嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

點解好多恤衫的背部都會有這條很難看的橫線

不知大家喜愛那款呢?1 Z) n- I7 X0 y! k8 p
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看  G9 j) l9 Q7 G! Z9 V8 T
有條橫線實在很難看" v4 \$ c/ o* K; o( u( z
大家又點睇呢?
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
6 {: F$ N5 y* Z# y; Q不知大家喜愛那款呢?: k& o* W+ l  l# o3 a
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看1 y& y1 U2 y2 S& _% }
有條橫線實在很難看
& _: ^) M( `* _# |  o, \6 O) }9 d大家又點睇呢?
. M2 h- ~8 ~! r* t; P! j
- Q; Q, f2 J. z女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 joey221 於 2023-7-16 21:26 發表   / C; h+ A8 j. U7 i  e9 e) s
  O3 [# d. W2 X
" a1 _6 `9 K8 H$ M6 s: L& v8 k
女人衫少會有橫線
+ t# E0 O* ^9 l6 C; p6 B) X' l男裝都有些是沒有的,但始終都是幾女裝居多,而且又好看

女人衫少會有橫線

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-7-16 22:10 發表   
3 b7 V4 i$ _3 \" W9 v/ Q女人衫少會有橫線
( Z0 f' c6 |  K4 Q: U
就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 15:43 發表   
: a# Y. s" Z- w7 i5 t% R( a不知大家喜愛那款呢?) w4 @4 C; n$ r0 x! J8 x
我就不覺得恤衫背部沒有這條橫線比較好看
) Y% i" E! l& v, ]有條橫線實在很難看9 p$ ^1 W( Q" ?- X9 B, b
大家又點睇呢?
$ o) t9 e- G/ S8 Q3 m& V0 N/ Q. W我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok

回復 1# kingphone 的帖子

男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-7-17 16:45 發表   
! [, s" C, U) A. L! p6 ^8 s* N( I
; `# A$ }; I. B: O' W我覺得唔係太重要、最重要啲衫夠透、見到BraBra就ok
0 k4 s1 z) T% x+ U9 X1 ~& a
我就覺得唔好睇 同埋著重布料,要用白色校服裙這隻布料先正

引用:
原帖由 jiao77 於 2023-7-17 19:40 發表   4 O. g$ ]4 @! f0 X
男性衫有橫條紋顯得背寬、肩寬,女衫沒有橫條紋,雖然看起來比較瘦,但缺少橫條紋支撐,衫容易皺摺
7 O' E9 o% g4 c: X9 [
但我總覺得有條橫線好肉酸好難看' b1 P. x2 c. _1 M* t" `" v
所以我買是買女裝著或者買D無橫線的男裝8 D  K  F/ u0 ^# M
; W  x( ^0 }- o8 O/ i7 Y- ]4 Q0 W

男女恤衫大不同啊/ a) }8 Q' v" W$ @3 U
女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形' ?* r. u  m: ?9 ^
男恤衫就唔會
+ r. y7 w% o0 t2 ?# z# A, {$ T; m3 D
同埋扣紐方向都唔同
& P: k, k+ g- W! I+ o! [/ ^9 x4 m
! g! {  Y( o# r恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
: p5 P1 A+ E) l
3 E7 d! c3 L6 l6 O3 H/ n[ 本帖最後由 shirleung87 於 2023-7-18 04:50 編輯 ]

男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
- t: P1 R  N3 k. W' e5 I因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
5 h; a. D: H  N2 Z/ D加厚也提供保溫作用% _+ {; o. i1 x/ S
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線
, I" F. h1 ?6 \- z9 n9 v9 B7 ?這線同樣地也出現在前肩位置但較高2 t3 s' X2 s& K, _  q' [- Q1 u+ j
位置剛好被西裝外套遮蔽. D9 H; h* n- E+ P2 s
以免影響觀瞻4 }/ x4 V: `  b$ Q9 d
. K! e' p" M; @

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-18 04:49 發表     d# Y: Q. a1 h
男女恤衫大不同啊
  g5 r# C" b' {  a5 F女恤衫係腰部左右兩條骨,垂直修腰的,顯得後背倒三角形; H" B8 ^( p) g4 x4 _9 \* `/ H5 j
男恤衫就唔會# D6 P: z' O8 s9 M: E7 W: P/ D
; Y0 {0 d& p) Z* C
同埋扣紐方向都唔同% h0 F& k4 @; b$ g

8 G, H5 l: ?- [3 X" y恤衫唔同校服“的確涼”面料,而最舒服一定係雪紡料
; h% w6 g7 h8 J- l$ _我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
* g/ g0 U/ ]/ V  S. ~0 d5 a" o, d但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-7-18 09:53 發表   
0 ?! ]- ~) k& O- U9 g! p' I男恤衫上背有條橫線其實是功能性的
) U/ h& _( y3 ]因為肩位加厚以使衫形看來比較挺身
3 v# M% A+ r+ _% g# d: @" v加厚也提供保溫作用! S3 ?' v) L6 |' V# J
肩幅與較薄的下幅連接就要有條車線) k% t! z: V( x8 F) ?$ E
這線同樣地也出現在前肩位置但較高
" o/ [9 n& N8 F, `& S4 V. ]位置剛好被西裝外套遮蔽( W& L( l1 k! C1 b6 r
以免影響觀瞻
* s! d, M- l, ^8 k1 j& `很詳細8 p# d# o: L9 t, m1 x' {* I
我總是不能接受有橫線

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-16 22:44 發表   
% h4 ]& V% T) L/ c) C
1 Q. B" G0 v- [7 g就係唔明白,點解男裝多數要有條橫線囉,呢條橫線真係好討厭好肉酸囉
3 M" K2 R- ^. ^+ n: W
' J5 T, B. R. ]: `0 X
特現 , 男仔橫的身材 ?
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-7-18 13:18 發表   
) ]/ N- \# e+ w* V2 N' t9 j  H  s. E" F2 B

$ W5 M5 M3 Z& Z- {. D" D特現 , 男仔橫的身材 ?
, X0 S* }8 i1 l" z* K3 x我唔需要特身材

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-18 13:13 發表   ( l6 O' G4 p4 k- K$ F( @* a

1 f& t+ }4 _0 E. z2 e) v$ H1 D4 D我只對校服裙布料所做的衣服和校服有興趣
" e% e! U! \5 I$ l8 u但我見有部份男裝恤衫是沒有這條橫線,很好看的
% {% V% l6 l% R7 R6 j
! ]  v; u. S, D! u! Q* F3 s咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?

引用:
原帖由 shirleung87 於 2023-7-19 06:49 發表   
" h% [7 Y& k; l
( B1 L  p/ [  {& t; c5 i
5 |4 {. @4 ?/ d) u( _咁你鍾唔鍾意背後有拉鏈既校服裙?
6 ~5 ?! N' W7 r+ z+ d6 z$ x校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意# n9 v4 q" s# Z# I+ n
背後拉鏈就ok

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-7-19 07:54 發表   
/ m  o* W, h! R- E( x, E. V9 Y/ A7 ~- A
校服裙前面扣鈕就一定唔鐘意1 [* a  k7 h$ U+ g# d$ E2 g
背後拉鏈就ok
0 W$ G. i6 |9 s1 j: g+ w' B7 Z
' {" X$ o: P+ x9 a% f' r背後拉鍊引來暇想