標題: 代購CD用品細則及聲明 [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2010-3-22 15:01     標題: 代購CD用品細則及聲明

代購CD用品細則及聲明

. s  ?; u9 n1 R2 L: _; `
  ?' M# C& N% c  }2 P5 K% K+ L
如果大家唔方便出街買CD用既野?郵寄屋企又唔方便收?可以搵心儀代買CD用的東西,然後面交。因為我明白到亦都經歷過呢種時期,而家我有能力,所以做返d野幫返一d唔方便買野既會員。
; s1 _: O. r! ~我亦有多次和CD交易代購的經驗,所有內容我會一切保密。
$ N+ z- l# u; t7 Q; m0 m+ y, y有意可以pm我
; z* A  M' G6 o( R. B
) M" e% @- L3 A$ z" G; N但有幾點要先聲明:
4 G3 k: o7 G0 M8 I  ^1:交易是我本人跟會員之間私下進行,所有利益衝突和HKCDTV.com無關
$ Y/ `5 _5 X* O, _% P$ M! ?, Z2:我並不是所有東西都會幫忙代購,有意的話先行跟我溝通
; ^" U( e/ j1 c( ~/ b3:形式是你想要什麼,告訴我,或者給我想要東西的照片等等,然後我會幫你找尋類似的東西,之後我會給你產品的照片、代購價格和回覆,你覺得無問題便交易,不能直接要求在那家店去買,一切不受理
6 C* s6 e+ d; m/ ?: X4:無論代購團購(團購稍低),我的價格一定會比外面高,因為當中背後我需要做的事情很多,如:下單、跟賣家溝通、付款、而且我付款本身也需要手續費、取貨、收藏等等,所以希望大家可以對我開的價格有所尊重,合則買不合都唔緊要,各取所需,如果我當中有遇到類似”出面xx幾多錢咋喎”這樣的回覆,我會刪除該回覆及不作另行通知
- M' P% n5 S. Q% M5 U5:一切貨品恕不更換
7 X& r& b: N( I: r" j
9 E  J/ Q7 ]. j我只是行個方便,幫助當中的一些人,希望大家在過程中找到各自需要的東西,以及整個過程當中希望大家可以互相專重。
! ?  A* L4 u+ E  |  k) L5 G
$ B( t. ?0 a8 B' k0 q

心儀

2 q& m# _5 |( i0 S: W. I7 H, M( t" i% }" I  _# Q9 j) P5 Y
作者: adam5354    時間: 2010-3-22 16:19

支持心儀!多謝幫忙!
作者: wwy1989    時間: 2010-3-22 21:44

心儀姐姐,是唔是可以幫忙呀?
作者: 心儀    時間: 2010-3-22 22:12

引用:
原帖由 wwy1989 於 2010-3-22 21:44 發表   $ F/ T. u9 t0 w3 y, `& @: K
心儀姐姐,是唔是可以幫忙呀?
# M9 Z% V. i5 V; l: T$ s) ^, m6 ]係可以幫忙
: }- b! D/ [- D; d  i你想買d咩呢?
作者: iamonheel    時間: 2010-3-22 22:25

建議收一定服務費, 10-20%, 留單據, 唔洗坳.
4 @% Y, ~6 e. ?+ G6 f* S
! x8 ], Y+ z2 r% G+ C! I& g- O有辦法做校服, 呢道一定好受歡迎.& ?5 s2 z$ ?3 P# B) H: k  m0 l" F8 C# n
: ?! a' g" \6 e) b2 U
絲襪攞到批發, 一打打咁攞嚟賣, 都ok
0 {$ u/ U6 Z' e7 a/ A, }8 r1 t& V2 i- Q+ k6 Z9 I7 d3 e6 Z
作者: wwy1989    時間: 2010-3-22 23:36

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-22 22:12 發表   
( J+ c* S" r$ k7 G& ~1 }1 _1 E/ a" |
3 {' G4 }& j8 Q係可以幫忙/ p! b4 C5 H3 }- R8 H
你想買d咩呢?
2 e$ ?% a7 O' M
/ [, @2 F# l. i) v3 p! c( ?: {% l
我遲D PM你
作者: 心儀    時間: 2010-3-23 02:28

