嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

太多絲襪的壞處

回復 40# HKReindeer 的帖子

我最討厭厚木, 試過好多不同款, 但著親出街都會跌檔, 所以依家完全不會買厚木, 日本牌子絲襪, 我最喜歡福助 Fukuske; g. `7 r7 B: |

$ L1 p) x# s) [+ Q1 [( `; ]wolford 其實我真心不太推介, 雖然的確係少有既世界級絲襪名牌, 但其實依家好多歐美絲襪品牌都做到同級, 甚至更好既品質, 重要平過佢, 只係無佢咁出名, 真係要買我就推介Velvet de luxe 66 or 50, 包你著左唔想脫
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
Wooooooooow

引用:
原帖由 noel 於 2020-8-14 00:20 發表   
( G0 @; a2 y0 i1 M" {我最討厭厚木, 試過好多不同款, 但著親出街都會跌檔, 所以依家完全不會買厚木, 日本牌子絲襪, 我最喜歡福助 Fukuske* [2 C* |1 M& |: V, F7 k5 L

+ J8 X2 p; \- O* P. ewolford 其實我真心不太推介, 雖然的確係少有既世界級絲襪名牌, 但其實依家好多歐美絲襪品牌都 ...
! l- r- N: h" p2 `) V- p

+ x9 _' `, F: T; ^0 h( t穿絲襪純粹咁樣著係冇問題既,但都有少少技巧防跌檔,你估女性冇預過跌檔問題咩,想預防跌檔你應該要準備「襪膠」6 ?% `1 p- x; _# X  i

- Q6 Y5 g- P$ b+ x! d4 c3 n我估你應該聽過襪膠,我中學時期好多女學生都用過「襪膠」黎防止被訓導主任為左對白襪鬆落黎而記小過1 m8 z% U8 M* l9 t

4 H. m4 Y6 [  O  N但今時今日依加D女中學生會唔會使用「襪膠」咁我就唔多清楚,但「襪膠」用落絲襪度原理都差唔多. F! w0 ], p0 N
4 k8 Y  |4 l' j* k8 o; r$ H; \
著上絲襪後,再係絲襪褲頭塗上「襪膠」(位置:就係你條腰度)咁應該會防止跌檔問題
$ u. g8 ~. T  s" h* s4 w& `2 G2 i4 D* w$ z
效果得唔得就唔多清楚,因我對絲襪好少會出現跌檔問題,可能我坐得耐太少動動條腰既位置' E* Z! z) [+ ^$ K

4 e6 _7 h; l1 M* M1 ^8 G0 h0 G不過講起跌檔我依加著緊都有留意我對絲襪有少許跌檔問題,話唔埋可能我不斷轉換翹腳姿勢關係8 r. R2 H5 e( G* E8 `" i: G3 D% \# e
- C: l3 M, f( f, d" g
至於你介紹比我既牌子,我都有睇過,我都會考慮下

回復 43# HKReindeer 的帖子

我著福助 Fukuske 同Gunze 都好少有跌檔問題, 所以無乜必要特登用襪膠
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 noel 於 2020-8-14 21:30 發表   - e. q9 _  e+ h6 A% E
我著福助 Fukuske 同Gunze 都好少有跌檔問題, 所以無乜必要特登用襪膠
/ `6 |: O8 P+ G; L, n3 Y

h0 x: S- `0 i/ J: f# n9 s我反而會考慮用襪膠,因為絲襪著得耐此終都會有一日出現跌檔
- f. G$ q, _  j& |/ ]) V* D$ B. \% [* Y1 I
其二就係:我在家工作期間我著絲襪,開始愈來愈需求大,一得閑就要著,
1 o  w# _# Y4 V  e  D
2 |0 ^! {* i# W/ R4 y* L2 C我唔知點同你講,可能我真係上左癮

回復 45# HKReindeer 的帖子

我由於太多絲襪,所以唔啱著,唔中意,有少少爛都立即掉
1 D$ R9 }$ D' L4 X( I我明白,以前我都一有機會就著,依家我有時都會著薄肉絲返工,厚絲就衹能在家著,不過就唔係經常,呢排因為狂入左兩隻外國名牌既中厚絲,所以都多左在家著

好欣羨~編號吧,從1號; [  h3 m* {2 g9 w
穿到底

好有興趣知厚木品質" C- T* d& V; O; j; _7 @4 l0 G
請問樓主是否身高超過170?
- ]2 i/ P$ i$ d" M# h9 ^2 b! p, [2 v如絲襪彈性不足及 one size
9 d+ g. U" C# p好有機會因不夠長掉檔

