標題: 葵涌廣場地下的GUNZE商舖 [打印本頁]

作者: CECI    時間: 2010-3-12 01:37     標題: 葵涌廣場地下的GUNZE商舖

首先, 0係度多謝老總(管理員)個Post! 唔係你小妹唔會買絲襪買得咁開心!
2 n: X$ ~; A( M6 I5 h2 F小妹卒之跟住老總0既路線圖,成功到達葵涌廣場地下的露天商舖,尋找到那間買GUNZE的地方,一入去個Sales叫做Mandy, 非常玩得而且友善! 我問佢係唔係成日有CD落黎買絲襪, 佢就話唔多囉! 淨係久不久就有一兩個CD埋落黎買到熟0既客! 但係男人入黎買絲襪0既就好多! 但係佢地就冇話自己係CD,唔係好似你咁, 劈頭第一句就認自己係CD, 不過咁都好夠誠實嘛! 亦都方便我點樣去面對你同介紹d野比你0丫嘛! 其實我0係呢度見慣CD架啦!冇0野格! 又唔係去偷又唔係去搶! 我覺得男仔CD絕對冇問題wo! 日本好多男仔都係咁架啦!係d香港人老土0者!/ T6 L& W' o/ N) W
以上部份對話絕無刪剪, 你地話呢間舖頭, 係咪我地0既天堂呢!8 {' g3 C# t4 m( g
小妹買了5對GUNZE唔同顏色L~LL Size 0既薄絲,一對Malerba意大利直紋40針0既黑絲,全部85折,加埋折實180元左右,你0地話OK唔OK呢?
1 B4 m( `: k, b9 r  G 好開心呀!
作者: leeon    時間: 2010-3-12 05:12

你係總數180?
作者: 心絲絲    時間: 2010-3-12 11:13

你點知佢個名既?都算平,咁佢自己有冇著呢..
作者: ngyl1394    時間: 2010-3-12 15:45

thank for your post
作者: pk108    時間: 2010-3-12 20:22

Sister , What Time you go ?( U5 ~4 O; O  i' W
' c/ E9 N& a: j
經常很多學生在那兒!
3 s& x3 J. C9 _你買時有否撞到其她人買呢?
. Q: j; i" z& d0 Q, y  P0 J9 w+ M# X& R! |: I, f8 C4 z
Thanks
作者: 十字架    時間: 2010-3-12 20:38

哈~~~我就系個到學琴   你地可以去3樓睇下   個到有間琴行  我就系個到學琴    我有時學完琴就會系2樓小雨天望落去     成日都見到間鋪       D絲掛曬系到   好正啊    不過我只系可以睇下   吾可以買    因為我仲系太細  (14歲)
作者: 08miki08    時間: 2010-3-12 21:21

我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁嘅野,樓主有無相比我睇下果間野係點?
作者: iamonheel    時間: 2010-3-12 22:16

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   
5 y2 c8 V. G) l' X4 t我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁嘅野,樓主有無相比我睇下果間野係點?
9 C" E' Z7 l3 t
) j& T  s+ f7 F8 @即係地下 G/F 玻璃門一入, 最左手邊, 有檔賣燒烤小食嘅, 對正果條巷, 第二間舖就係, 日本城隔離
8 ?) ]  q: s5 m! x, `
! z* e- ~/ g, C9 W' K: p店主後生女, 幾friendly, 任揀無問題.
作者: pig0624    時間: 2010-3-12 22:25

好正喎........我都想去....但我又驚......
作者: CECI    時間: 2010-3-13 01:43

引用:
原帖由 pig0624 於 2010-3-12 22:25 發表   3 l: p% L2 k4 H
好正喎........我都想去....但我又驚......
# a" H1 M) ]/ x
0 N3 B" ?; U6 V
唔駛驚ga! 正如"iamonheel"所講,個Sales係後生女, 佢話我知佢叫Mandy,幾好人ga!至少唔會歧視我0地囉! 本來我按照管理員0既推介,一心想落去買GUNZE呢隻牌子0既絲襪,揀選後佢問我有幾高, 咁我就答佢170啦! 佢話其實GUNZE的彈性應該冇問題的!隨即佢介紹一隻意大利牌子0既絲襪比我, 話呢隻係"歐碼"保証合穿! 昨晚返到屋企立即試穿...歐碼果然夠碼,合穿到不得了! 而GUNZE就未試, 試左再話比你0地聽啦! 照計應該冇問題掛! L~LL碼佢話170應該剛剛好WO!
作者: wtf    時間: 2010-3-13 01:53

