標題: 大家係邊到買戀物多呢? [打印本頁]

作者: leeon    時間: 2010-2-3 05:18     標題: 大家係邊到買戀物多呢?

不知道論壇的朋友門,你們會在那裡買自己的物品多呢?
# _: e2 L$ A& W6 j, y& d+ d" Z$ z' D: t& E( j1 U
1.地鋪?7 ?% e8 Y! w3 D; t2 l
2.街鋪?(如女人街等等)
8 d) E* `* d* g' [. `* t3.連鎖店?7 G3 M( w) ^1 [, C9 ~; I
4.商場鋪?
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-3 06:06     標題: 回復 1# leeon 的帖子

邊度有好野...就去買....不管什麼地方......
作者: sghk_abcd    時間: 2010-2-3 08:21

引用:
原帖由 李慧儀 於 2010-2-3 06:06 發表   5 ^# l! U) d- h; M6 p. X
邊度有好野...就去買....不管什麼地方......
% [- z8 `8 Y& \3 n! _方便為先
作者: woodywoody12000    時間: 2010-2-3 11:12

都係邊度就腳咪邊度買囉!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-2-3 15:09

見到鐘意咪買囉
作者: cdtv    時間: 2010-2-3 21:59

網上呢8 k4 u* l3 G; y. f+ g& s+ C
漏左呢個最重要o既購物點wor
作者: adam5354    時間: 2010-2-4 01:56

邊度都不是問題。因為你買野人地收錢做生意。大大方方講自己要乜同去比錢就得啦!誰管你是男是女呢!
- X) O" C( i& J& U* Y* l9 R- }
% Y/ [. d0 z& z* F5 X[ 本帖最後由 adam5354 於 2010-6-17 07:03 編輯 ]
作者: leeon    時間: 2010-2-5 03:52

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-2-3 21:59 發表   
: e$ g5 j3 X4 g" Y& ?網上呢9 C5 P. V# `0 ?; O# i
漏左呢個最重要o既購物點wor
2 `9 T! {# \; W: M係喎~  重有網上,不過我覺得網上買野,好無安全感,淘寶網D野平到大手買入都得,但價錢與貨是真是假?
作者: leeon    時間: 2010-2-5 03:54

但有時人來人往,好難的呢...
作者: iloveevanna    時間: 2010-2-22 02:31

行去邊買到邊/ |; [8 N$ j) S5 {1 M& ?' D) d# _( l2 u
我享受比人推銷既過程
作者: monsterkimo    時間: 2010-2-23 19:02

>__<
9 B- {# `6 z, ?! @怕遇到熟人1 O  D8 c% Z3 {5 G! k. N  f
大都是網路偷偷買的...
2 o* z* S) C6 H
作者: iloveevanna    時間: 2010-2-24 15:04

我反而怕網路偷偷買....我怕佢郵來的時候 比屋企人知道
作者: ~RaVe~    時間: 2010-2-24 15:24

引用:
原帖由 iloveevanna 於 2010-2-24 15:04 發表   
; G) o# h$ g2 k0 V( f; p! ?我反而怕網路偷偷買....我怕佢郵來的時候 比屋企人知道
- B% u6 G5 S) ^+ @
去淘寶買完自己去速遞公司拎~
8 m$ j2 H; d% {% H! p我都試過~work嫁
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 17:38

All places.  No problem, as long as mum, dad, friends, relatives are not around...
作者: sonia    時間: 2010-4-8 06:46

mostly online, but expensive
作者: angel    時間: 2010-4-9 18:53

度度我都會去買野~
作者: ken7654321    時間: 2010-6-25 09:39

网上最简单啦,又不会被人白眼。
作者: ameifule    時間: 2010-6-25 15:35

內衣褲.洋裝.套裝.假髮在網路買,我只買我看過的廠牌,這樣就沒有品質(質量)問題,+ @$ p# G4 ]. C0 Z3 r
一般居家服,如polo衫,絲襪,Tshirt就在大賣場利用買日用品一起買,
作者: Josephine    時間: 2010-7-1 17:31

我會在網上購買
作者: kenneth212    時間: 2010-7-5 13:48

通常都係網上買
作者: pantman    時間: 2012-5-17 22:53

有特價為先~
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-5-19 18:48

yahoo bid 二手,新野就邊都試過
作者: kdkid    時間: 2012-5-19 23:30

街舖為主, 因為有實物可睇
作者: ckchan4000    時間: 2012-7-12 02:39     標題: 回復 1# leeon 的帖子

上網 bid, bid 到幾多就幾多
作者: ydsncan    時間: 2012-7-12 05:02

因為申請淘寶戶口好麻煩,我都去 ebay 買,可以用 paypal。感覺都安全啲。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0