嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

高度迷思

高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂

回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根

喜歡 % w" Z% ?& h+ Z; n9 l+ j
我是高跟控,
wechat me if U like me:wasabi44666644

太高了,我著唔到啦

我8至10cm都OK。再高好難行。

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   : ~* {- k+ O- K! a/ v- R( `8 w
我穿不了4吋高根
, i( H7 Z- u0 c/ O7 x, S

# @' e( P6 G1 ?( z有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行2 y# B! m$ T# }' P4 E

2 L+ a. d. {) h1 Q[ 本帖最後由 kinkyb 於 2022-5-1 07:08 編輯 ]

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   - j) @/ |" h2 |7 ~
我8至10cm都OK。再高好難行。
3 i) d  B& W! i  Q2 z; j! H# U* o1 T  c# ^! R3 B
我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。

我25X,穿40-41。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   : V! o+ \9 P1 J) o7 v  v
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
* m) n* b. s  C, Y  U
5 }0 _5 q7 i7 t- o( _/ N! o$ _比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   6 Q, q5 J+ c8 S2 p
我25X,穿40-41。
# K  d; y2 x9 y4 j! N) Q$ C
; H% o5 h& R% m咁應該會比我好D喎

再高好難行,企一陣已經好攰......9 t% R$ X% f$ M$ m$ A& z4 o0 I

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   5 f9 s0 m9 w0 \0 t# @* s, C
再高好難行,企一陣已經好攰......
/ z- x+ [- b; `! T. z( M
  {$ w+ }6 c  r. D! N

' o: o3 Z  a) `: p/ E$ L6 {我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   
4 Z* q: l2 L  h* b$ i% x3 L" L個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
( ]9 i9 E* U4 z+ t
* A* g9 y# ]& A1 @- H防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   ' \2 v( K* ]- m% a" P
) v7 o  H# L1 s+ f' f

3 {6 B9 x% F- ], J. z) \# k正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)5 P0 N) ?* [, T- A# `

, o! _" Z4 H# i3 B+ ]* h而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得3 Z  t5 |5 G5 T3 b  `6 g% J

& }, O9 O# y! P) T" [. B) {
9 g* D- v; T2 x5 j# |% F
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   : v5 H, G* Q2 X2 r) b

4 V# c0 f4 L6 }; d8 N
0 N& T$ |4 U& J9 ?, J8 p3 z有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
! g, ^) e9 H; c. G3 [+ {2 F

$ Z4 `  d) V1 d! W有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
5 I: D) H3 \0 X
- v% _6 W, l- C; k7 Y: ~) _7 w同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」' i: i" J" @5 }0 g5 R! [, T2 ^
+ Y# r% V  b, h5 ~5 j6 w
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
! q6 [6 [, _( C0 X$ c( [, X& R5 X8 \0 k7 C% c8 T/ }+ W4 Y

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
最愛穿上高跟鞋的感覺

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
. J/ c% _) F: q
6 K* L) G5 S3 K* r) J2 m- k我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
( Y! H# d7 w/ Z7 D* Z
如果245,11cm比較適合。
6 J: c2 I1 l8 }& M, S, H5 E1 I- @
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   2 }* O6 i$ a8 @; t2 }2 @
0 k! p4 |- |: _6 u
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
" C2 z; k# B: Z( ], i  N! S+ O
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
% E. M! N3 C0 r8 N
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   - e6 Y  o- O/ e/ f# F
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
8 r$ w5 I( w  A9 ^9 i( H/ t# ]! l  W8 X$ W0 j& L3 P
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得! H  s4 O; k" }8 O: ?' J& ~* b
) D- O/ q4 ^* G' M7 a' w. J
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」
+ f; E' r& Y6 D0 g5 p+ Q
" p+ r3 `( A6 {同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
. @7 \5 `4 G0 I! P  T5 s) m. c0 Q% D) D$ M. j6 ]: i: t/ g
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
: D1 t+ H/ D% L$ o. SHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   8 A) M! n4 ?  g6 x- ^

: U4 T! h- I7 @如果245,11cm比較適合。
! S: P7 G) U3 g6 S3 V
3 H' L' H$ s. ^9 K( b站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
& t( T: ?1 c, |2 K' @5 I9 S8 f' E4 R4 Z* A1 l. m" G
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上