嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?
: W4 ?1 v; O! m7 y我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
  k8 Y7 A7 X1 [' f3 c有條橫線實在很難看
3 A6 M2 _2 H: D/ O大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   : e4 Q/ V3 F' W- y9 g" n/ M' M+ i2 d
不知大家喜愛那款呢?
2 }3 I. Z7 \1 A0 ^' M  b. v. L5 U/ A* U我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看; `# t& z1 Q5 n% I1 Q4 J! p& Y! e, Q
有條橫線實在很難看. d$ s5 R$ g& [* y$ l1 R( e* X% r
大家又點睇呢?
9 G/ l. z  `& b& G1 M( Z( K# [! x; Z9 q$ r( _
女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   0 |9 M0 E7 k- a3 _# N7 P

. M: f8 s8 l0 U- V3 G& X  l2 b8 u' S: j
女人衫少會有橫線
9 s- R/ ]7 T7 v. o& h男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   9 V; o& q! z1 C
女人衫少會有橫線
# z! p4 U/ g1 ^" c7 g: m
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   - M( Q1 r$ a% B- h
不知大家喜愛那款呢?
: f9 b: E' W% L( y我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
; ~# h5 o; b7 G7 P, }8 U/ f有條橫線實在很難看4 X6 [* W% o( L+ `
大家又點睇呢?
! n0 c% F6 U% K$ D* B我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
9 z: Y2 }+ }: A# B9 b& b2 B* Z4 d% r- O# y; r4 d; ~
我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
$ N' b/ W1 V9 u' x8 z- \! o# Z我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   3 ~1 _1 L8 S6 W' L
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
1 @8 \, z9 `& K, A+ |$ K
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看3 w) E: f, @; n/ r# L! ~
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝
! m  o- n8 I1 A! P1 e; |$ j
3 S0 |, C' R- `9 r! k[ 本帖最後由 kingphone 於 2023-7-17 20:19 編輯 ]

男女恤衫大不同啊
3 i5 ]$ Z) H) ?* C1 E: T) k女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
+ R2 r8 {8 e9 k2 @% P) b9 k男恤衫就唔會; O6 }. S9 _: b

" I- `( J/ j. I4 k2 a+ E同埋扣紐方向都唔同
; W5 W' g$ @( W) j7 Z  E
: {) T9 j; q; m) ^恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
9 O3 \( n6 a0 |  H
" s% Z) o9 n: G1 t$ z[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
7 {. v; G; N2 d- ^' L7 U+ p8 j# ?因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身$ h3 p  ]1 i* c
加厚也提供保溫作用, C' J' S- _( a4 G6 D
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
7 h3 D7 [" q: p  d) n這線同樣地也出現在前肩位置但較高
+ N( ~( c2 g, z$ W3 I/ t位置剛好被西裝外套遮蔽
3 T. x$ k3 v3 _+ D+ ?  t以免影響觀瞻
+ W' \( @, h3 T8 Q1 c1 r  F$ k- s+ q

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表   6 r& r* [' E$ d% q1 D7 a% B
男女恤衫大不同啊
0 p% z% q$ k, ^" a: n女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形
# u) n/ l* g+ ?* v男恤衫就唔會
5 {0 x* F0 E2 [. s5 r5 o7 S8 r2 m
4 i: F2 p6 d' H& G+ ~同埋扣紐方向都唔同, c5 H& T- u, N+ h* }7 g3 R2 J$ v5 f

, j, `$ k* c, u  P* ^7 w恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
, M: j: g$ f1 b% Z9 M- Z
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
+ _. F' B4 g$ G, C6 |但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
8 Y9 k+ k( s# j" P2 t男恤衫上背有條橫線其實是功能性的9 V" n7 D8 _2 K4 j
因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身) ~. U% `$ ]- ]
加厚也提供保溫作用3 L* }  ?2 y) m2 l+ ?0 E+ [' e
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
8 _( g" m) x( v6 e* r* t這線同樣地也出現在前肩位置但較高" e0 S4 B8 c& o+ j2 Q+ U# I
位置剛好被西裝外套遮蔽
* }1 V" t( z8 x( E以免影響觀瞻
& `8 w8 G+ G$ x* b, y) g
很詳細4 E: q) [+ R/ V
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
% _1 \& U8 _* t' v# }0 u3 R6 [! b- {$ m) C2 S: e) C3 }* Z
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
" i2 ~0 @" c9 }( v: a4 D5 E8 L; [% N6 Q  B' Z2 c
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   ( G. q$ B+ I6 O' ?( }" V- L  s

: c: j' ?) I  L7 I" V7 }. c, K& [3 I
特現 , 男仔橫的身材 ?
( K8 O7 M# |, G6 Q# l我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   
9 W7 h% d! ^+ c; |2 g2 S# o5 V6 A4 d% f& X9 b6 _) G
我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
' Q/ C( X! F. M5 ~0 {9 |9 T$ k+ B但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
' Q! P* j+ H$ O2 ~4 ]
  j! m$ u- @. J6 P
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
% v2 M6 r, d3 ]5 L8 `$ u/ A0 W* i0 E- A4 l% |3 f  a# d8 I
5 D! q9 ^9 g: m9 I* L6 _5 Y
咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
: c; ]* Y# {; L" T1 r
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
2 x! \0 t% J1 w" a6 b) r6 o背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
. e- j5 {( {& _: G$ Z  z2 g" A$ q4 B4 G" b7 w% P8 H, @: ?
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意
' I7 S; }; }. J( I1 t. d# Y# g9 S) d背後拉鏈就ok
2 p; a5 ]) F, U) f0 x

$ U3 W" I! c, {背後拉鍊引來暇想