標題: 關於TOMOTA一問 [打印本頁]

作者: cassie    時間: 2010-1-27 02:54     標題: 關於TOMOTA一問

我打算去TOMATO買我人生中第一對高跟涼鞋@Q@, 但因為小妹經驗很淺, 唔知各位姊妹可否分享一下你地選購既心得呢?% W& L% Q0 z6 K. k% x" c: o* W
例如, 係咪著對厚絲襪去試鞋會好D? 試鞋時有冇D咩地方要注意? 要點簡...( G- _) e9 f+ i: s4 P
同埋TOMATO 呢個時候仲有冇高跟涼鞋賣, 仲會有邊D鞋賣呢?
: e4 \9 J4 J: e  [% X2 `4 |& h9 B- X( S% C
謝謝
作者: 校服收藏者    時間: 2010-1-27 09:55

咩鞋都有,包括你要求既款在內; S' ^2 j4 Y6 N2 ?! R% L! l- N
我尋晚先落完去
; V" t; ^! U8 {3 |最好著埋薄絲襪試鞋啦& |1 ~1 r! Z3 b5 W* b/ G' i
至於試鞋冇咩要注意
6 c" M: A) B9 R( S1 U2 K你揀岩款後慢慢試% W3 t* c) g3 O$ C5 @
佢地會幫你試鞋
作者: sharonlin    時間: 2010-1-31 11:58

係唔係個個 sales 都醒目, 見你男人問買 4x 號就知要帶你入入面買?
& V, X+ L+ i! y& B3 F- O仲想問, 果度平時放工, 星期六,日, 乜時間無乜人?
作者: regina1010    時間: 2010-2-6 07:38

真係好容易買到43號鞋嗎?可否提供果舖在幾多樓呀?妳知啦...人越心急就會越難搵吧
作者: cassie    時間: 2010-2-6 14:51

好多姊妹都買慣買熟啦~~以上2個問題都唔洗擔心.. g# A9 ~" H& a& V' p( s9 ^
只要見舖頭冇客, 就入去講要幾號鞋, 咩款. 然後就入倉等試鞋.
9 B' D0 @' T* z$ s$ ^d sale 姐姐絕對會好好服務你, 完全不用怕羞.1 s( O, K( s1 U; x7 u2 {
就算比人見到你入去都唔洗怕啦, 最多咪當你係老闆既朋友入去坐之嘛.
7 U, \5 W; s' z! w間野位置係地下.
作者: CECI    時間: 2010-2-17 12:04

我都想買返一兩對高跟涼鞋啊! 因為我果d全部密頭ga!
作者: CECI    時間: 2010-2-21 03:02

請問, 這裡可唔可以用EPS或者VISA呢? 如果唔係又要提定款去啊!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-2-23 20:22

@9 h% T- x( d: [
其實你行入去宦唔覺咩一回事
& n+ J: d# l# {. P- I" H有冇cd想去買?
, _# A- Z3 T5 [1 q% |' H% a  Z可以陪你一齊去
作者: CECI    時間: 2010-2-23 23:46

校服收藏者, 多謝你啊! 咁佢地開幾多點ga? 因為如果我放工去又驚刪左門,如果做開野過去可能會係繁忙時間多人呢! 有你陪就更係好喇! 但會不會阻你時間啊?
作者: CECI    時間: 2010-3-3 00:31

2010/03/02今天特別向校服收藏者鳴謝! 今天特地為我引路,卒之到了Tomato選購了兩對鞋! 果度d姐姐唔只非常好客,而且像朋友一樣玩到顛!真係笑到你噴飯! 總之,無論如何,"校服收藏者"今日結識到你真係好開心! Thank you very much! 亦向Tomato d 姐姐仔 say Thank you! 今晚真的過得不錯啊! 0 A8 b& f; H0 G0 O/ k  Z
7 W" l$ I0 ^0 m  y
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-4 23:43

真好啊。我也想去。本人對高跟有異常的愛好
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-3 00:31 發表   
1 x- ?. G6 k( f1 E5 X/ d2 e4 F: B 2010/03/02今天特別向校服收藏者鳴謝! 今天特地為我引路,卒之到了Tomato選購了兩對鞋! 果度d姐姐唔只非常好客,而且像朋友一樣玩到顛!真係笑到你噴飯! 總之,無論如何,"校服收藏者"今日結識 ...
- c0 t. Z2 O9 X. ~. l
) L3 E# ~7 W* M2 O
7 b1 `' n2 i; x1 e% h唔好客氣
- \( C( D$ [1 {* f& L! x6 s2 O我只係帶你入去者, O! h5 P1 [. h. Y1 _1 d' t
其實夠膽就可以
# P( u* w5 Y- e  h9 l- ^& y
& @0 k7 W0 y  `# \# d/ S) Y[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2010-3-5 01:29 編輯 ]
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:30

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-4 23:43 發表   9 x! ?7 I# N: f5 Y
真好啊。我也想去。本人對高跟有異常的愛好
& [# c5 ~4 t7 R: _0 A& b. z# J  s: e4 L. R

# \$ G; I- u" c6 o& `" g" y) v咁使唔使同你一齊入去?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:31

仲有呀.佢地透露下星期會有新貨返8 ~- R& E/ z, X; M, n" b
大家留意
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 01:33

引用:
原帖由 cassie 於 2010-2-6 14:51 發表   
& V4 w" v8 M: v+ k好多姊妹都買慣買熟啦~~以上2個問題都唔洗擔心.  H- K% z3 X( o5 J+ F) W2 ^3 l* u
只要見舖頭冇客, 就入去講要幾號鞋, 咩款. 然後就入倉等試鞋.% f9 |4 {* ^7 M+ e9 S1 ]) g0 a
d sale 姐姐絕對會好好服務你, 完全不用怕羞.4 p1 h. {5 L' X! M7 u3 ]  a* e& q
就算比人見到你入去都唔洗怕啦, 最多咪當你係老闆既朋友 ...
& ^. F& b1 f$ c& r( q
0 Y0 D3 V5 L5 ], U" @9 ?* N; w( _, D  M
* [( A. B- B" {* T, U4 J
咁你有冇買呀?
作者: xzx_1983    時間: 2010-3-5 09:03

確實不夠膽。呵呵。以前都是用網購。不過蠻心動的
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-5 10:31

引用:
原帖由 xzx_1983 於 2010-3-5 09:03 發表   * u. z& k8 a" o7 ]: z# Q! r1 \
確實不夠膽。呵呵。以前都是用網購。不過蠻心動的
' r; w3 Z" }7 z0 a5 z
$ {- O' p# R2 }  a- L2 U/ i: I1 \" R5 m; Y8 P
咁又使唔使同你一齊入去買呀?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0