嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   
5 P: \( w: T5 V% q# R: e* J* S8 x我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!  i# f2 A/ V$ f/ A( p  S
女面比較貼面,所以比較焗
2 g* @+ B3 V* e* p, M) T* |" z/ Z( @* l5 r1 z. s2 L/ `0 m. `5 V% G# g
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。
$ }0 j; }. B# |+ {! r/ C
- V/ E  v1 M2 {! X可以隨時pm我玩女面啊∼
1 g: I1 B& m6 g7 o
% i# S2 {  N) Z. W
7 v  U% L5 s, E7 K
  s& q) l7 B' j* |# S, g
呢個? 咩價錢? ( \& G! S0 N) F' s: ]; H5 Q
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
& n! }2 j- R* A$ P$ y* g7 s
  D. e- [" P# a; I, @$ v; S# I6 b8 X
' v2 b' B# c/ v  J% H. N9 A5 K  C:large
: o# [/ q' {- K* b7 g1 B1 w
' m  e; f+ D& x# Q* U  {呢個? 咩價錢?   F, u- k9 c8 n- q" d! M: v
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
. i6 T: j. i- X. F( H
& I0 T! u) ~5 I' U3 `$ h) n+ ~呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。$ W0 O0 R- q( v
9 _( o8 C" a* i% |
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。
/ U1 n& ?7 o1 X- ~0 h% p+ N
8 F6 e, e+ {2 y# P/ P9 X[ 本帖最後由 cdnora 於 2022-11-26 00:15 編輯 ]

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   
2 r$ y3 N! i, D
& E, ~5 K6 Z( }5 f2 ]1 l
5 N6 l1 ]5 S( ]0 V9 E1 d# S/ \; ?呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。% ^% `% q3 u' e0 b) T3 t) [
/ U0 u" P6 t. [# I3 j8 \8 D* S! J
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
0 ?7 ]; r5 t, I1 N( W  ]
& U0 ]/ E9 _. y+ |! I* x6 y8 O* ?多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   9 r% r; f, Y* @2 B
0 w  y/ a4 \0 i
5 ^, t, l% b* N# @
多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
; {+ C; N" W) V8 \: M) o7 ?
+ ~1 \) ?: ?: _+ a4 v  M, k
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
" A9 M2 w  W! j7 \$ @2 ?2 g9 d- k. L7 Z; R' s5 z* m
, ?5 }8 C5 ^" w$ E
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
0 _8 Q7 ]8 S0 X) s/ r- _( e4 f2 [
4 f9 W+ g4 v3 z- t0 T8 t( X
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
  i9 d8 t, V) t2 K/ m; ]# O我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   5 r) o9 s6 |# N, m* S2 r

/ Q" l5 Y' Z0 B, a! V8 j& H; [; D$ m8 y/ k9 w, V0 B; Z1 K; }* _
我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具, K, {+ }, c6 p; T
我見晴4算係比較好
& w2 J6 \# U! c5 X* z, v+ f% V" Q
; e/ s& A1 Y; I! \) w
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。: e/ `9 N1 {' Y- ]) ]

6 F3 g; x9 |2 d+ w# A7 ^我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   
" G" t1 w5 w& Z! }! }
& Z# H4 ?/ s% v. ?" \3 ]7 Z3 o  X  c, f; w3 N8 U: Q! v2 P
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。! W* B- j3 t0 H: Q8 k" R% O) m$ f
- }8 r8 O/ |: A4 m& q8 ~$ j0 u% W
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
7 [0 g0 p- f' ^
5 x; r7 M. I; @$ |8 v5 U
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
8 t9 ]/ c  P) P& i, E2 v你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   ) h7 B0 A" G& o* y" F0 w

$ N9 {" m. x+ l8 e
4 h: n6 u; A  ]. p  J講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱& T+ C, M9 r" h# G7 ^( Q7 A
你有著出街玩?
# Q! x9 Q4 V* P# v4 ]
* l! w' f2 ~+ [8 U( x. u  P
有,但有人陪先會出去
/ t2 D$ a' g( n# v% b: t4 B; _' E通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!& e1 M1 x, Y( I5 n+ ]
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
" m) `1 R4 f( D' N5 B9 M; T4 P5 l6 Y& A
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表   
1 _: m0 N6 A& G7 |4 B$ U; H+ [4 U  _7 G* r5 _+ i4 p& t$ p( O6 J
1 V. C  ~8 E8 G- N4 P% G( j+ Q) z! ?
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
! n- D# b! Z) ]9 x不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯) j" h* J* u" y+ J+ O
1)每次用前用後必須清洗及曬乾
1 J4 [0 Q) X7 E- ]: Y; ^) ~* C2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭1 V/ y7 G+ _5 R
3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)/ h# O+ y* W- X& N, |( {
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險+ T& g' U" i9 n
5)視野受限,不過問題不大, [0 A7 r; y1 Z& q% l
6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)" D& ]$ `  e/ n; n2 D+ d
7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉! U. h& n* s1 M  d
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套