嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
) W# ]" v6 M* S4 B" {. w9 ]! A" [6 x首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
# _0 M4 k2 D- w4 m1 F先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
4 V" W7 @" T1 c3 W5 ]7 C$ Y
  |7 q* t  e' E8 M我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
* @5 D; n5 g: G! {! }* X. M; e8 v' }5 ]; Y9 E- A1 R- t
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
/ O! a2 K& c$ i* s) y/ M: \5 W  ^8 S' j8 g% X/ @
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
) b9 L% v, \9 V" n2 W6 N" ^
6 e' b. r4 P% r* s, K& p不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
- }6 p8 ?& D8 Q2 l, X, H
$ Q. o& [1 ^2 m當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
3 N7 q3 b" f: m$ S9 s3 z( D/ n3 O5 ~- W$ E5 C
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎5 B* s2 u/ Z) J9 [9 L% ~& b: R
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相& F( {4 H5 `$ {6 w
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 . t* f! y' Q/ |. O
突然又無聲走人,妳要對我負責5 R/ S8 J; v) V& h# Z
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗: F$ {* }* J  ]: @. x
) b1 `2 w! S4 l" _7 m
PS.上文提及erica女神不是我
4 o/ m; l* g  f
7 @3 @, X* B$ d- ?; g- i[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
( l0 [9 Y6 h6 {, t, A, s$ R( o
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   4 \& r* x. \. q6 x9 d
心儀姐姐終於出返黎
7 U$ L! X. j( U* @. r, u! f心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
; w6 y7 {! f, ?/ u想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
- x; S) B  @- ]" x/ O8 V, h突然又無聲走人,妳要對我負責9 T, j4 p3 Q* r9 e
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
1 d! Z% q* d; ?9 d
終於能正式在這跟erica對話2 W( J% P. B6 _6 H5 }
之前都一直私下交流
4 M) h# \% _2 S, \4 ?. v) V3 YErica女神不是你是誰
' \; h' I4 k# s$ G$ O/ G4 D我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   ) I0 I- a0 |: |& s2 z
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。# w9 A9 x4 c# D/ Z. \! U6 q

1 u2 y' n  q2 K, _1 u1 j加油呀!
$ M  _  q8 t- v( r+ V; ^
會有人記得好開心: r* P, {( V/ ^) u/ N" ]2 o
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…) k& g: S* N5 y3 x' V) z
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝0 \1 w" O5 p1 I( ]4 [' P" S! v
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
4 y; h$ w. H4 [" D3 p! C7 ]7 B但都唔係我想要既淡妝
5 e4 a6 d) D5 _1 s好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   ! }$ ?) s& l+ _3 b, T
我有興趣學下丫…% U; i6 H  P% P# v, z" n! Q8 z
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝1 V$ ~! |+ j! x! Z
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…6 H+ |' l2 Z6 O% |
但都唔係我想要既淡妝8 P0 H) H3 C% G
好困擾丫…
, ~0 |6 F1 b/ Y* @如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
& H) ~! h$ i# F6 H想知你想淡到咩程度
; V1 y- O( V. O1 |我本身都用超重粉底先勉強遮到5 ]! H& I4 @# H8 [/ {% ~
你可以PM我留你TG* Y; O! d( x: Y2 e
0 R( |* {  b. \& j

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉0 U# y: z: q' o; M, B1 N( |/ t
# c+ x% u* Q' l5 ?, F1 q9 o

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
2 d2 e% T' N5 h我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
. S8 ?: w4 G! l
+ Q8 d6 L1 v0 i2 ~0 `% K2 c/ J, J) y1 P你唔好攪我偶像個場好喎
4 D$ s7 |. ?& }2 G. V% L! }
9 ~, z7 |+ l2 }0 X7 i起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
  K5 [: R7 x1 r) P* w4 l* m4 I% ]2 j8 ]2 [& h3 w
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路% S+ _+ `! ^* c' j4 b5 \  _
6 s4 ^& V7 h! X6 W  |2 m
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學- G( ?6 x( R$ U' o' C& N6 K
1 k6 Z" P4 A/ @9 A* D) J+ b3 i3 x# M

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
# w; v! Q6 h6 @* a識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
3 W' e% w$ R; @0 r# v9 g) K
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常7 p* z0 r4 P$ I. ]* u) a3 c
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
- Z' x; O# X; _2 s想學想學  ?* G2 \7 m$ K
$ ^3 \& }; v/ i8 A, {
4 M! B4 n- g: O6 ^
能偽街的程度還要學嗎?' m5 y5 T9 Y) Y& |& G
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
& P1 i6 L) h/ F9 ]+ C' x8 K5 `# N) i  Q+ `* W& z9 `8 Z' \* q0 ~5 E

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   0 J- V% t& _8 k4 R8 |, u6 \
; B3 K* K! U5 y  p- O! M

- k9 Q9 x+ Z: ^5 N7 e/ {  F你唔好攪我偶像個場好喎
. N( p- ~7 Q; `9 f6 c6 `, M  d- s( Y5 P: i
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
: o# \% \4 X0 m7 v; h& q7 c: `2 K5 o  G/ h% z/ w
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
: J; p7 U' N9 T( v% l
# A1 `8 D$ T4 @) ]1 _2 I  {唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
% G& U. h  |2 J7 P
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD2 G! J6 Y1 j6 |8 Z* p
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD; u; y  {4 A7 G( [. W! z  j; e7 `
* x/ v  F8 W# G; u
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀: _9 t* U3 n7 f0 i! D  I% ~
2 a9 k# t* {7 l( G  r8 {
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 5 Y/ G1 R8 g/ X* U% P3 I% C1 L
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   . O2 f  b2 V& M! U# m
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD, M3 N. c  |8 E, V0 ~
& j+ x& J* T$ a5 u8 v
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
5 v. Z3 d0 |* |4 S
小R還是心儀的小R不會老XD; f- b) s1 A0 J
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   / G6 ^! v9 d% L  A+ }
, b6 m/ F) y3 y9 f
小R還是心儀的小R不會老XD8 k* |! s: g1 i
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
- b, i: o+ m8 U& k7 e4 f
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
; d$ \: r0 c8 b6 k7 g; _- q1 P" V2 }& e4 r$ y+ ~9 q3 s
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   , [! P! T- o' b' e. V1 B
歡迎心儀姐再度歸來!
4 g1 Z8 b0 `% H0 G想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
- q$ o$ t. T# A% _" {1 N9 f同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?2 a9 O2 H" _. O/ n: I7 U# i8 ~
要來認識一下姐姐嗎?