @2 b1 j我真係唔明..佢指的水平是在哪裡..# x0 P, n2 B$ Q9 X+ k( r
(香港地就係好多人有D咁的特色)# l( B2 f+ j. C: _; _4 _3 S
6 g+ X% X- f$ b5 M9 M3 }1 m
之後我明白了, 我無咩知識地位人品, 打字多左, 會俾人找毛病的, 又說我中文不好又說我呢樣個樣
9 R) A6 \  r2 V& x6 q8 i都係一句起, 兩句止..."精簡" 0 q' t; {. @! k
之後我明白, 網上發言唔多使客氣留情...人地生活壓力大, 要養起頭家, 日頭返工好受氣, 打左十幾廿年工, 人生見識多' Q7 T  ]) U8 v6 Q
而且跟本上..唔多必要放上心, 人地都係打下字..打咩字, 無咩必要理佢咁多

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
2 P7 j" n# T) n6 p) }我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... " \+ O  B4 a( M) j% r% ~2 a! F1 a9 u% {
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
! Q7 v* D" `; N' ?$ s: j之後有某某人就 ...
+ K0 m& S- L& j4 u# V8 {
我都明咁O既反應好令人氣餒,不過既然有言論自由,就唔好理人咁多,你又唔係講O的犯版規O既O野,理得人呀

唔...好似有點離哂樓主的帖題:
% H4 [; D, j+ u$ ?% O因此, 我又發一下: 離開和回來, 其實係好的
9 m' @; X; {& ^- I就如, 我地人在某國...如果長時間都無咩出下國...從來沒有離開過, 不一定是好. y9 v: k* H0 H* J* ?' _, Z
又或..離開之後永不回來, 又不一定是不好    ' ]; G  {6 Z5 F6 \' s
4 d7 r( Y* }9 t4 r
離開, 不一定要回來; G0 a' ^$ u+ }: }5 Q7 R
就如, 之前做開教書..唔做老師, 可以轉行姐, 無人限住你要當某一行, 你無做老師唔會死, D學生無左你, 都唔會死0 A, @7 v, Z# v9 U) b
! \( {0 K6 \/ c9 }
離開, 亦可以回來. ^1 ]6 s( y5 U' h: J; |. i+ p
就如, 聖經中的浪子回頭故事...  人生..亦都有無數的例子, 拍左好多次拖..亦都可以找回初戀那一位

5 ~$ W( E! V& n& p  i+ w$ I/ [. R( r( x

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 19:40 發表
8 p, h! h+ p/ m" c4 A, Z1 U
' u5 `9 u( C. R, n. S+ @鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
  k( \% |; t& r% h* t& D, N4 i
仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
( L) y; n2 Y. w8 z% c. r我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
+ ~8 L- v4 g; ?0 W- a' {( x& D* v例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
, H. m% Y) E( {1 A3 J9 |5 Y3 v; P之後有某某人就 ...
% j# B* l. N' Q7 w, C0 @0 H
其實我成日都被人串
9 r& c7 }7 F1 Y$ a而且好多都小圈子淨係圍內友講晒
10 Lionel Messi
生活照請看fb,ig,歡迎搭訕
http://instagram.com/carmen19991231