標題: 買左好多絲襪 [打印本頁]

作者: frankiebaby    時間: 2010-4-25 00:09     標題: 買左好多絲襪

前排我去左買絲襪,買左d咩款大家想唔想知呢?, ?. A7 I+ j3 r; _& U# F! M
而家已經開始轉季,冬季厚絲襪真係少左,薄o既透o既絲襪開始係咁好誘惑地推出~
7 Q4 j% y; w0 w! b* f9 s講真,當我經過d絲襪專櫃,基本上次次都係忍唔住就入去行個圈,跟住就會拎住個袋出番黎 2 A9 o) F! ^" K: a
好啦,言歸正傳先 9 q* D5 t: i9 {: x" U4 t, g

! c  W2 X1 n; b% ^. h& h咁呢我前排真係買左超多,gunze,破無素足,Lavente CALZE(意大利牌子,d絲襪拆出黎會聞到陣香水味,好誘人~ );
* W% p* n; T& e: e+ cCalvin Klein(呢款我買左超薄),Atsugi,仲有Danskin (呢款係芭蕾舞專用絲襪),我有2對,但未試著,( }7 A, j, O9 g+ A+ g, b) K
所以買左一排,都係要拆開黎試下先,因為聽講著上去係有d束縛感,個feel係超正
$ v: I6 Y- q+ [- r% W: C+ L  m! C; U7 o: d
暫時講到呢度,我要去著絲襪啦~
作者: leeon    時間: 2010-4-25 05:40

唔知你用左幾多$?
作者: ☆↗天使娜↘★    時間: 2010-4-25 20:48

有香水味ge絲襪我都想試下
, }* y* l: y* h貴唔貴架
作者: mountainsmith    時間: 2010-4-25 22:06

作者: legwear    時間: 2010-4-25 23:02

係啦, 比
作者: ET62333408    時間: 2010-4-25 23:35

讚讚讚讚讚讚
作者: killer    時間: 2010-4-26 02:27

香港邊到有Lavente
, a7 X' z4 A0 f  d
# d# r3 j9 D: d# D: G6 u我係澳洲都係買呢一隻,又薄又好著,又唔易走紗,一對差唔多成100 HKD 但係都抵的! `5 u- {4 M3 x
如果我今年返澳洲行畢業典禮,我同我女朋友將會勁買絲襪
1 J2 U5 [: {0 B1 g+ J2 }  x  }  [$ p+ }5 w. C! d' B+ r
我女朋友有時都會買比我著下,因為佢唔介意,仲話無咩問題~~
作者: ph828    時間: 2010-4-26 03:17

danskin 邊到可以買到??
8 _/ c5 H0 \: m9 j9 `. ?, ^我搵左佢好耐~~
作者: frankiebaby    時間: 2010-4-27 01:16

有好多朋友一定好想知道d絲襪買左幾多$,d款係邊買,d牌子係邊度搵到,等等o既問題,- @3 i5 z. `* U0 h- F8 b* J0 d
我就係度一次過回答各位~
. a9 ~4 U$ l/ Q$ ]+ Z' f4 m
' f0 F' X1 V- s/ H( p最近幾次買絲襪都累積差唔多9百幾,真係買下買下就會買左咁多架啦 - n* R- o9 ~3 _& C8 d
我每個月都會比自己一d budget,所以就可以每個月都入下貨咁~2 M( C9 |; G' s0 Y% F7 j

8 n1 H* D. M( ]- C另外,Lavente Calze,其實大家只要得閒去行下大型o既百貨公司,留意下就會見到架啦~7 V( e" u* o3 ^8 O
通常都唔會擺係最顯眼o既地方,因為始終價錢都唔夠Gunze, Atsugi黎得大眾化,+ `7 b3 o& [1 u" B" E* Z$ Y: T
Lavente通常都過百,而且可以選擇o既顏色唔算多,但可以肯定o既係,質地一定係好正,6 m5 S7 v% m5 K3 P& H' [3 o% }
同Gunze果d日本絲襪係完全唔同feel~著上身o既質感簡直係難以形容o既舒服滑溜,貼身性感~ 3 v% L( \! @6 h4 [& }9 a2 {1 V
係邊度買呢咁? 永安百貨~ 得閒去睇下啦!% G; B% J  [" I: Z4 D; ~; q

