標題: 衛生巾使用問題 [打印本頁]

作者: mski    時間: 2010-2-25 00:44     標題: 衛生巾使用問題

請問各位兄弟姊妹習慣次序係先穿內褲再貼衛生巾, 還是貼了先穿?
作者: sinson    時間: 2010-2-25 00:47

當然係貼好先穿-.-穿好又點貼呢~~
作者: mski    時間: 2010-2-25 00:50

引用:
原帖由 sinson 於 2010-2-25 00:47 發表   6 l& a9 I/ L) ^/ ~
當然係貼好先穿-.-穿好又點貼呢~~
4 y' l& J2 @5 D2 m+ h( w- i. ^2 ^) j9 Y  m; D6 U9 ^. T  j6 l
我意思是穿在雙腳時先貼才拉上去
作者: kdkid    時間: 2010-2-25 14:47

我是當內褲穿到膝蓋時才把衛生巾貼在內褲褲襠上,然後將內褲拉上穿好
作者: iloveevanna    時間: 2010-2-25 15:09

高深學問
作者: sinson    時間: 2010-2-25 18:55

我本人覺得著到大髀之後先貼巾巾。因為D女學生要換都唔會除左出黎貼好先再著番。只會退到大髀就換
作者: shinobu    時間: 2010-2-25 20:01

引用:
原帖由 sinson 於 2010-2-25 18:55 發表     z8 F* A9 f/ Y9 i, T( f
我本人覺得著到大髀之後先貼巾巾。因為D女學生要換都唔會除左出黎貼好先再著番。只會退到大髀就換
5 }& G! g- N* G$ w好多女生 (包括我)都係咁做...
作者: wtf    時間: 2010-2-25 23:36

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-2-25 20:01 發表   
  ~! C: K% p4 n  b9 y7 r' G! z& I% ?, o4 z; c  g. E: O6 t
好多女生 (包括我)都係咁做...
0 q7 W5 X! P+ m# I' S你係女生 ?.?
作者: mski    時間: 2010-2-26 00:17

我覺得預先貼定會貼服D, 無咁容易打摺但很難預位, 可能太前或太後......
作者: bra123    時間: 2010-3-10 18:23

我也是把小褲褲退到大腿那才黏上綿綿在褲子上在穿好
作者: mmo    時間: 2010-3-14 00:37

先着裤,后贴巾巾!!
作者: anywind    時間: 2010-3-15 12:49

我係著好哂 坐係度 除番底底貼巾巾好佢 再穿番
3 x) F% Q/ Z) n9 y* Y2 ?; J! E4 c我都試過貼好先著 係係難貼d
作者: mski    時間: 2010-3-18 00:14

去洗手間時不能慢慢除下來整理, 尤其還有人在外面等時......
作者: jkn38    時間: 2010-3-18 23:38

不知到先贴后贴有什么区别
作者: anywind    時間: 2010-3-20 18:44

引用:
原帖由 jkn38 於 18-3-2010 11:38 PM 發表   
9 K+ `) @2 K6 d1 R& {不知到先贴后贴有什么区别
, [) ~' i8 z* t- @# d2 r7 P+ c
緊係有啦 睇上面都知= =
作者: mski    時間: 2010-3-21 15:59

好似夜用仲難貼得好
作者: joey221    時間: 2010-3-23 21:55     標題: 回復 2# sinson 的帖子

小妹也是係貼好先穿
作者: anywind    時間: 2010-3-24 18:37

引用:
原帖由 mski 於 21-3-2010 03:59 PM 發表   
8 ?# T# H& v6 D9 j& }好似夜用仲難貼得好
! h, l& `9 N4 {0 |; g. @嗯 我都覺貼m巾係一門學問
+ \3 O3 P9 @, d9 C5 V長果d真係好易貼一面就甩另外一面: A. D9 m8 M( m- b
係一就d貼既地方la埋一舊. d. U' Q, g4 K4 l" k
仲有我係前後掉轉貼 唔係巾巾集中係後咩9 e% M% N& O( n: c- k3 n# M! h
前面都一樣會污租
作者: mski    時間: 2010-3-25 00:04

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-24 18:37 發表   ; n% c; n( l$ J9 a/ A4 L

5 q4 S: L8 M+ C: V, z嗯 我都覺貼m巾係一門學問. d8 g/ u% }, |& \
長果d真係好易貼一面就甩另外一面
! Q! Z. e& v' t係一就d貼既地方la埋一舊; i& ^. e  G3 D# K$ l9 }6 m  _
仲有我係前後掉轉貼 唔係巾巾集中係後咩* `) c8 m% X% v8 j
前面都一樣會污租
* P7 Q( T6 o! n" j; p% v9 n# ?$ L+ h
我都係學我阿妹咁貼, 因為我唔會前面污糟
作者: anywind    時間: 2010-3-26 17:43

引用:
原帖由 mski 於 25-3-2010 12:04 AM 發表   
3 K$ {2 w/ ^# y  K
) u% ^) B9 |$ R5 |3 f
) h% e: J6 V# `  y我都係學我阿妹咁貼, 因為我唔會前面污糟
: \5 `8 S& l5 H$ r# m( p
你呀妹係你面前貼?
+ Y4 i% J+ _+ n) {仲有前面唔會污糟?
作者: mski    時間: 2010-3-27 02:31