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-3-22 22:25 發表   , [( ^+ B5 j/ g' ]+ a: q
建議收一定服務費, 10-20%, 留單據, 唔洗坳.+ t& M, y7 d1 c, C9 j( `
, O9 u5 X+ v2 w! r6 C
有辦法做校服, 呢道一定好受歡迎.7 V$ P5 a5 ^  J( ^1 h4 w
4 ~+ |7 i. H. v( `7 y! C6 I$ _
絲襪攞到批發, 一打打咁攞嚟賣, 都ok
+ z( |/ v  L  l2 K, F0 ?) R
其實我搵到既野比較有限2 p9 I4 V7 c1 W
如果話要搵校服,我個人就無能為力了,可能托朋友都可以搵到既
( e9 p: W- r& k9 s我其實都係行個方便比一d唔方便買野既會員啦
6 T* V2 u& a. H  {5 b+ E/ c所以大家唔好當我萬能
. d& W- n4 t, p( y* ~1 ^5 J) `乜都買到
: y3 B% i8 X5 b4 K; ?8 i/ d( h
4 y) Z& @5 H# y( n9 X, Q6 A[ 本帖最後由 心儀 於 2010-3-23 11:14 編輯 ]
作者: 心儀    時間: 2010-3-23 02:33

引用:
原帖由 wwy1989 於 2010-3-22 23:36 發表   1 x7 j% n; ?- m* l$ d
8 m+ P; J' o1 S- h  r% L3 K1 b

% s+ ]' W" t. H' m我遲D PM你
& @6 v! s$ t; f
好∼你有需要PM我1 g% F8 w# F; u2 H
最好add我msn:[email protected]
7 y8 G6 y9 e  y! W2 G記得講明你係呢度邊個會員
- r& B. q" i  K0 g+ p3 h我盡力幫你
作者: 毛毛    時間: 2010-3-23 03:05

大力支持,大大力,好大力,超大力,
0 U8 A# ^0 C" S) t* X, i$ O: B- t6 \6 h# I
我相信你一定會忙死呀,代購真係吾易做,希望你長做長有
作者: uniformx    時間: 2010-6-4 20:28

唔好意思,我當面搶生意
: ^" c0 o- s0 _# z4 Q- P同樣地都係有幾點一般聲明:
- N: F- Z, c$ E•不論商業(牟利)或私人協助(非牟利)甚至慈善(蝕讓)交易及卅或服務,皆只直接涉及買賣雙方及中間人(例如代理、代買、交易平台、運輸、寄存服務者等),除另行列明或特別情況外,一般情況下將與hkcdtv.com站方無關5 |; h' m. \4 l+ y) `+ f" t& j
•歡迎查詢提供之服務及產品,但因能力、財力、人手、時間等資源有限,在下無法保證有求必應
7 ~9 ~# l3 c$ w/ h& Y. M5 |8 w(主要服務範圍:校服gym,日日,封窗,V記,Tim記……代bid香港Y!9拍賣、依港拍賣、代收郵件、儲物櫃送件……): v3 g/ A; J: o  ?
•我會不定時不定點列出有何物品可供團購、代購、出售、服務提供,你亦可以主動提出有何需求,如附詳細說明例如何處有售、所需款式尺碼、照片等,指定供應商是可以的,但能否辦到買到則未能保證,需要個別查詢相討
$ Y) P' |+ T/ f8 [" f•價錢方面,我可以選擇或不一定需要平手或蝕讓,除列明之情況外不受任何利潤管制監管,因此不要以為在我會在此開善堂義賣(雖然個別會員可獲優惠價、費用減免、優先處理、友誼價等,但是此等一切優惠並非必然,亦不一定適用於你)。我有權按自己的考慮開價,接受或拒絕任何交易;雖然任何人可以提出任何要求,包括但不限於優惠價、費用減免、優先處理、友誼價等,但是無理及卅或無法令我接受的要求會被拒絕,亦有可能會列出情況(事件經過,包括但不限於日期時間、要求內容、價錢等,但不包括會員個人資料例如真實姓名、詳細地址、電話號碼等)。在此範疇上,有錢亦不一定能成功召喚我的服務,因為我有時可以很有個性,有錢不賺(吹咩?!)。( g6 P" t  a. W4 O* R; N
•我很樂意跟進一切交易引起之問題,例如掛號郵件寄失時提交郵件查詢表格,唯有限責任,退換與取消交易之要求並不一定能夠處理
8 i' Q6 E/ q" y  I1 b! u•我有時為幫朋友,有時為牟取利益,有時為求大家方便,請互相尊重,無理無禮者……
作者: iamchinese    時間: 2011-12-28 09:20

http://item.taobao.com/item.htm? ... 416_2297358_8935934,0:1325345338_4k2_621585495" u% l: d7 p! v; `7 ]- Y* w
能幫我買條白色的嗎
  s3 M1 B+ ]$ C. a: O9 A( d, q
# @0 e( Z' t8 V2 A[ 本帖最後由 iamchinese 於 2011-12-31 23:31 編輯 ]
作者: iamchinese    時間: 2011-12-28 09:22

收費怎樣計
作者: cdbtg    時間: 2016-2-4 23:32

我想買校裙同學生妹貼身衣物,bra bra ,底底,底裙,鞋,請pm我或wechat:tobydoub

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0