嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人覺得這裡太過保守

有冇人覺得這裡太過保守

我覺得呢度太過守舊、難怪一個幾年嘅標題可以今日咁講番⋯⋯, _) i0 a8 n1 h

* W! ~/ n3 e2 x4 _[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-23 17:20 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

好似大家戀什麼物的標題 出於2010年 真可憐

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯

我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既,我係heelsholic 活躍於鞋類交流,不覺得太沉悶。華人都保守,中港台都不太認同CD, 同日本冇得比,日本CD 開放到一個點。
Heels Fetish

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 16:10 發表   : U6 R" A, K0 O. A' Q8 [
我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既 ...
) B! M- k, k6 g* v" p2 K完全同意、日本嗰啲人講啲野好搞笑、雖然思想可能不正確、但大家都知道冇可能發也。解ったか?

RE: Cross X" [, y  n9 }: r% j; C6 K
, I$ g+ w1 q( I8 ~$ [0 Z  y. B0 p
1.) 其實呢個論壇開左新AC 之後, 即使沒有一定數量回覆, 都不會被刪除AC. 可能訊息上有所錯誤, 不過呢樣唔到我控制.
2 j$ e+ A8 F% m4 |( m( U3 M8 C2.) 至於回覆內容實在不能全部都由管理人員一一檢視, 管理人員沒有可能24小時掛在網上看看每一個人回覆, 過多監控又只會令用戶覺得過份規限, 失去自由言論的意義.' s6 j; c% R  Y
3.) 鎖post 功能好似一直有點問題, 試過鎖post, 但其他用戶依然可以回覆. 同樣, 很難以一刀切方法去做, 因為有些話題尚有討論價值.! n, a7 z6 k2 E9 Y4 X8 r
4.) 同意有時華人比較保守. 但有時CD心態, 發帖質素都是決定CD戀物一群既興衰. 有部份地區CD, 往往都會同"變態", "性" 拉上關係, 討論話題不斷出現, "J", "射", "直男找性"等議題. (同意的是, 戀物與CD, 少不免會引起性慾,) 要戀物/CD 得健康, 就要改變社會對這群體既睇法, 亦都要互相尊重.! S% K7 V, I% O$ F! `5 S

+ O3 ?9 Y9 y. J; I. n7 T[ 本帖最後由 gila 於 2017-9-23 16:55 編輯 ]

說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉

引用:
原帖由 mimiwong 於 2017-9-23 05:33 PM 發表   
8 i  I9 p6 P4 Z  Z7 g  ^說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)
' ^7 t* G/ g  R% G

7 X! C& k4 ?4 J6 V5 h4 G- l' K( J樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎?
* z3 L; o4 I/ U1 j+ K3 m, P" t
$ D* Y1 h& @. T1 D4 |& \樓主開既post 也沒怎麼分享你自己的故事, 我地對樓主也認識不多, 頂多認為你比較喜歡校服, 校服主題也有不少, 樓主可以分享多d, 令這裡的氣氛更好。不然也可以提出一些建議, 等大家參考。
Heels Fetish

呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.0 Q5 z9 p, h3 l$ q, w; M' O  l
不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得,幾變態都得。Facebook 就要顧下型像,唔可以太變態,唔係呃唔倒like.

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 18:54 發表   7 ?1 p% Q& A& z  u1 ]& t- ^

" t9 ?; g% c2 v: S% f3 c# Y. I5 t( z
樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎? ' F& Y% [) X2 _$ u) y
& u. H9 |2 p* u3 N$ E
樓主開既post 也沒怎麼 ...
1 E+ G7 z2 g: w* z: F
咁咪幾好、又多個唔同話題😂

引用:
原帖由 nanaka 於 2017-9-23 20:04 發表   + @$ o1 o+ t, C3 s- P
呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.
" @3 H+ h4 ?9 w; U7 `不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得, ...
1 I, H9 {3 S; I" y+ |
不過我知有好多人悶到走左、因為呢度真係好悶⋯⋯又可能真係代溝 哈哈# M0 {' p: h2 Q' o1 _

+ q, C. g9 E9 l  r[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-23 20:33 編輯 ]

其實我上左一個月⋯⋯真係冇乜變過、太保守冇啲幽默感、講下笑都話變態⋯⋯其實等於外人睇呢個網站本身就是變態咁啦

咁你係變態呀嘛,變態又唔認。. Z" D! s* ~! [# U
5 G$ v, b/ T" P
人地都話我變態架,咁我又真係變變地態,我認個喎,變態又點喎,又唔影響人。
5 j9 H2 g1 g3 C
* P0 z( s9 [! O  K6 l記得之前都有個洗樓性手,成日射野落人啲衫度啦,佢呢啲變態就影響到人啦。

樓主個名...借刀嗎 ?
  P. E$ W9 f7 p8 ~2 W還是巧合 , 真係本尊 ?
3 d- Q& {6 k- v1 T
: j7 z8 b2 v5 }3 P5 s0 a. T
# d9 {5 [, U+ a$ v! ~5 Y# U$ K5 E8 f7 n

我都絕對不贊成 欺凌、人生攻擊、過份色情等作品、不過三級笑話我又覺得harmless
, _; v( h4 ?' F, g7 o講下有味笑話到唔得⋯⋯真係太過落後。其實在大學時、有些老師都有有味笑話⋯⋯7 e3 t3 a! M6 }. C
0 Y% U$ a, G6 a" H

大部分人都係拎野,無乜人比野,個forum當然沉寂啦
2 N1 l( ]3 B3 F+ \
& p1 B7 o' o4 g: g# n- F- ], w6 u一係就認真打野/貼相都少人回,人地d殘肢就多人回,比你都無癮啦
  \, [( Y6 S; ]  m4 {% d; c. Q! s係FB成班fd仲開心
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

但係發覺有好多標提比較下流、他們又不會被罰、這裡真是太奇怪(*≧∀≦*)