嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 6 b. k% b- ?6 j1 y7 C4 I3 s
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 8 Z; E7 L5 Q+ _% _
我諗或許係一個終結了。5 d# H$ e$ M- W) U( r* D( _
! ]6 Z' e4 |0 V: p% M
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。* ^: x$ |  M* G# b
記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
' u& L* Y# s( R' |好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 6 D: N& T/ _' a$ x4 i4 I, c
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
7 J0 S. y+ k  z5 j8 }我諗或許係一個終結了。
2 s- |1 q8 V: D( Y3 \  G0 g4 G& g
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。! j$ o) K" k5 ~0 Y+ J9 h; ?6 `! L7 r5 K
記得要 ...
; m& }/ H" g$ p7 Q向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 9 {/ Q" g& t! S, }5 `+ A1 N% }' u
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 0 P' m$ c6 ^8 ~7 u& X1 d1 r% w" i
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   
$ i! T+ s. j1 \: k9 \$ f; {4 y+ V- Q6 q: E
向前看未來的CD路會更好的更靚的
, B: L% J: W6 K  g& V  h

; d0 @/ a8 ?4 H, y' A過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   4 K* d% G# C' X
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
3 D! {7 t2 n3 A" h  @2 W" q我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
! c( R( ^! i2 D+ e; _# ?4 ]/ q( H% `我早期CD影既都唔想再拎出 ...
9 i& t4 ?+ |  L! S- u) k" N4 e
/ d$ T' ~, j8 J
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼' d5 u" q' m# a0 T: T  S# X
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   ) }8 @* g3 T  D# h+ u* d

C* v8 k( q6 h# h% {# @7 b' v$ e9 U
過去既心血無晒啦∼
9 N8 N7 R( ]' b: }$ y
唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
- n. V: J3 y3 M  L2 D0 e好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ : F3 Z0 ]9 w, G5 s& ?  M2 z) W
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ ; d9 A" s4 M5 N
我諗或許係一個終結了。% ]( S+ O0 G3 M% h' y' |5 L
( m+ z) N5 r" q
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
3 j% @6 d! `1 r8 R記得要 ...
* i: l, ?' a4 O; ?! \- e) C7 D

' y! b  f1 ^2 p' G  w$ v# d我都有5隻2.5吋做backup4 M9 z* `, f4 S; k

: o( e, C$ R. Q7 ^5 F
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   % L& ^( [! f3 X- r% C& z4 W
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 ) @. }: ]7 p! Q- S
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
; v/ z' c8 g* W1 o* y; \我早期CD影既都唔想再拎出 ...
$ ?  c- c( K! O  P: Q% j+ a5 D2 G
* z; O4 g- ^7 U你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   $ j8 W3 B0 T. E+ ^) D8 f0 q" z3 B+ W
( w) |0 a7 u4 [6 b- |
唔敢拎去SSP整? XD"
  G- a3 R! \9 [  W7 Q/ d( P! J
) B4 j- O: {! w3 p唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?
- p# ^9 Q2 p( ?8 V% i有些可免費試用
/ r2 G/ K9 \5 o- M唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
3 s" f6 A- G% s( D* Z4 H有無試下坊間的 file recovery APP?
( I0 q; t  m6 J/ k1 E, V; K/ |) [有些可免費試用
5 M' K( b  }8 f0 N, ^唔得唔使俾錢
+ ]9 w# J$ l+ l  O, O) i( C

) l% M9 @% ?% g/ M不會外洩資料?3 l7 J" T. T7 w' l; b! K
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery) ?, i# O! @/ k9 W! X& {# h
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   
# s4 Y: e, E9 A: D/ n8 Q, a
/ Q1 u$ ?* u9 v' L$ r$ l7 F. F1 P2 s, J% }/ ^8 j
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
' i* C7 U/ g! K6 e% y0 Z# `你影左好多相咩??
6 Q5 A' S* K8 G; v: ^
我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk , c2 z% z/ ]+ C+ I9 z

" ?- A9 |9 U  i  o
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
5 z2 C; {+ r( c# O, C) F) g$ d1 _
. c8 a6 i3 s% {7 v! X
5 \1 k, J$ S/ `1 a! Y我都有5隻2.5吋做backup
4 d4 i- |4 G; ^
5 E1 q( d- J' P* m- @3 L# _' j: g: I# ]! c& C& h& N3 z

5 `9 Z9 I( j% ^# b% U, a: }7 I你比我還利害!
* a, m. m1 n) C+ X5 Z" a
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇
0 N( q1 u7 [# m) ~7 i  k* Z6 u7 p
7 H/ B  {6 {1 I- h[ 本帖最後由 squirrel99 於 2020-3-13 21:53 編輯 ]

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   ' I" t2 R( l  ^: n; R9 o

7 a& E& ^( |. k  k$ H4 c7 u9 o% {( Q. O
唔敢啦∼找死咩∼
+ v* j4 L- `, G4 @8 t- @0 _
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
% ^0 R7 q7 r8 n' i之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。; Y0 p# p/ R0 c3 j/ x
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来