引用:
原帖由 anywind 於 2010-3-26 17:43 發表   
, `# p; `: v# p& E) K7 }- Y" o% q  }, r% Z$ p  A3 P( a: Y
你呀妹係你面前貼?
0 L" \- G7 g, R, Q- [6 q2 y% |仲有前面唔會污糟?
! |6 b8 Q& T- W7 m# j- `) o
0 A' w& _2 K, P! G. M9 Y她很多時在家中自己走了光也沒為意, 給我大開眼界 ! t& D% @( F/ }/ X" q& K
沒DIY又怎會污糟呢?
作者: anywind    時間: 2010-3-27 11:27

引用:
原帖由 mski 於 27-3-2010 02:31 AM 發表   4 r6 w9 B: i+ A
1 Q( S, w" o' [

9 v  B) f1 s1 o9 ]2 O7 {她很多時在家中自己走了光也沒為意, 給我大開眼界
: c2 V1 f+ F) R沒DIY又怎會污糟呢?
) A  N' z8 T- R; H3 D4 F
你個妹妹的光都俾你沾哂LU
作者: hotandboy    時間: 2010-5-17 10:43

依個話題好友探討性,基於我系男仔,對依個問題好有興趣!
作者: CrinTrin    時間: 2010-5-26 01:41

着一半…然后贴…再着……………我睇日本d偷拍女厕视频就系甘样噶啦
作者: wow    時間: 2010-5-27 00:22

引用:
原帖由 CrinTrin 於 2010-5-26 01:41 發表   
, l0 h# ~. ~" ^* P" _' p. z+ F着一半…然后贴…再着……………我睇日本d偷拍女厕视频就系甘样噶啦
4 ?/ `+ _9 `) F( I  j+ A$ f  s1 M, f" d/ _6 c7 H" e/ c& b) `) A
我都係 着到一半(膝頭) 再貼 但唔會貼翼 6 l) Z1 Z! r# U% ]6 D  ?
因為着好冇移位先貼翼
作者: pivpiv    時間: 2010-6-22 15:19

先着裤,后贴巾巾!!
作者: yuki226    時間: 2010-7-9 00:05

都有過
' Z) c3 p9 _# q: y) T
6 n& [( J, y& V7 d' ~8 [不過比較常先穿後貼
作者: cow_boy80334    時間: 2010-7-18 07:44

作者: ibm.jp    時間: 2010-8-9 16:06

當然係先著底底到膝蓋然後才貼上衛生巾喇: O* v+ Z  }8 P6 `* }9 E( I7 z

& }& ]  _2 {" H, S6 C再著上身,覺得唔太岩位,就再整理下
( z; k/ }2 S% y( f) F& x就係咁,就會著好衛生巾囉,乜妳唔係咁著咩?
作者: lztd.sam    時間: 2012-1-15 14:54

我系先著再貼,已經很熟練咯
作者: erica88    時間: 2012-1-16 08:48

先著到大脾,再貼巾巾呢,原來巾巾係有分前後的,有個女生在我面前試給我看的,跟住一起做,之後一起行街街,超爽呢
作者: mandytootoo    時間: 2012-1-28 18:41     標題: 我鍾意著女裝底底,M巾或護墊貼在前面可以吸濕!有人這樣做嗎?

我鍾意著女裝底底,M巾或護墊貼在前面可以吸濕!有人這樣做嗎?
作者: 榗仔    時間: 2012-1-29 04:09

我用41cm' s5 B2 U5 B. }9 E6 K( m
用左個感覺好正架
作者: 小山丘    時間: 2012-1-29 09:24

學下野先~~~~~
作者: sss698    時間: 2012-2-3 12:51

一開始是先貼再穿,後來都是先穿再貼了
作者: hebnv    時間: 2012-2-10 08:55

作者: lztd.sam    時間: 2012-2-10 10:32

引用:
原帖由 mski 於 2010-3-21 15:59 發表   9 ?3 X0 p: u; D4 O9 g$ v1 x
好似夜用仲難貼得好
# ]9 {+ Q  h, M7 d7 g/ T我已經很熟練啦,即使41CM夜用都可以很順利地貼好了,正好到位,不歪。
作者: kit90214    時間: 2012-3-1 20:25

我也是把小褲褲退到大腿再貼
作者: lovegood    時間: 2012-3-8 05:48

當然係貼好先穿
作者: cdgaga    時間: 2012-3-8 08:59

著咗先貼…習慣了…
作者: candylavie    時間: 2012-10-1 15:46

先把內褲穿到膝蓋時才把衛生巾貼在內褲褲襠上,然後將內褲拉上穿好
' q/ p" D: T, U穿久就習慣啦
作者: 葦阿    時間: 2013-7-23 02:04

先穿了 再貼上去
作者: umbrellawsk    時間: 2013-9-26 10:57

当然先贴在穿了
作者: honami7333    時間: 2015-4-15 12:32

洗完澡剛要穿的話,我會先黏好在穿。若是已經穿著了,僅是要更換的話,就退到膝蓋直接更換。
作者: caca123    時間: 2015-6-26 02:23

作者: EveIris    時間: 2020-10-20 11:32

谢谢╰(*´︶`*)╯姐姐们ԅ(‾﹃‾ԅ)

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0