標題: 昨晚出街既驚險過程 [打印本頁]

作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 11:17     標題: 昨晚出街既驚險過程

我屋企冇咩人既時侯, 我都會出街落一落下面, 同埋行去隔離屋邨行一轉.. 平時都係落去行下食支煙咁啦..7 d! l7 V* f3 C0 I- W3 r0 J1 b9 \
( G% @0 g& {' m% U4 _
但我尋晚又心郁郁.. 大約一點鐘度, 我好想試下 cd 買野... 之後我就去左隔離屋邨一間 OK 想買煙喇
: c  B: p! U; _+ C" A3 \. N4 n
0 c- v* x) X# L  y  c7 v之後果時 OK 入面都仲有 d 人.. 我又好驚唔敢入 wo.. 之後就0係附近等一陣... 之後等入面得番一兩個人先入喇" Q: ]$ `$ ~# X$ ^
, b7 @, k9 _3 `% ^4 F% Q$ D& c
買野果時我用男仔聲啦, 之後果個人又叫我先生... . ^' h8 v0 p0 J: o# L
9 n# E; C7 k* W* J4 J
之後我食支煙.. 又諗住番番入去.. 問佢第一眼覺得我似唔似女仔.. 果個收銀係中年既呀姨, 幾好人的, 見到熟客都會打下招呼
, a2 }  X- ]3 }% ~% [2 F( H$ |! a4 z& Y1 p; q( N) u# A' E  K4 \
佢話第一眼都睇唔到... 覺得似呀 ' [6 k. P7 v. h; v

+ o, B" }! v4 [9 R7 A, U4 i之後就番屋企了.... 但走出果條屋邨果時有個飲醉左既男人.. 0係度口 upup.. 見到我又企定望住我.. 果一下都有 d 驚.. 不過之後我急步走, 再行番屋企..' a# `0 v0 e3 e1 g" N* g( w1 d
* O& e5 f+ u2 H
大約就係咁了... 我覺得好驚囉.. 同埋沿路都有 d 人望下我.. 又唔係定眼望.. 但成日又驚佢地睇得出.. 個心卜卜跳
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 11:33     標題: 回復 1# little_tracy 的帖子

妳覺得D人望妳係正常嘅,
6 E  O) I2 H/ ~8 `" p, R; R* p3 u: O5 R
妳諗下平時妳冇cd嘅時候出街,: m6 p* m# ]# e' m

: F. v( v: Z2 @" w) U3 d9 |( f妳行街都會四周圍望啦,係咪先,$ j) G# j/ I3 [( s) r

' }5 E- b- |6 U& C0 g9 [所以都正常架,係自己心有鬼,諗多左啫,8 n9 y% `! b8 W, o
  x# O- A% q2 }9 j0 V
我諗妳試多幾次,習慣左就少D咁嘅感覺架喇,5 r& \6 j, t2 d6 b1 [

9 i( ~, \) C& ?# ]% l2 h因為我都試緊,大家一齊努力吖
作者: 五香肉丁    時間: 2010-4-5 12:03

我都明....雖然係好驚...但係諗返會覺得好HIGH
作者: yoko    時間: 2010-4-5 12:28     標題: 昨晚出街既驚險過程

我都試過比人望我,都係又驚又喜
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 12:28

係呀.. 我都唔知佢地係咪正常咁望我.. 但我又冇化妝, 剩係用假髮遮下對眼 ja... 唔知會唔會好怪呢...
: r7 ?" d0 n# T7 _1 [+ }
  r/ }0 Y0 ]% g; Z$ `" P  Q不過真係幾刺激既 % T: x9 r( t8 u' k
* L) C8 A  e) _2 e+ a
我驚見到差人呀.. 因為我識起碼 3 個人0係我果邊做差人......
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 12:55

驚先好玩
& Y. o/ R' c- x其實人多嘅地方, 先無咁容易住意到你,7 r* l; U4 F6 `9 |
反而我夜晚著高踭鞋落平枱行吓, 人少少, 對鞋一行, 有人多數望.
2 n  y+ [' ~1 f一行出大街, 乜高踭鞋都冚晒, 就無人注意
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 12:57

人多會好驚架...
9 ]( G0 k$ v/ x% f  ~# l2 G3 l
! U1 J2 E( B; B1 N, E/ w" [同埋有時我會行得好男仔.. 唔記得左用女仔動作...
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:05

男聲真係一個大問題呀,我都唔知點好- ~* ~3 I8 M0 @3 v+ H  S' n9 N" c
& F! e' s: S6 r0 z' I0 Y7 q
我樓下有guard,所以cd落街之後都唔知點返屋企好
作者: 五香肉丁    時間: 2010-4-5 13:10

行唔行到樓梯......
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:18

唔得呀,一定要經counter出闡
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 13:19

Every building has guard, it is so difficult.
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 13:25

