嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

So weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...
4 j2 E1 l3 |+ R: w, \- U2 U) I
& R3 _$ [5 g7 D: \! h[ 本帖最後由 christinecd 於 2020-3-14 14:43 編輯 ]

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   ! c1 Y$ Y$ ^- R3 \, Y) Y: Z
有無試下坊間的 file recovery APP?
! Z) S  F3 ]- s有些可免費試用5 x. L( f4 V) ~. @' L
唔得唔使俾錢
! U: |% F; C, e! L4 @3 g6 N* k
6 g$ k, X+ R, ~* I應該唔得啦∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
0 J6 ]! k0 p  i  q0 c. u試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。( R" K$ u& I- l4 o
一心諗住影多啲相將來回味。都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。) f% U7 P* T2 w* b. N
無諗到,最後連唯一既回憶都無晒∼ 唉∼

引用:
原帖由 Qwer1967 於 2020-3-13 19:20 發表   
1 h; w  i' g9 `' \( a- p% O# ~
9 M( z  R# \) V7 v5 h
1 W! D% q! I! n+ h* T7 N1 ]* \無啦∼∼都下定決心慢慢少CD。將啲CD用品掉晒,衫捐晒了,只留最愛果幾件。1 I$ G$ X: Z3 N7 Y
好難影過啦∼唔通買過晒啲野咩?仲有以前啲衫好多都買唔返。
* {4 ]5 q: [; t: j! Q$ y  G. U我既青年都一樣追唔返。以前後生又瘦。唉∼影唔到相同野了∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 21:57 發表   
/ h- x+ V, z3 T+ w0 s% Y9 `: ~0 l. c, t
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
* m% B- t2 \) s3 y5 ?5 k之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎
9 M* L/ D1 G6 g4 n. P5 H6 X- a* B* m
其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
+ ]( q% S" R7 a9 \# Y( t- g* B2 r' G2 i試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。

引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 23:16 發表   ; C, f5 d- S: ]+ ?: i& d
樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。- r3 w& _$ o1 X0 G+ n5 m8 [# H) I  n# u
軟件名字我要找一找。
& m; m- G8 I1 v+ ^& o  H! D* I7 \; _: v$ B) S" Z# J1 I; ^6 f! ]2 _
謝謝你先∼但我應該處理唔到了∼其實我自己白痴。開左個.dmg格式連password. 諗住安全。點知幾個月後唔記得個password。
" t- X5 u% ~# e" I, ~) Y/ |試左好多次後,依架個harddisk仲好似死死下。
) x" \! I* z. H1 p9 x' }9 U1 ^最慘又唔可以囉出去整!所以野都唔可以外洩∼最煩係咁!

引用:
原帖由 christinecd 於 2020-3-14 14:24 發表   % j+ @3 P' G( w) S; t
So weird that I lost my CD pictures that taken last week as well from my external hard drive...
# `5 e2 t7 R5 _: {
同時天涯淪落人,大家一齊

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 AM 發表   
' d3 \1 D  g1 Q, b* j好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ . x" X! l/ @; i3 [' X6 l- ]
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 6 S  F: @* M+ ]9 m& P  `% k
我諗或許係一個終結了。( l0 l$ R: `& N/ O

, f1 A/ P' H1 l希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
& F; x- P. A$ D% t9 |4 j2 E: \記得要 ...
5 ]3 z1 L+ E% S: L! i; }+ X3 I

6 C3 @. z1 M+ A8 l+ L善用GOOGLE相簿
. r$ v' I4 V. |* P6 p可自動壓縮就有無限容量0 n5 ]. C6 `2 o7 \! l
記住認證埋電話號碼,EMAIL
bye

早排我女朋友非要汁屋 點知一打開個櫃筒 見到既我D新褲鞋襪同義乳 二話不說掉曬佢 唉

回復 1# Carly 的帖子

依個喺好痛苦既事啊
做自己,唔聽教。
偽街、出TRIP、COS,就係翻唔到轉頭

日常女內,唔知有無人撞到過