我又試下去買先~!
作者: CECI    時間: 2010-3-13 02:03

引用:
原帖由 pk108 於 2010-3-12 20:22 發表   
* Y; R' R  N1 l5 LSister , What Time you go ?! x) O" [5 G9 c* D% x. N9 n

0 ]" y; x5 ~( a' W0 ~經常很多學生在那兒!
! O4 |/ B3 [. L* C1 F你買時有否撞到其她人買呢?
2 T  [8 J& u- d. v& u& P
& J" c; Q& ^3 y2 u7 pThanks
3 s* k, v) j9 R* n
- f% c" Z3 P6 Y8 M6 E/ _
我係夜晚7:30咁上下落去0既! 當然咁0既時間落去買0野,點會唔撞到"澎澎聲"0丫! 不過係唔係繁忙時間落去都一樣,果度唔知點解一年四季,什麼時間都係咁多人行! 我入到去絲襪照揀,計照傾!其他女人都冇理我, 我有我揀佢0地有佢地揀囉!
- ~/ R7 ^) Q# {" f: |其實, 克服到第一次入去買0既心理! 以後就唔會再覺尷尬GA啦!因為只要Sales唔歧視我0地,會令到我0地心理上會冇咁緊張, 從而比較易克服環境對我們的影響! 放心吧! CD唔係罪, 我每次入到新環境試探時, 總是不斷同自己講, 我是CD又如何! 所以我會一路照樣咁亂咁撞去買0野! 遇到d對我0地好, 唔歧視我0地0既舖頭, 我會第一時間話比各姊妹知, 等大家買得安心! 同樣如果遇到d衰舖, 我亦會第一時間Report! 等姊妹們唔會領0野, 比人白眼!
作者: CECI    時間: 2010-3-13 02:12

[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   ! K# A4 E% L4 R: N
我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁8 P' d* x* m' r0 ]1 j

9 A8 H; J' N6 J2 o) E1 U, AMiki妹, 你去葵廣梗係唔係去買女人0野喇! 果度咁多女人0野買!  / n; J% P% g# L: i) g
如想知詳細地址,可參閱管理員以下呢個Post, 我都係多得管理員咋!
# s- M: k' Y2 C& h& L5 t1 R- d3 T$ a( {9 u+ Q* c' I0 i
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=379&extra=page%3D1/ K4 h# o9 j- t- Q& o# K& s
9 S' [* X+ |9 {0 i: W% `: K5 t
作者: cdtv    時間: 2010-3-13 21:58

恭喜你有此開心一日遊- z% D( e: J9 W: ~! x+ ^
我去買咁耐絲襪都唔識 d sales
- {3 m* {& Q3 |+ z4 |$ _5 W冇你咁大膽、大方承認自己 CD
作者: connie    時間: 2010-3-14 15:36

我都去過果到~
作者: 08miki08    時間: 2010-3-14 15:42

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-13 02:12 發表   
3 B5 G5 `& s3 A8 m# Q  S[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-12 21:21 發表   
. [, W) v( x% X9 ~: G0 X0 j& B我都係住係果到附近,我都唔知葵廣有間咁
  [) i  u; z  D! J ...
, v+ k0 j& m% @* V8 ~) E" M1 i我去果到主要係睇款,之後再上網買!!!
作者: CECI    時間: 2010-3-14 22:28

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-3-14 15:42 發表   8 K* K6 J6 l' W$ j! R1 T2 }

4 r' P$ d; v+ W我去果到主要係睇款,之後再上網買!!!
0 O; g7 Z' L6 X9 V# K1 j5 W  t4 g+ f5 |* ^; l9 K) T
你咁鬼死靚女, CD埋落去, 邊鬼個知道啊! 上網買好鬼死煩! 由其是鞋同衫, 唔試過而上網買始終都好冒險呢! 如果不合穿就算可以換都VeryVery煩呀! 我去到果度, 揀選左就遞比Sales幫我Keep,繼續邊揀邊傾都幾Yeah架,揀到夠咪Paid囉!
  F% R0 I9 w* w/ G4 _你住咁近咪鬼死咁懶啦!
作者: iamonheel    時間: 2010-3-14 22:50