見唔到 實Q 都無用, 我處一入 lift , 個閉路電視就影住,
& H4 v% A* L) }: f" A最近好似換埋高清 , 我到一層四伙, 一睇樓層, 實知邊個. , j# }* D* x. y+ M' P

作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:29

咁可唔可以行樓梯?
0 ^0 E4 w; M0 P; ?我如果cd出去就會行後樓梯落樓呀
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 13:32

我住15樓, 點行 8 j. `6 {0 b: p

7 v* y& i- w) g但我番上樓, 會搭多一両層, 著高踭鞋落樓梯, 超好feel
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:56

我就要換返男裝先返得屋企
作者: 偽娘    時間: 2010-4-5 14:05

吾錯牙^^...
1 @  V) |7 [4 {. J) h3 _, M比d心機吧!!..8 \# m  Q. }0 N  `
好想看樓主化了莊 ga樣子
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 14:37

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-4-5 14:05 發表   3 s6 X7 D  a. \  K2 @2 m  |
吾錯牙^^...) S' y0 N! V6 D3 \8 b. w. Y" ~
比d心機吧!!..5 s/ |6 z# {# G( o7 T
好想看樓主化了莊 ga樣子
# G4 j9 r1 \: H! S: i) H! h7 ~1 Y4 a+ [, h1 }! {: r
多謝你 a " t  G, o' A3 a* }8 Z

* Q+ l1 K7 q1 s* V- W/ c$ O頭像係咪你黎 ga?
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 15:01     標題: 回復 3# 五香肉丁 的帖子

我都係架,出去時就心驚膽戰的,
: z4 ~& e0 C% @1 H  y# R; ^; ^4 D# n* `
4 n7 L" ]6 s5 l8 u; ]返到屋企就諗返都開心
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 15:06     標題: 回復 15# peterchan01 的帖子

我通常都會男裝先返去,因為我屋企樓下都有"食焦"的,
$ H( |1 z3 o5 `* u- p8 k2 h1 n+ v* D" Y
只係近排試過兩次著住高跟返去 驚驚
作者: 08miki08    時間: 2010-4-5 22:49

其實樓主個身形都好好,如果化埋妝,把聲唔好咁男仔!
8 ], f2 v' Z" l8 y我諗會好ok!
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 00:56

我冇化妝呀.. 同埋我 ok 高 ga... 所以.. 好難呃到人...
作者: aprilleung    時間: 2010-4-6 01:13

支持你呀, 我都好想出去CD下......我係新黎架, 多多支教
作者: Suki_siu    時間: 2010-4-6 10:30     標題: 回復 21# little_tracy 的帖子

唔會既~
' k+ E6 n8 w. m& D1 B6 {高有高玩 . j8 i9 ~0 e" E3 [' |% M
實得既~睇你做唔做姐
作者: mmlee    時間: 2010-4-6 10:59

你cd出得街就預左畀人scan ) H% S7 C, Z0 u4 R+ K) r
同埋你都係最好練好d化妝lor..
作者: peterchan01    時間: 2010-4-6 11:19

引用:
原帖由 zerochung 於 2010-4-5 15:06 發表   5 N, U, y( A/ x! ^
我通常都會男裝先返去,因為我屋企樓下都有"食焦"的,# N2 Q# I& r+ _+ Y1 b5 \

! a' [, L; E/ l; o只係近排試過兩次著住高跟返去 驚驚
8 b) S6 ?! E; q. I% M7 A7 p3 i0 O5 D8 n
係啦有食焦真係有D麻煩
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 12:08

引用:
原帖由 mmlee 於 2010-4-6 10:59 發表   
3 @$ t9 D: @" A你cd出得街就預左畀人scan + B2 o% t3 o! R
同埋你都係最好練好d化妝lor..
. n2 y, w7 J/ K/ q/ `/ \1 g

- {; x; {: w* }' L5 y我諗我真係要的起心肝學化妝喇
作者: karen0129lai    時間: 2010-4-6 16:14

我都試過半夜CD落街買野, 難得我有化妝, 但果個阿姨自己都朦下朦下, 都無留意我個樣...1 c' H; t3 V+ ]1 `* Q
+ d" o' f5 H# F+ ~' l* H2 \' s1 G
經過都有D情侶既... 但大家都唔會理對方架啦~# W# b7 }' J$ W8 m! D: ~6 ~
% }( w' \  f" M4 v
返屋企果陣有密碼開門, 樓下個看更都唔會點理架啦~
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 17:55

