標題: 毛毛的迷思? [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-2-11 16:28     標題: 毛毛的迷思?

有位網友想我剃光D毛毛直穿肉絲比佢睇
* e3 x1 d. G" m雖然我唔會影呢輯相0 s) J1 n/ }" ]0 B) v
但係我有個迷思...其實下面D毛毛剃左會唔會出返架3 ~  a8 s) ?  Y: {8 ~
因為佢地到左一定長度之後都未長過
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-11 17:23

邊度毛先?????
作者: adam5354    時間: 2010-2-11 17:38

全身的毛剃了都會生回原狀!除非妳永久脫毛的。不用擔心!剃了去CD吧美好多!
作者: 心儀    時間: 2010-2-11 17:40

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-2-11 17:38 發表   & M" ~) q7 |* ]# o
全身的毛剃了都會生回原狀!除非妳永久脫毛的。不用擔心!剃了去CD吧美好多!
' a( R2 R5 W0 Q2 a+ R但係我大腿毛係我細個既時候剃左之後就好似無出返啦@@
作者: 心儀    時間: 2010-2-11 17:44

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-2-11 17:23 發表   
2 |* H% Y: v2 z' H- B! J邊度毛先?????
) d, y0 m2 [1 o; D" T
JJ毛
作者: alfa    時間: 2010-2-11 18:10

JJ毛剃啊~~我都定期剃的
作者: sghk_abcd    時間: 2010-2-11 20:29

女仔有睇腳毛的...
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-11 21:14     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

那我問你.....你的鬍鬚及腳毛....剃完會不會出來....當然會出來啦.....毛是一樣....為什麼不出來.....奇怪....別擔心....除非你拔...那我就無韶可說喇....哈哈......試一下吧......我平時也是這樣剃...不過剃得多那就像鬍鬚一樣....會粗同硬呀....
作者: 08miki08    時間: 2010-2-11 21:20

好同意你嘅講法!!!
* h/ i+ O$ g7 N8 S8 M5 T- ^' J& H0 j6 \" @. e8 G) G# i! q
引用:
原帖由 adam5354 於 2010-2-11 17:38 發表   
' D, o1 E# r. A- d全身的毛剃了都會生回原狀!除非妳永久脫毛的。不用擔心!剃了去CD吧美好多!

作者: Saya    時間: 2010-2-11 22:24

引用:
原帖由 李慧儀 於 2010-2-11 21:14 發表   
% F; @" q. K* `( E那我問你.....你的鬍鬚及腳毛....剃完會不會出來....當然會出來啦.....毛是一樣....為什麼不出來.....奇怪....別擔心....除非你拔...那我就無韶可說喇....哈哈......試一下吧......我平時也是這樣剃...不過剃得多那就 ...
9 C9 _: u$ Y8 q2 `& M3 I5 y

& I. G$ O  p" E) W* H7 Q& W 拔左都生得番la
作者: cdtv    時間: 2010-2-11 22:58

除了用激光等方法作永久脫毛外+ g7 T" T* X0 Y' J+ K" C
一般剃或拔毛都是會再長出來的
, B- u) l, U3 H, {6 @) a但拔毛拔的多是會有機會令某些毛囊受損而令毛不再長出, 但這也只是少數
作者: 心儀    時間: 2010-2-11 23:26

引用:
原帖由 李慧儀 於 2010-2-11 21:14 發表   0 Y" v8 F! e8 b, t, Y8 P$ f  S
那我問你.....你的鬍鬚及腳毛....剃完會不會出來....當然會出來啦.....毛是一樣....為什麼不出來.....奇怪....別擔心....除非你拔...那我就無韶可說喇....哈哈......試一下吧......我平時也是這樣剃...不過剃得多那就 ...
8 e2 p% a3 Y2 Q8 _  }; ^( G我的腳毛剃了後真的好像不會長耶@@
作者: chun333    時間: 2010-2-11 23:31

用脫毛蠟紙啦,夠快,不過都幾痛
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-12 01:28

jj毛一定有得生
作者: 心絲絲    時間: 2010-2-12 09:43

jj毛毛較粗,剃完生反會...好吉播

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0