引用:
原帖由 pig0624 於 2010-3-12 22:25 發表   
% p* L8 A6 [$ L好正喎........我都想去....但我又驚......
7 i" A+ o# ^2 s  w
3 u! t+ A% A0 {2 ~+ y; g/ ^* T我廿年前, 第一次係中環利源東西街買, (特登去遠啲 ), 都好慄, 行嚟行去咗好耐, 最後幫襯個嬸嬸買,
  o8 m8 Q6 a( _. ~/ q3 j4 x0 C8 \$ \! ]# _2 h
比錢時自己同嬸嬸話有啲尷尬, 個嬸嬸話有乜嘢啫, 咁就開始咗自己買女人嘢.  I+ `: ?' L+ p$ Z! W/ q. _8 I: b
# t: T, [2 W+ |, H3 j  p! j3 j
當然有啲檔係好似唔太鍾意男客咁, 咪走投囉, 唔洗死嘅.
作者: CECI    時間: 2010-3-15 01:30

[quote]原帖由 iamonheel 於 2010-3-14 22:50 發表   * i# m  F8 h2 J0 j& h# ?, c- C

. E2 W1 E2 i" o: I
$ q7 Q  J, `2 N$ y0 F4 j我廿年前, 第一次係中環利源東西街買, (特登去遠% m  S7 H  ~5 c/ q. S4 g4 J
) M' W: f+ r4 W' s' c/ |" ~, o
Yeah! 中環利源東西街有時都會去果度買Bra架! d店舖都冇0羊架! 不過我就冇幫襯街邊檔! 雖然我唔算怕羞, 但人來人往, 費事啦! 都係縮入舖內穩陣dd!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-15 10:30

絲襪有晒經驗,街邊我都試過
( H4 B. J' h7 z$ P8 R; w7 G6 ^+ m# t冇咩野$ a  }) J6 f+ j  }, ], ^
至於bra始終未有咁既經驗
! }  A$ Y+ E3 l; {- `: H( s到而家都唔敢走去買
作者: 08miki08    時間: 2010-3-15 11:04

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-14 22:28 發表   ) u" t0 B4 Y6 Y' G7 V7 m- z
3 f0 A2 B" w, B( Z6 G
! Z' a0 h, o7 g0 \' r- n6 S
你咁鬼死靚女, CD埋落去, 邊鬼個知道啊! 上網買好鬼死煩! 由其是鞋同衫, 唔試過而上網買始終都好冒險呢! 如果不合穿就算可以換都VeryVery煩呀! 我去到果度, 揀選左就遞比Sales幫我Keep,繼續邊揀邊傾都幾Yeah架,揀 ...
/ D6 k/ D2 c) l7 P9 I
我有幾靚女呀,咁樣衰!$ U# X$ }' s7 k  S  J6 Z% l
我d裙都係上網買,無試過唔啱著!
作者: CECI    時間: 2010-3-15 16:25

[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-15 11:04 發表   
! c/ r0 D1 s4 g3 O, n3 o+ a- Q1 J3 D2 @, j
我有幾靚女呀,咁樣衰!
0 @9 P& K0 Y/ l) r- K4 N2 Y我d裙都係上網買,無試過唔% @6 T5 I' E/ a1 Z! k# a
4 w8 B* u) M2 P# Q! {$ [. z+ f
因為妳Fit囉!
作者: 08miki08    時間: 2010-3-15 22:15

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-15 16:25 發表   
7 h2 G6 N% I/ {' l, f5 ?[quote]原帖由 08miki08 於 2010-3-15 11:04 發表   
8 X* u+ p) a: Q0 J0 `8 S0 \7 h- T; R& H: L" z3 u! |0 r
我有幾靚女呀,咁樣衰!
" |9 w8 m5 [) w& z- c# w0 }5 h- N! ?我d裙都係上網買 ...
4 R1 _9 V( _0 b$ x; x
自問都要係幾嫁!!!
作者: 心儀    時間: 2010-3-18 17:52

引用:
原帖由 十字架 於 2010-3-12 20:38 發表     A) F- v" Y& G0 p
哈~~~我就系個到學琴   你地可以去3樓睇下   個到有間琴行  我就系個到學琴    我有時學完琴就會系2樓小雨天望落去     成日都見到間鋪       D絲掛曬系到   好正啊    不過我只系可以睇下   吾可以買    因為我仲系 ...
" s3 c7 {% R" f$ K  T3 W點解唔可以買呀+ @' m; b! M- w( L
又唔係煙仔  |8 G. B/ |& w- p" Z7 @# D) o( k
唔夠18歲都可以買架XD
作者: 十字架    時間: 2010-3-18 18:15