9 V4 u3 @5 ?1 g3 O0 w- aDanskin因為係芭蕾舞絲襪,溜冰都會用到,所以我去左溜冰場買~邊個溜冰場,暫時太古溜冰場有~去行下睇下啦
+ z: f# I% N4 ?/ T8 O/ g; G呢隻Danskin,又係另一種質感,真係好正架
5 B3 U6 P2 |% M  S1 U! D* X1 k7 D5 B: i) _3 E5 I
有買絲襪o既經驗,其實一齊share下都幾好呀 7 x$ l" ]5 P8 j
& F9 V3 S' v( L  R; ^
至於post相,我真係未試過,要學下,遲幾日得閒我會試下,post自己o既收藏比大家
作者: silly1234    時間: 2010-4-27 18:48

我係永安買左對Lavente CALZE 20d,$65真係好滑,明顯比同價ck要好
作者: cdpriscilla    時間: 2010-5-1 16:31

想見一你d相....我都有買釨多絲襪...不過就無你甘pro...
作者: cheesecat    時間: 2010-5-5 16:26

真有研究呢: Q' A5 `5 \/ _' P
多多學習
作者: glock18    時間: 2010-5-9 23:56

你就好 la, 我冇$
作者: tonychan    時間: 2010-5-17 20:28

其實你買絲襪唔驚架咩?' C; @2 m* d4 W' m+ L0 {
威武!
作者: pantyhosemancc    時間: 2010-6-17 21:30

買多啲,著晒佢。
作者: phman32    時間: 2010-7-17 01:06

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2010-6-17 21:30 發表   + R$ O  W& @! J: G% `4 n/ {
買多啲,著晒佢。
/ T7 y8 ~5 d/ S5 h1 N( K* i# E  t
  _- \5 u* r- ]$ h. i: k6 ?' ~
please go to this link see# [  R6 ?' I  {& _$ J( g. M$ @& m

% Q) ^3 h' N$ f( b  G3 n: T2 S) Shttp://www.hkcdtv.com/viewthread ... ghlight=&page=3
) j3 k) o$ ]# a
8 v1 ^+ |% P, \; \& @thanks
作者: trista    時間: 2010-7-17 01:13

我都想擁有這麼多絲襪啊!!~~
作者: doraemon1666    時間: 2010-7-17 01:37

作者: phman32    時間: 2010-7-17 01:45

引用:
原帖由 doraemon1666 於 2010-7-17 01:37 發表   
  J; c) c+ \' B! E  Pls let me see see , thx!
. s: v% B3 c2 E1 `0 H
1 R& j& W5 F& D3 h# A
do you like my pantyhose?
作者: pantyhosemancc    時間: 2010-7-17 12:00     標題: 回復 16# phman32 的帖子

Many Thanks for your message.
作者: 啊月    時間: 2010-7-20 19:57

Many Thanks for your message.
作者: 紫鷺    時間: 2011-1-14 10:38

首先多謝妳既消息先。 想問多句,妳講嗰的牌子尺碼夠唔夠大?我好大份,wolford都要著加大。
作者: pantyhosemancc    時間: 2011-1-14 11:59

大份吾緊要,最緊要著得舒服,開心。
引用:
原帖由 紫鷺 於 2011-1-14 10:38 發表   : X8 m  o# X- z
首先多謝妳既消息先。 想問多句,妳講嗰的牌子尺碼夠唔夠大?我好大份,wolford都要著加大。

作者: 紫鷺    時間: 2011-1-14 16:00

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2011-1-14 11:59 發表   
  D) t  `2 b) j) _大份吾緊要,最緊要著得舒服,開心。
. X9 u. T& x4 ^% I+ P我試過的超市絲襪好短,扯到好盡個浪位都掙幾吋。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0