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-8-16 10:52 發表   + A5 T$ {% Q6 j! u4 y$ @
好有興趣知厚木品質, M& N/ K( p7 a: j
請問樓主是否身高超過170?6 f7 Y7 q  P  }7 U# [
如絲襪彈性不足及 one size
5 O! V* x# O4 D9 j% @* j好有機會因不夠長掉檔
( N2 a* g; `8 |1 b  h: j* |% c% g- B; \8 e9 ~* x
品質要自己著過先知道感覺係點,外人係好難形容$ B1 i. n+ e: Z- O- P. ^. l& O, q
* R+ j+ N# m( z, V4 L% K2 Y+ U. D$ x
至於,我估應該唔係不夠長掉檔,否則樓主唔會買咁多絲襪啦

回復 48# JoJo1217 的帖子

厚木品質其實我覺得普通, 同gunze 差不多, 我身高剛好170cm, 著gunze同福助都唔會成日掉檔, 係得厚木先會, 其實我已經知掉檔既問題所在, 而且都多女性都因呢個問題, 所以都被掉檔困擾, 近年日本都多左出一款新款絲襪, 都有較解決到掉檔問題

賣返出去囉,有人會買既

回復 51# odinn 的帖子

絲襪好難賣得出

引用:
原帖由 odinn 於 2020-8-18 12:37 發表   7 }5 r( Y. b5 M+ z6 p0 m* S
賣返出去囉,有人會買既
& R( f. Y; a- N% |$ X; y賣返出去唔係唔得,但賣返出去機率係好低
7 l  b; t$ Y; G' V9 B) G$ M5 _! @% K) z+ G
可能成堆絲襪要hold好耐都唔出奇,4 {! a6 l  J+ S& W4 ^8 B; {
* n, i/ r, \- ^; S
當然啦!你心裡打死都要賣出去,總會有辦法賣到一兩對
. L& s4 E5 ^) b5 h! R% Z2 `9 |: f) P  w$ o
不過你預左弊多於利,睇你點諗,但一定唔荒好得去邊

有X L碼出賣嗎?

絲襪真的是太多了,我可以幫忙穿

引用:
原帖由 noel 於 2016-12-19 11:38 發表   
7 w" J  M1 n* r, p8 F3 b" x) m就是每次也不知穿那對好, 呢度只係約四分一既收藏
' z7 @+ i  M+ ^) u其實你可以比我嫁,我可以要咁D0 x2 Q* c- u. o$ t  x

) n: _; g3 f% W( o5 k因為天氣涼左好需要絲襪黎修護我雙腿
- J; j1 o! z7 _
* x+ [, }+ o8 c+ O當然我要未開過個D,同埋我要wolford牌子

回復 56# HKReindeer 的帖子

相熟姊妹我真係會送, 黎緊都會送對wolford 同一D唔啱著既絲襪(全部全新)俾個姊妹

嘩。。。投降😂/ D% E6 U5 q: C' Q5 q
呢度只係四份一,仲未計開左個d,我女裝最喜歡絲襪,但也買唔到咁多(主要係無位擺咁多,有時勾絲也掉左好多對)我諗真女都未必有你咁多,你真厲害,佩服佩服👍👍👍

回復 58# 黑絲襪 的帖子

個帖4年前既, 所以依家已經唔係4分1, 可能係8分1了, 近年歐美款買左勁多, 但消耗慢

引用:
原帖由 noel 於 2020-10-11 23:07 發表   
3 E4 b6 Q0 j) @, O相熟姊妹我真係會送, 黎緊都會送對wolford 同一D唔啱著既絲襪(全部全新)俾個姊妹
8 r; `+ ~0 x$ [講笑炸,絲襪當場自己買就最好,而且名牌絲襪真係名牌絲襪
( v, q& h$ M4 D' u# l& P+ v) ~! S$ [7 j2 X5 w) n% e$ ^& S
點著都係咁舒服,同埋愈著愈脫不了4 ]& d( ~' R% c$ {' i, y9 m

, J" }0 S7 Z/ j- F0 X
引用:
原帖由 noel 於 2020-10-12 22:39 發表   
% e/ ]1 a# R6 V3 G# V& _個帖4年前既, 所以依家已經唔係4分1, 可能係8分1了, 近年歐美款買左勁多, 但消耗慢
1 d+ n1 T: A) \. |
# U. d# @7 I& S, c! X
你當然消耗慢咁多對絲襪,已夠你著5-7年% ?3 q9 ?; u1 N: }
4 F. F2 d7 B% t" r! o/ p