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-18 17:52 發表   
( A0 a6 K( o2 i) H6 @3 Q+ I+ l. i- e( T; _& q' |
點解唔可以買呀+ {) z5 @; t' d; b0 ?
又唔係煙仔
/ a6 Q6 f- X1 e4 s7 E唔夠18歲都可以買架XD
# M! d0 a/ C* z6 o7 O
  費時卑阿媽揾到D野啦...
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-18 18:26

搵到你阿媽會點樣對你?8 `5 N/ E' @$ g* N+ w
就算你夠18歲咁又點?
- J4 W  m# n0 p' K0 }) @; m如果你買左絲襪,但係你阿媽搵到2 \5 J! V; s/ J$ R
你又會點做?
作者: 心儀    時間: 2010-3-18 18:33

引用:
原帖由 十字架 於 2010-3-18 18:15 發表   & y$ b1 W6 a" K3 ^4 i

6 {  [, r4 x0 O8 x- X+ E  費時卑阿媽揾到D野啦...
5 B3 p- G) K  D咁你大個左又唔代表你媽接受到你cd架喎
作者: shinobu    時間: 2010-3-18 19:22

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-18 18:33 發表   
* T7 X& I" x/ L5 p& p! ^! g* i
% `; D: Z3 V; P  |, }咁你大個左又唔代表你媽接受到你cd架喎
$ X4 c4 n, i2 G3 `
無錯...我依家如果畀屋企人知道既話....家變都似呀
作者: connie    時間: 2010-3-18 20:34     標題: 回復 28# shinobu 的帖子

咁你d野擺係屋企?我就只係敢買絲襪,其他衫或者鞋都唔敢因為冇地方收同發現左解釋唔到= =
作者: jg400hk    時間: 2010-3-20 00:07     標題: 回復 1# CECI 的帖子

不過呢....屯門間分店就真係唔鬼睬人啦....
作者: tteeaa    時間: 2010-3-20 00:23

引用:
原帖由 connie 於 2010-3-18 20:34 發表   ' ~0 q' U5 V2 ~% F% }! u1 ~
咁你d野擺係屋企?我就只係敢買絲襪,其他衫或者鞋都唔敢因為冇地方收同發現左解釋唔到= =
# P  @( ~  h8 M8 p/ C

: g5 ?4 Z3 K2 }/ p3 o: p; C
: g5 C' X0 A, \6 m* N6 h我都係呀!! 我D絲襪用好多衫蓋住, 希望唔會被屋企人發現啦..如果唔係真係唔知點算..死都似..
作者: CECI    時間: 2010-3-20 03:00

引用:
原帖由 jg400hk 於 2010-3-20 00:07 發表   4 L9 x/ F* x' C
不過呢....屯門間分店就真係唔鬼睬人啦....
8 y2 U5 z, }& [! x, x4 w

' s6 I6 a* r# h+ s$ @5 G呢d Sales如果比老細知道,實行聽炒!都唔係做生意0既咪咪鬼幫襯佢囉! 再毒d投訴佢添呀!
作者: jg400hk    時間: 2010-3-23 21:29

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-20 03:00 發表   
/ {2 q! q) f- ?: Q" n
* |/ u: K6 ?4 `5 Y) `
% o$ d7 d, \$ H/ O; D' Z& Z6 V/ z呢d Sales如果比老細知道,實行聽炒!都唔係做生意0既咪咪鬼幫襯佢囉! 再毒d投訴佢添呀!
' L. M+ K: o4 W/ u0 C# y  y8 g- D4 \  P7 h
所以呢間成日都拍烏蠅!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-9 22:54

今先啱啱去咗呢間野買絲襪!
0 U$ B& l) }/ v% [5 {) s個sales真係好好人,一d都無用奇異嘅眼光望我!
+ u' }8 t& [/ ?所以各位姊妹真係唔洗驚嫁!
% [- k$ h& S& i) A% f! J但係其實個sales知唔知我地係cd嫁?
作者: CECI    時間: 2010-4-10 02:30

