嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   / e) j# e7 ~! H; s4 B9 K

+ a# d% }! n4 B* O5 l7 ~5 q3 ~5 Y( t. C5 W5 r, O# O0 R. G* W
是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
( N; P7 k% N" `7 M5 q' F+ a+ ^- @你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   " g; o1 C* F. V
) o- x) d) |  w7 g% x- R' Y7 Z
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
, J" T2 \7 X2 T1 ~

, G( ^6 e2 ^1 i+ L# f屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,3 @( ]" g# e) e
朝早同臨收池時基本上可以無人。 1 a1 Z4 I& Y% T4 x% k# n. ^

5 p* F5 U( z1 m; A5 h: ^  a荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
: m" R4 a8 b* {3 d2 y5 k4 s話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   9 F/ K! v/ H/ u' o% q- E$ V# c) p
3 m4 ]3 X2 i0 X4 ^2 E( X4 x- D
1 T" ]: K/ n1 i8 v* |. w1 I
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,. f& x7 l' \/ Z5 @$ U4 B7 v# m- I
朝早同臨收池時基本上可以無人。
0 l2 O, J' O+ ]" U
" E  q6 W. a. |; N荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
1 @" o0 u% v' a. X: y" K/ `3 L話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
! w# l& s$ K& q: a) @9 D* }# r呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   . Q( M$ V$ v) c* f! F- C

|: U/ J2 c- B1 E, \+ ]+ H' |6 [  E呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
$ E8 T, r) R* Q+ T
3 `% |  b4 K# b2 f" \7 S/ Q是啦,會穿在裡面先,! T6 a7 u5 ?! A  u% N
換衫時除衫就可以啦,/ X7 @$ q! z7 i7 g
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   ) D( k0 U3 ~+ d; r: V) F
! e! R3 e% x  o/ w6 ?+ z
2 D) u$ z, s8 i, X
是啦,會穿在裡面先,  O! W* L, g! n" s6 [6 j- g5 b
換衫時除衫就可以啦,+ J- H+ f6 I$ @, z* T$ y* p, {
雖然更衣室也是沒人
; ~6 W5 d5 B! G4 r- z1 H係換衫/沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   / T: A& r1 x! k

8 A5 r. n- E" [0 ]3 s係換衫/沖涼格入面換?
5 d1 M) R) ]( N! Y( I( k5 a0 }; E4 a* a
5 E& z2 C+ N# z事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。/ }8 ^: B, W4 {+ m& N5 z0 A% T, l
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表     d( e1 A6 @1 E1 ^3 H

# @% |% i5 |, t5 d( T! x2 O
& ^' ^( X# ?% O事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
' \3 I2 a- G3 Z" _9 q$ n  D去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
9 A3 V6 O8 [, ^
spcs有游水堂
( T- h/ [- c. z; i著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   - S' Q3 D$ k% J6 T" r1 P/ C- u

* o8 E: J- Z8 E4 rspcs有游水堂
; o, \3 |* V7 \, V著咩款泳衣比較難比人發現?
- m5 W; i  m1 M/ D8 s

7 h  t1 ]4 h! M- n就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,; @3 I# r: R, K9 M9 {
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
3 T, w" h1 u+ l; u! `- k, d7 c; G* e! \' H6 \9 z( ^
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   
" i8 T/ C5 R+ R$ B, I- u
8 J& l7 e5 t: Z& H. w
% @. E, r) s5 h1 f! ~0 {1 [就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
& P4 M% ~- h2 y' U( S# U  i平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。, j! m1 ^5 p5 D$ @' E# Z; U

! ~: F: x( z2 [9 w7 A不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
2 }3 c9 M( j0 D3 t1 `- Y
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
: e7 \, U8 u; E
6 |. K  i' U7 A7 x9 U& A/ S[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:20 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
8 Y: D- S) @9 q  n8 B4 u" q, |1 T  j$ c( A) A* Y: |) w' u5 i
只係因為香港淨係買比賽
0 A/ T( s. R$ k* p" F
2 n. J% e4 E5 {" B4 Z
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。
4 m9 k3 s( r8 ^5 r0 k' h! O真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   , `& {# [6 k* T: f) g, X
4 w/ }- q7 Y% n/ c% M: u
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
. k# `( ]3 \/ g% u, s! F) a- ], x" S9 }; o; m
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   0 K. _& @" U6 f  t+ P' [& Y, F
: @6 _4 D! |+ q! ^1 W" ?# i

) R0 @7 c/ D! g$ S! h1 {這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
7 x) z# r' k" e, O4 v" [9 |1 l0 ~4 q- ~
同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別
; J) a9 u: d9 q( o* i/ X, A比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)8 l  l6 J% D" P! p
訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用- }. s7 H  r/ x) \# L! p

6 C" m/ m$ L/ I[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   ! ~7 \% m+ i6 o* M2 x8 J, B; }

7 [+ k1 N' M- ?! v: F  M" [& K同比賽款大同小異,只不過係物料上
- z5 F  ~' ?7 O: r8 a- n; H) p$ E- b: y* i+ y. V8 |. n9 ]: Y5 R
想看看啊,算時兒童款式嗎?  H: E  ?! t- `
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   & g* |! i0 a6 h7 @  `. W
) P* M" t8 W( o+ O3 ?

8 h! u, {  \9 s想看看啊,算時兒童款式嗎?* k* I! e6 l, }! D( h! r& ]( W/ ?5 B
如果是3000円以內真的不貴吧。
% ~" s% N" D4 w1 ^! A6 \
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   
* U! V. u; I2 f" u; L! ]
8 B1 J3 Z! H! ^# w1 j) @# \是成人款,不過是舊款所以有特價
5 b5 l/ W3 D' j+ ~; G

0 Z# Q( h0 \6 I5 L6 N: ^1 D/ E$ \) f7 y新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   7 @8 A& q8 l# O4 d& H6 \
5 S" f. m' Y4 H: j2 u1 }
: l6 L1 Q0 ?' n4 n0 X5 r3 v
新舊款不重要啦。
: f3 D8 @+ L! ]7 W- D
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   
/ f: [; `. g' c# D3 N9 h9 g
. k+ l% j  R8 O" w) Y  a1 t; Z但同一style的新款貴百幾蚊。。
' r. {. E9 o5 g; d- k5 t5 B6 ?+ `. Q9 h/ S0 U& M8 {
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   . Z1 y" B; N$ x0 P

% q4 P. S/ E5 W* ]5 p; Z3 g  d5 s8 n( H6 K
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
+ ^7 h, f* x( D我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   ; {4 C3 K* ]& H0 W) c+ G
! g7 h; ]9 l: k+ K% Y
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
+ N7 h$ @# q( x$ }- _& T- A5 h
8 q; y% g3 Z" q# t( ^' h竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?1 s! q6 J) v; Q
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
3 B0 \* T+ s9 r& I( _  v9 M5 O- p3 L
, @/ _" c: K; W* G
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
/ O4 |4 e9 U* ^4 Y; _: [雖然應該沒機會去就是了啦。
3 e% O# Q7 ~0 n+ _( q
https://maps.app.goo.gl/4n2yH
: K. K) U+ O1 s. B, ?, ]Sports Juen Ameyoko Kan
& X: ^5 W7 g& x$ O3 j5 P4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本