我去到個看更度會戴口罩囉... 出左去就唔 la.. 之後返返去果時又戴囉, 因為佢一定認得...; ^, {; X% y  T+ ]2 ^

' H- X- i1 m0 f: I- |5 G同埋我會搭落一層既 lift, 自己再行上一層咁
作者: 可怡妹    時間: 2010-4-6 18:15

你係中性look定好女性化look?$ b- x, ^' T9 b+ T

2 E7 \4 ?( ?" r4 y9 n3 ^8 l2 N可否可以形容下?
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 18:34

女性化呀... tee 短褲, 絲襪, 拖鞋
作者: 有壓力    時間: 2010-4-8 01:09

叫你先生=.= 感覺幾尷尬
作者: grilboy    時間: 2010-4-8 01:30

把聲男唔男仔根本唔係問題= =
" Q" P0 ?1 U9 p' G- h- G$ z9 l! e更何況你出得街都係遇左人地會望實你架啦) f/ [; y, g# f! z
如果你怕未唔好出囉
5 |& t& Y4 I: M4 q) R; z基本上人地就算睇得出你,都唔會過黎打你
! L) J/ Y2 v+ c* N最多都係報警je,都無咩野既
作者: little_tracy    時間: 2010-4-8 02:28

引用:
原帖由 有壓力 於 2010-4-8 01:09 發表   
7 |+ [" e( [, S& K2 }! m- b叫你先生=.= 感覺幾尷尬
3 N% I: ~7 M; w

1 K- A0 t9 Z8 s0 J; S! Y其實我都有少少特登既... 反正都出左, 不如大膽 d 玩下野.. 所以之後都問佢我似唔似.. 哈哈
作者: little_tracy    時間: 2010-4-8 02:29

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-4-8 01:30 發表   
: W8 r9 a  J' H" ^把聲男唔男仔根本唔係問題= =  D& O1 m" D+ K1 V
更何況你出得街都係遇左人地會望實你架啦6 M6 W( C7 R& h4 U
如果你怕未唔好出囉
, l/ Y4 G; c; }2 |4 p  T基本上人地就算睇得出你,都唔會過黎打你
5 a1 ^5 ~7 a$ j* b) _最多都係報警je,都無咩野既
9 U! {6 e; m2 w: k8 T/ Y8 b" s7 e- M" B/ ^
點解把聲男唔男仔根本唔係問題既?- j' v2 N9 k1 |3 q+ v$ d8 Z0 B

5 _# E6 R, i# r' K6 [同埋我冇怕呀其實, 我覺得幾驚險 je
作者: catfai888    時間: 2011-10-26 02:50

u have good body can like girl.........my body very very big
作者: mandylieu    時間: 2011-10-26 13:27

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-4-8 02:28 發表   2 p, E  o1 q2 ^6 ^0 Y$ l

7 z. K3 E" q0 o' p
% f# @7 z8 D. f" A$ T( M9 E, O  N其實我都有少少特登既... 反正都出左, 不如大膽 d 玩下野.. 所以之後都問佢我似唔似.. 哈哈
3 K0 z! Q; R' W& S
$ O- r+ i/ Z! O+ g便利店果位阿嬸認得你係CD, 第時你男裝去買野, 俾佢知係你, 咪好尷尬?  而且佢可能同其他同事街坊講有個CD既你, 有機會俾你既鄰居知....我試過仲驚險, 晚上CD後返屋企困升降機, 曾在此post過.; K8 i3 K5 I3 e7 g3 z

& s$ O0 e% \& E/ t0 F8 O, p[ 本帖最後由 mandylieu 於 2011-10-26 13:32 編輯 ]
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2011-10-26 18:15

我都要學化妝...完完全全不會化..., ]; \( H% d  K# c% T$ R
加上又不是自己一個房...跟哥一起同住一間...
+ x9 @0 a/ C9 C  ^8 N" O* a7 b還好狐有地方賣化妝品...美國大型藥房什麼也有, 由絲襪, 一般沒花內衣到各種女性化妝品, 護理品都有...
: K  h4 u! ]! ]: M: s4 t) r/ v也不會有人過問你買什麼...
; ]* I9 k+ S; {6 E1 s7 v. ]可是就是沒技術...沒人教XP
3 A( T2 g' u' R7 \+ g+ r* B( i4 D: d" P9 @3 O
P,S, CD出街有人報警不是很麻煩嗎...會見報的...
作者: qpzm1003    時間: 2011-10-28 08:45

你點解敢用男聲問口問= =
作者: Natasha    時間: 2011-10-28 21:31

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-4-6 10:30 發表   
! u2 R! Q0 i" g: M" w唔會既~1 ]) j; r( w# H' W, p( k
高有高玩
& n- k0 w+ w1 a* J實得既~睇你做唔做姐
0 e' u) `$ P3 x7 c- ~) |
' L' l, z( ?) r2 D
話時話...點解你呢張相睇落去....
) b; D4 k+ F# p, E0 t" c& T4 }你對人間胸器好似勁過我多多聲...
, v% y& Q) Y# E0 Z我唔制啊>.<

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0