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-9 22:54 發表   
: i5 M. V& k) I5 j/ L) s5 r6 i今先啱啱去咗呢間野買絲襪!5 E9 U" x9 C6 W
個sales真係好好人,一d都無用奇異嘅眼光望我!
4 B. @  V* f8 M  n/ k, l6 N所以各位姊妹真係唔洗驚嫁!
1 N9 x4 ]5 \5 w/ O/ [9 y- L. a但係其實個sales知唔知我地係cd嫁?
- R8 l9 R$ ?( a' J' j) w$ B; x7 Q* T) o% j
死鬼Miki你無睇晒我個Post ga? 我劈頭第一句就話自己係CD睇佢反應如何! 簡直賓至如歸! 呢間Shop係"老總"介紹, 唔係都唔知間野咁好! 下次姊妹們如果覺得尷尬,不妨話比Sales知d絲襪係買0黎"笠頭"打劫用, 睇0下佢信唔信?
作者: 08miki08    時間: 2010-4-10 20:33

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-10 02:30 發表   
" k- K5 n; |; _+ C# W9 b& |
0 U0 A( d2 G3 ]2 g' e
0 _% [* U' V3 }7 r; u: W# P! D 死鬼Miki你無睇晒我個Post ga? 我劈頭第一句就話自己係CD睇佢反應如何! 簡直賓至如歸! 呢間Shop係"老總"介紹, 唔係都唔知間野咁好! 下次姊妹們如果覺得尷尬,不妨話比Sales知d絲襪係買0黎"笠頭"打劫用,  ...
/ D# Z& G% {+ m; B. t/ r1 \6 W: h
但其實個sales知唔知cd點解嫁?
作者: iamonheel    時間: 2010-4-10 22:05

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-10 20:33 發表   
5 |# E4 w& P8 R. i$ B2 q
' k  W9 q3 ~& s: K3 {+ @% M( L但其實個sales知唔知cd點解嫁?
6 q) Q: s( ~/ U; E" g
* \3 N8 G: [( P7 i1 ~; T/ r, i
有啲 sales 見好多人, 有見識嘅大有人在, 梗知有男客買比自己著喇
+ {2 z  E2 {6 I唔好諗得CD係啲乜嘢咁前衛, 有啲叔叔嬸嬸, 後生時唔知幾in, CD碎料喇
作者: 08miki08    時間: 2010-4-11 13:40

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-4-10 22:05 發表   / u" i, v2 x3 `8 P- }
5 j8 H# I5 m3 U$ |3 J

9 o7 c& f6 G5 g* Z5 A7 L, h# r有啲 sales 見好多人, 有見識嘅大有人在, 梗知有男客買比自己著喇) _8 o. i( w. j4 J
唔好諗得CD係啲乜嘢咁前衛, 有啲叔叔嬸嬸, 後生時唔知幾in, CD碎料喇
- I2 `6 {9 a3 T) o! X
咁如果佢知cd點解會更好傾!
作者: iamonheel    時間: 2010-4-11 13:53

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-11 13:40 發表   
/ B% q/ o1 S; ?8 |" R& Q0 a8 q7 ?: Z5 j" z  s" e) H8 x" e! L
咁如果佢知cd點解會更好傾!
' q, V6 z4 ]$ p% J. Y

# G; M# Y3 K" Z- P8 T我腦筋轉得慢, 一陣先睇得明
- `9 U. X) m: H4 [  p& R; p# y"咁如果佢知cd點解, 會更好傾! "
; v. m: l. i, w/ x有可能嘅, 但都唔好阻人做生意啦
作者: CECI    時間: 2010-4-11 19:32

其實都唔怕ge! 如果見佢多客咪再揀陣間或者走去比錢! 佢梗係知CD點解喇! 因為佢問我CD出街會唔會化d好濃妝,亦向我講久不久有相熟CD客,直頭CD埋落去買襪, 佢話初頭如果唔出聲根本發覺唔到佢係CD! 後尾熟左就點會唔認得! 咁你話佢知道CD點解嗎?
作者: BSoD    時間: 2010-4-11 19:44

我去過葵涌廣場那么久都沒發現
作者: CECI    時間: 2010-4-11 20:16

引用:
原帖由 BSoD 於 2010-4-11 19:44 發表   
0 u) G' v% F. T& y; {6 ]我去過葵涌廣場那么久都沒發現
% V5 J* C6 x% D9 i1 A5 i7 [+ {

: R( u& _+ R# T- X% d1 l8 Y哎也! 叫你好姊妹Miki帶你去買咪知邊間! 一去到包你話"原來係呢度呀!點解無為意到ge"
作者: 08miki08    時間: 2010-4-12 22:01

