標題: 買左個假髮唔識點用.... [打印本頁]

作者: kaikai    時間: 2010-5-17 22:05     標題: 買左個假髮唔識點用....

今日上上下堂好有沖動想買假髮...4 C& E5 x6 }" A9 j
話晒著得女裝都唔想得下身唔夠全面架...
9 M/ C$ k! e- Y0 Q% I2 a9 L跟住放學就走出MK買假髮....& R( h0 n% P  I% s
行入旺中太多女仔...加上見唔到我目標既假髮...係朋友提議下去女人街個邊行下(因為我話幫朋友買)# e8 E  }1 @# ^( E- ?
比我搵到間OK多假髮既...開頭都有D驚驚地...一個學生買假髮感覺好怪...仲要係3個女人開既假髮鋪...+ ]+ w$ g% O  L6 C" j5 D# `4 p
都幾驚人地既眼光...不過結果老闆娘主動問我係咪買假髮-V-開頭都有D呆左...不過我就好快咁指左我鍾意個個2 I: j6 g: I. ?0 s
咁大個仔都未試過假髮...心情有D緊張...好似原價198...跟住我順口問左老闆娘可唔可以剪...
5 u2 b  w; l6 l: ~- u6 m點知佢話我一定係學剪頭髮 仲計平我48蚊
9 ~3 L, c( ^( ?, A( ?  v買左個假髮開心到袋野都唔放落書包抽住佢番屋企
( Q* R1 y8 N, |( n' w1 s3 C- o  [) G番到屋企好心急咁洗頭沖涼拎個假髮出黎試...不過實在未玩過...手腳有D笨
6 p2 d  g$ k8 {開左個袋發現原來有個網包住假髮...拎左出黎念起之前睇POST話好似要買髮網..." }" D, R/ [5 j. k/ V3 H2 {  G
跟住我就開始有D唔知點做...我拎左出黎發現佢入面有個網....唔知係咪所講既髮網...* W3 j7 s/ ^3 o! m0 i
仲有兩個似BRA扣既扣(唔係後面個種扣)...仲有呀...4 [5 ?, |6 L5 l- [; Y& v  w
我唔小心用左平時梳頭個梳梳左兩下呀...梳斷左幾條假髮/口\
5 H, ?8 B2 b; n% P有冇姐姐可以指點下我~_~
作者: JG5446    時間: 2010-5-17 22:35

梳假髮要用專用梳架
作者: iamonheel    時間: 2010-5-17 22:37

係要戴個髮網嘅, 髮網有啲似短魚網襪, 應該佢會比你喎, 買都幾蚊, 令啲頭髮伏啲, 咁戴就好自然
作者: kaikai    時間: 2010-5-17 22:39

~_~ 佢有個網包住....係咪個個( ]  `) C7 j1 w
假髮好似話要鋼梳係咪??
) B6 W/ H. {) k4 H5 F& g- Q/ Z我連自己隻假髮咩質地都唔知...只係知好多靜電
作者: iamonheel    時間: 2010-5-17 22:42

唔喺包假髮嗰個, 要買嘅, 用鋼齒梳好啲, 梳走啲靜電
作者: iamonheel    時間: 2010-5-17 22:43

http://beauty.pclady.com.cn/hairstyle/diy/0902/362827.html
: \, C" g% U# {3 y4 a' k5 ^8 s5 Q0 B6 [: d

# [7 B3 P& Z7 @  ~- {
2 _$ r' n' R' [. a
作者: BenYip    時間: 2010-5-30 22:29

剪wig的苦手 ---> 我 6 d" A$ V3 E8 |
BUY果時唔記得叫剪WIG/之後自己右唔敢剪

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0