標題: 女仔的心態 [打印本頁]

作者: joey221    時間: 2010-4-3 09:53     標題: 女仔的心態

小妹現在花在買女性的物品的消費, 比花在其他的地方高,6 F1 F8 \8 S# [. S( h4 m/ Q) q; |7 G
但己應明白不能大大方方的穿上街行走,$ d4 }$ V, ^% W! R8 V
以下是我的一些舊鞋子.....+ ~# v- b& R* T3 e: d
由平底去到高根的...) F% [! M( ]) _1 H$ F3 s. l) A
總之看見喜歡的就會買....是不是有了女仔的心態

作者: adam5354    時間: 2010-4-3 11:54

很多美麗的高跟播!女性的心態不袛是購物的。還有很多的!例如:較感性、較情緒化、需要人關愛……等等。由於受女性荷爾蒙影響才有這樣特質。
作者: yoko    時間: 2010-4-3 12:59     標題: 女仔的心態

做得CD點都要有小小女仔心態正常!!!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-3 15:36

我買女仔野嘅錢都比其他支出多啦!
作者: grilboy    時間: 2010-4-3 17:33

我只係知女人做到既野,男人都可以做到= =5 b9 P8 l# U, @5 l; L4 e4 G
只係有部份既生理唔同,其實都冇咩特別
作者: Saya    時間: 2010-4-3 19:24

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-4-3 11:54 發表 女性的心態不袛是購物的。還有很多的!例如:較感性、較情緒化、需要人關愛……等等。由於受女性荷爾蒙影響才有這樣特質。
& d* F$ U) U' E' Z, G- I
$ p) z4 O1 j+ @# q有exception 呢 , eg, Les, 女強人
作者: 29754638    時間: 2010-4-4 14:17

好好睇啊 支持下
作者: joey221    時間: 2010-4-5 10:42

多謝妳們對小妹的回應
作者: 誰來愛我    時間: 2010-4-5 19:28

我也是有這樣的心態
: v1 e4 J/ X5 J7 a! X' b( X看到店面有很好看的服飾,或相關的物件: I  l" {) O% G- v0 r/ k
都好想買給自己" o, S$ O9 E9 E0 ?3 o, h' {8 L
但因為金錢方面就花不下去了
作者: joey221    時間: 2010-4-6 02:17     標題: 回復 9# 誰來愛我 的帖子

多謝妳的回應, 及和小妹的想法一致
作者: bra123    時間: 2010-4-7 22:08

我常常看到我喜歡的東西(女性用品)就想買
9 @+ P* }/ B) G1 i3 L5 @" K$ D1 h可是礙於沒多餘的錢
作者: 00ivansin00    時間: 2010-4-14 21:57

我好鍾意第一對& e! Y/ x+ W! H" m6 s
超鍾意呢類,想知邊度有得買,但係要只係COLOR
作者: gomedaki    時間: 2010-4-14 22:01

這些鞋,搭上絲襪 ,真的會很美
作者: rtgirjgew8975    時間: 2010-4-14 22:05

幾錢對
作者: joey221    時間: 2010-4-15 19:39     標題: 回復 14# rtgirjgew8975 的帖子

由85-399. 多謝妳的回應
作者: tracyko2009    時間: 2010-4-15 20:37

same as me !!!!!
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-4-15 21:00

啲鞋好靚啊! 其實男仔都會係見到鍾意既嘢就買, 但係嗰啲都係貴嘢: 車, 古董, 女人咁. 男仔邊有女仔有咁多又平又靚又多款式既嘢買吖. 男人衫四四方方咁肉酸. 啲褲又闊到死, 啲款十年如一日, 一件衫著廿年, 又點會買得落吖!
作者: yau951219    時間: 2010-5-24 18:08

你都有好多存貨
作者: lamcat    時間: 2010-5-25 00:27

你d 高踭鞋好靚 4 Q3 k5 r/ m2 O) x4 a

( w- z! X5 S# Z- H& q: \' F我都會買, 但未搵到間我夠擔入去買的
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-25 00:37

"明白不能大大方方的穿上街行走" -> 千祈唔好咁諗ar. 我依家積極考慮大大方方女裝男著出街俾人睇. 希望喺不久既將來, 時裝店再無男裝女裝之分. 大家努力呀!
作者: joey221    時間: 2018-11-22 20:09