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-11 19:32 發表   9 H1 w5 U6 M+ i4 q
其實都唔怕ge! 如果見佢多客咪再揀陣間或者走去比錢! 佢梗係知CD點解喇! 因為佢問我CD出街會唔會化d好濃妝,亦向我講久不久有相熟CD客,直頭CD埋落去買襪, 佢話初頭如果唔出聲根本發覺唔到佢係CD! 後尾熟左就點會唔認得 ...
' M8 E6 `) N6 P3 t) ~
咁我下次同佢講我係cd先,睇下佢有咩反應!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-12 22:05

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-11 20:16 發表   
9 ?. x! U$ p: y- N! l
# o* @* V) e$ i* V+ S, i. y" \5 e& {, r
哎也! 叫你好姊妹Miki帶你去買咪知邊間! 一去到包你話"原來係呢度呀!點解無為意到ge"
7 {& [  ?" n2 A  W- T' [係囉,而且果到都唔係全部賣絲襪,會有男裝野賣,所以入去買野人地都唔會有咩唔妥!
作者: CECI    時間: 2010-4-15 03:39

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-4-12 22:05 發表   7 F* f- F6 |2 [/ X# h. d. ~

: y0 a: X) n9 k係囉,而且果到都唔係全部賣絲襪,會有男裝野賣,所以入去買野人地都唔會有咩唔妥!
0 @) K! S) d6 p: D" g( o. r

1 X- v3 b% i7 M, g- r7 M4 ?* D/ A但係我一入到去,始終都係"縷住"絲襪個幾個Post! 因為睇開好難扮睇其他野ga!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-15 09:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-4-15 03:39 發表   
- x0 y' G' b8 ?& b2 A. r, ?) \, r4 ]7 x1 L/ \6 M! Q  A: X, F
/ T, q5 [+ _7 X; w1 _
但係我一入到去,始終都係"縷住"絲襪個幾個Post! 因為睇開好難扮睇其他野ga!
1 W4 `) y/ o( [
咁又係呀!但係入去果時人地唔知你買咩!
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-20 08:41

有冇圖片睇吓你的戰利品呀?????????
作者: 08miki08    時間: 2010-4-20 19:29

引用:
原帖由 mandy_mandy2006 於 2010-4-20 08:41 發表   
% l7 F. F) K& h+ h有冇圖片睇吓你的戰利品呀?????????
! }9 }+ F' u. z- D: t; h# d6 F
幫人買嫁!所以無呀!
作者: SZCD    時間: 2010-4-26 03:29

谢谢楼主分享。谢谢!
作者: SZCD    時間: 2010-4-26 03:37

谢谢楼主分享。谢谢!
作者: KR7723    時間: 2010-5-1 21:53

引用:
原帖由 CECI 於 2010-3-12 01:37 發表   % G% o' p! F1 a
首先, 0係度多謝老總(管理員)個Post! 唔係你小妹唔會買絲襪買得咁開心!- Z( g0 u  i( z* Z: x0 {6 ~
小妹卒之跟住老總0既路線圖,成功到達葵涌廣場地下的露天商舖,尋找到那間買GUNZE的地方,一入去個Sales叫做Mandy, 非常玩得而且友善! 我問佢係唔 ...
2 Z9 X- S4 U: b7 I" D' z; ^- `6 f; H3 w

; a9 t7 G, u: r8 I9 V/ [3 a係咪地下中間的攤口呀?
& z9 B2 H+ {; j0 p. k, n咁位置大約係邊?
作者: wolford    時間: 2010-5-25 07:06

呢間舗真係幾好, 係細左d 同開揚左d, 行開果頭都一定入去睇下, 我中意買佢d 韓款絲襪多d, 又靚又夠長
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:52

講到咁正,我都要去踩吓個場啦~
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:53

不過屋企仲有十幾對絲襪未開
作者: CECI    時間: 2010-9-21 23:55

引用:
原帖由 yoda0806 於 2010-9-10 00:53 發表   ; J6 g1 U4 W1 f. h6 r/ L1 I) R
不過屋企仲有十幾對絲襪未開
5 j2 W. }7 m9 z1 L; M

: w6 S) ?$ [* p6 p再買過! 一於唔開! 見到靚又唔同款既都要買! 係咁買...買完又買...不斷咁買...買到爆倉都係咁買...卒之買到Short左!9 |; L" H) p& ]  v) L' {9 ^: O

