即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒1 \1 r1 z2 [" |* F7 ~! m- r8 S& R! W

7 B. y( u; I* I3 }9 V; q; k; l那就是5分鐘了呢+ e* K  L+ u6 a, @& V

4 L5 D: G( p1 ?& F4 U15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   2 D5 H, n" E$ n: w6 R: ]% z7 x7 i
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
* L5 v3 D4 B. s, k/ Q* A
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
我是個茶壺,肥又矮呀,我是個茶壺,肥又矮; 這是耳這是嘴,這是耳這是嘴,水滾啦,水滾啦,沖茶啦!

五分鐘真的要等好久沒耐心

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。

我都認同5分鐘太長!2 ^. e/ K" b( {2 e1 R. S! T
每次想回都不能回!
7 m- S# r5 S: f' J5 |9 K% ^可否考慮定在1分鐘左右呢?* o& m9 b2 B, f8 R3 h9 T- K
可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........& e+ x9 {: D5 Y" K" ^" x

1 [7 m4 D5 T! N' s5 H突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
2 o7 ?- z) }" p4 a6 x5 C9 j* L' _' }6 U) R
原來, 我已好幾天沒有上來了...................
6 v) I/ W' R5 I* c  M3 @
! {7 f5 S$ I: a. [+ L" o7 y' }. ~, ~遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右1 k: q0 p: V# \4 `
反正有建設性既回覆1%都冇
- @& k+ l* T) y5 @% I! D都係灌水為主
+ T: `8 J9 l% @" Y' u0 V) K0 V' {9 E3 e( j
0 s& u5 _+ ]  C5 @2 M+ y! H1 g

( o. z/ ^* `/ r  q  D* V- b% C5 w[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.

人生意義呀$ L" a. g+ u% Z, N  {8 n. ~. J
返工同灌水一樣8 c" L; j2 E3 o1 }8 }. P/ w; i
8 t. A8 @2 V& P$ u- _
叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工
7 B" o  }; T2 }% u2 j/ {( O! N爽丫丫
% S( F2 D: J1 s! ^- M' m0 H8 {& `8 D3 s

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言..... ! i& x5 l: x3 a2 {
7 U' J4 D8 X- Q/ A/ B
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝1 @" C' p5 A7 {- {' u3 t) \1 A
1 T& e1 Y9 X+ K' a' p6 n

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   " u. H6 D2 q- O- _$ t
基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
# T  C# [) R" u9 f0 P6 }0 s& x3 n
5 p$ q/ v6 ]7 _+ M/ u建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
* c2 E9 d. x5 p$ x4 _: k" P5 q/ t0 |, ^
* `5 J8 Q( C7 E$ N! G9 j
論壇基本設定, 只有壇主做得到.

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!3 C, N2 f* j- @4 D) q
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
" a+ M% O5 N8 A* w4 K+ j0 X我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!$ l. C& N5 B! t2 |1 E/ T
所以我覺得應該減少回覆時的限制!

惡性遁環7 f% r9 ^# N/ t2 C# P
又要鼓勵又唔比灌水% F8 t9 x) C  u. T) o1 V. d
又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢
) r( n0 ?  C9 ]% M' d# O, _1 H又有人唔想搵錢又想物質唔使錢! o0 k/ D0 w! E8 G
更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦1 V6 r* o' q  y& k% P9 m$ d: T
最終自取滅亡, 人類真on 9 ; u* S! g% N$ f

! j1 D' a& P- @- b! l6 _[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
5 P6 {% E8 d6 i4 u7 A有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的
6 R4 o" O1 I8 L/ Q8 u! T% x有人食免費野仲要挑挑剔剔
. }( o; A! N9 R多一個唔多...小一個唔小0 Q3 h  ~6 j% G) w3 |* U
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB9 [  [4 I; B3 h' e0 Q
戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
4 A- n) K! K) T- y# ?6 z  X7 M/ D: d7 H8 ]5 R

" }& n/ w9 N4 b9 c. ?, f" @9 v+ N5 g/ }3 {/ ^/ o9 L' j

I love 花生!

5分鐘真係好耐!

所以能不能做一點妥協修正一下?. j$ m+ l4 y$ m
. P: G( j. x( Z5 I
5分鐘真的太長了

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧 % C$ D! `. {( m0 [/ e
要回文真的很不方便
Cross-Dressing力量~變身~^^