引用:
原帖由 yoko 於 2010-4-3 12:59 發表   * ]: A, o2 C* j+ S
做得CD點都要有小小女仔心態正常!!!
3 b, S" W2 c& y5 D  r* n: r- g( q6 K3 X$ F" H
我的鞋,好像有点過時
作者: Rachellamlamlee    時間: 2018-11-25 00:39

喜歡就買吧
4 n% M; U2 P1 ~- {3 L6 V6 O' i4 B+ U' d- K0 a; r7 M0 i/ n3 F
還在找一對 ankles boot
* g+ ~' {5 o& U$ H) u8 ^$ }7 i# S荷葉邊,像 deep v9 h. r- D8 i9 I/ V
很性感的
: A, _5 P  }5 I) |3 q就是找不到.... :(
作者: joey221    時間: 2018-11-25 03:18

引用:
原帖由 Rachellamlamlee 於 2018-11-25 00:39 發表   
) j4 h8 h2 c& ], O喜歡就買吧
" t1 a* ^! F1 n. k1 Q
2 j. X/ w( @* l6 w& b' m還在找一對 ankles boot: b8 Q' C- j7 L$ z2 ^/ S1 ]
荷葉邊,像 deep v3 p. b4 U6 E! X# c7 i
很性感的& ^$ s2 M5 D* A! N
就是找不到.... :(
* l' t" b0 s& k  o0 I3 z- g4 @8 u9 P0 z+ ~2 W/ ?
以上是我家高根,我穿著不了太高外出
作者: bernadete9999    時間: 2018-11-26 15:28

i like the purple one. I would love to get a pair for myself as well!
作者: joey221    時間: 2018-11-26 17:32

引用:
原帖由 bernadete9999 於 2018-11-26 15:28 發表   
7 O) a+ v" Z. p* Ci like the purple one. I would love to get a pair for myself as well!
3 f& C# }1 C8 F3 R; `5 P- s, w" t( X  I) B- N5 F( U# {9 g$ Y
我喜歡配絲外出,但太高行辛苦
作者: wchingw    時間: 2018-12-1 05:07

你是個鞋癡
作者: joey221    時間: 2018-12-1 14:11

引用:
原帖由 wchingw 於 2018-12-1 05:07 發表   
8 u% m% [7 V8 _你是個鞋癡
; |. K, d4 ]+ k' l0 }! v- q) v/ c: K- E
我外出時穿著
作者: flashgood    時間: 2018-12-5 22:00

妳有好多靚鞋啊!
2 X- r2 r! y8 E3 n2 F1 g( P我覺得呢D係妳自由囉
% b7 G& I: k2 v2 e: Q1 J想買就買~~
8 y7 X4 N: c, I+ }( a9 @. x# M5 s
引用:
原帖由 joey221 於 2010-4-3 09:53 發表   2 G$ I) C) ?# ?' ?* ~
小妹現在花在買女性的物品的消費, 比花在其他的地方高,
/ |% N6 p- o4 z- B5 U但己應明白不能大大方方的穿上街行走,
7 d" x+ A& x* t* y6 N以下是我的一些舊鞋子.....6 v, Y4 @, _$ w* e! o0 |
由平底去到高根的...
/ d. N3 @! I6 ^' J6 ~; u8 S$ f總之看見喜歡的就會買....是不是有了女仔的心態

作者: joey221    時間: 2018-12-5 22:19

引用:
原帖由 flashgood 於 2018-12-5 22:00 發表   
1 i; @% n( D- \1 l: f: f妳有好多靚鞋啊!
; v! M. o8 D& R: N我覺得呢D係妳自由囉- [( K! P- X& h$ m/ h
想買就買~~
$ t8 D! F- Y4 ?$ @, e; x. f" k
) L5 {! {$ y" L8 F$ ]2 a
- ?: A4 h1 y% v! ?1 E! {
太高穿著不了外出
作者: wchingw    時間: 2018-12-10 21:28

你這叫購物狂,是精神病的一種。
作者: joey221    時間: 2018-12-10 21:41

引用:
原帖由 wchingw 於 2018-12-10 21:28 發表   
. A( |! J7 U7 I( G你這叫購物狂,是精神病的一種。
* H/ k5 t- U+ X, f* l9 c1 }& Q9 g7 e" w0 @0 Q$ N, a  Q2 q  q
有一些未拍照

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0