作者: pk108    時間: 2010-10-12 22:30

Mandy 係高果個或矮那個 ?
作者: diatone    時間: 2010-11-25 17:02

Gunze 係好product. 我通常同女友去SOGO買一pack 80 or 110 我要其中一對.
作者: 永恆之愛恨    時間: 2010-11-26 00:16

你地講到咁正 咁我咪一定要去睇睇?  u" ^( b* c" @* e5 {* T" d3 [+ a6 g
我玩左cd先幾日 仲未正式上個妝
1 ^$ m* M4 g+ Q1 N好多野要買 又唔係太識點上* w7 ]0 x+ ?& E0 P; m+ O
最煩就唔知d杉係咩地方買
$ C2 J- U6 F( C7 C如果有真人教路就好喇 雖然有教學 但有同志都係最好6 h  Y1 ^, z. T( L' z" x* B$ X
同d女仔又怕俾人白眼, p7 \$ |  }, R4 g
識到你地真係好~
作者: frankiebaby    時間: 2010-11-28 02:35

買過幾次,冇咩特別~! \+ V' n- R8 p4 z6 U3 Q6 ~
其實好自然咁去買,佢地都唔會點理你~
作者: CECI    時間: 2010-11-28 03:12

引用:
原帖由 diatone 於 2010-11-25 17:02 發表   . O& T4 W- t2 @: y4 ^9 f' s
Gunze 係好product. 我通常同女友去SOGO買一pack 80 or 110 我要其中一對.
7 Q( B* _8 N' h4 Q( }9 R/ M
你女友真係好! 佢唔介意你CD?
作者: CECI    時間: 2010-11-28 03:14

引用:
原帖由 永恆之愛恨 於 2010-11-26 00:16 發表   
* J) o4 K6 f; f你地講到咁正 咁我咪一定要去睇睇?
1 c; l- E% ]1 a我玩左cd先幾日 仲未正式上個妝
% z; Q5 A1 h7 N3 a: P好多野要買 又唔係太識點上2 m9 Z4 c' u: Z+ x- j0 n+ i3 L0 }
最煩就唔知d杉係咩地方買
, w$ i3 ?& i3 \如果有真人教路就好喇 雖然有教學 但有同志都係最好
0 h- E% r$ j! ^+ X% }2 u同d女仔又怕俾人白眼4 A4 i* J' h: I' z* F
識到你地真係 ...
% U! ^; l) m, T$ [
慢慢0黎啦! 有心一定買到0既!
作者: diatone    時間: 2010-11-30 14:03

我女友係日本人如果唔係太過火她都可以接受, 香港的香港人太守舊, 我係外國玩halloween 同成大學公司朋友一大堆人玩cosplay 大把男玩女裝OL全個星期halloween 都著女裝 + High heel + Black Pantyhose.
作者: 13dtcl    時間: 2010-12-1 00:34

Mandy 係長髮定短髮果個?
作者: winniegobby    時間: 2010-12-1 14:32     標題: 回復 43# 08miki08 的帖子

姐姐, 我之前都係葵涌廣場附近番工, 但都唔係好知邊度, 不如下次一齊去好嗎?
作者: 疾風怒濤    時間: 2011-1-11 01:07

搵日去睇下先
作者: MANYAN    時間: 2011-1-11 01:19

我有成180咁高
* L" x" X3 L, M2 O/ R, x  n唔知gunze果隻LL著唔著到???
作者: prettyin1224    時間: 2011-1-15 15:13

我成日都去葵廣的,由細去到大,我家就在附近^^
作者: bentlney    時間: 2011-1-16 03:07

等我第時得閒都去睇下?先
作者: ripple040    時間: 2011-1-30 10:53

MANDY 係咪個個金髮細細粒個個牙?
作者: w-wing    時間: 2011-2-3 13:44     標題: 回復 1# CECI 的帖子

是好店,以前只有2人睇鋪,現在好似加了人呢,普通款偏貴,但是原裝日本版、特別版那些就真的非常抵
作者: silkypanties    時間: 2011-2-4 12:38

我12月尾去果次, 我女友話得番d舊款, 差唔多係得肉色, 其他咩色都無
作者: w-wing    時間: 2011-2-5 05:37

原裝日本版、特別版 is very limited,可能有人去開日本才handcarry返啩,以前都有見過GUNZE限量版絲襪比街價平$20.-/pair。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0